Reklama

Reklama

První světová válka právě skončila a v  jednom zapadlém městě kdesi ve střední Evropě začíná primátor Dangl snít svůj velký sen. Plánuje připojení města ke Spojeným státům americkým a přejmenování na Wilsonov (na počest svého přítele, prezidenta Woodrova Wilsona). Vše klape, až na jeden nepříjemný problém! Ve městě prý řádí tajemný vrah. Oběti mají ukousnutý jazyk a hrůzou umírají ještě dříve, než vůbec dojde ke skutečnému napadení. Místní policejní sbor tápe, a tak primátor požádá o pomoc za oceánem. A sám Wilson okamžitě posílá příslušníka americké FBI. Ta má specialisty na mafie, drogy, komunisty, socialisty i jinou verbež. A má také machra na mytologii a mystiku. A tím je Aaron Food (Jiří Macháček), muž v dlouhém kabátě a klobouku, který si jen zřídka sundává z hlavy. Muž vychovaný českou kojnou. Po celém světě už vyřešil 513 vražd a teď pomůže i Wilsonovu. A aby ve městě nebloudil, k rukám dostává mladého policejního čekatele Josefa Eisnera (Vojtěch Dyk). Strhující honba po stopách šíleného vraha může začít. (Falcon)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (313)

Slarque 

všechny recenze uživatele

Něco tak ubohého už jsem vlastně dlouho neviděl. Ve filmu je spousta scén, které by měly být k smíchu, ale z nějakého záhadného důvodu nejsou. Stálo by za to zanalyzovat proč. Většina „humoru“ ovšem neměla šanci být vtipná v žádném ze známých vesmírů. Buď to žádná z osob zúčastněných na vzniku tohoto díla nepoznala, nebo to prostě všem bylo jedno. Na straně pozitiv jsou výprava, kostýmy, hudba a krása Táni P. (jo, a tomu vtipu s poštovním holubem jsem se vlastně zasmál – 10%). ()

xxmartinxx odpad!

všechny recenze uživatele

Je skvělý, že mě filmy pořád dokážou strhnout, každopádně po odchodu z Wilsonova jsem se celý třásl. Možná šlo dokonce malé nervové zhroucení. Je mi opravdovou záhadou, jak může vzniknout takový film, jak na něm může tolik lidí pracovat, aniž by se našel byť jediný, kdo by zavolal režisérovi nějakou odbornou pomoc. Absurdní ukázka českého buranského pitvořivého humoru, který uráží všechno a všechny bez jakékoliv agendy nebo sdělení, prostě pro radost z toho chovat se jako retard, co může jakýkoliv svůj dementní, xenofobní a rasistický názor skrýt výmluvou "to byl přece fór". To není omluva, když z toho fóru nic nevyplývá. PS: Až po zhlédnutí jsem zjistil, že scénář psal Epstein... to vysvětluje hodně věcí, předně to, proč kriminální zápletka nefunguje ani na nejzákladnější úrovni. V hodnocení něco mezi odpadem za všechno, co ten film představuje, a jednou hvězdou za nějaké to production values. Rozhodně v top 10 nejhoršího, co u nás po revoluci vzniklo. UPDATE: Po rozmyšlení nemůžu zůstat ani u jedný hvězdy. To prostě nejde! ()

Reklama

malylada 

všechny recenze uživatele

Tak tohle se nepovedlo, velká škoda, neboť dle traileru to vpadalo na netradiční komedii. Bohužel je to dvou hodinová nuda s banální zápletkou o vraždách ve Wilsonovu, která vygraduje do úplného nezáživného nesmyslu. Cele je to přehlídka konverzačky, ve které chybí vtip a hlášky typu britského humoru se míjejí účinku. Stopáž je opravdu příšerně dlouhá, žádná scéna nestojí za zapamatování a krom dobrých herců, pěkných kostýmu není moc důvodů film vidět.......4/10 ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Wilsonov má jisté řemeslné kvality, v tom opravdu problém nevidím. Ani nevadí, že i to málo reálií míchá dohromady a nepřesně se jich ujímá již od základu. Problém je, že je to nebetyčná nuda! Přitom nápad to je dobrý, dokonce i stylizace dává najevo, že peníze v tomhle projektu problém nebyly. Herci jako Jiří Macháček nebo Keiserův voice over jsou perfektní. Ale opravdu to chtělo trošku krátit a to už i ve scénáři. To nekonečné nahánění padoucha, potažmo antichrista je totiž velice ubíjející, že to ani správně střelený Honza Kraus nedokáže zachránit. Rozhodně to taková katastrofa není, ale znovu to už vidět nechci...45% ()

Anderton odpad!

všechny recenze uživatele

Pokiaľ by ste sa ma opýtali v ľubovolnej minúte filmu, čiže aj v stej, o čom je jeho zápletka, nevedel by som ju na základe toho, čo som videl, zreprodukovať. Pokiaľ by ste sa ma v ľubovoľnej minúte filmu opýtali, koľkokrát som sa zasmial, odpoveď by bola naopak jednoznačná. Ani raz....teda pardon, niekedy ku koncu jeden fór vyšiel, Mitt už není fit....ale to je všetko. Je mi ľúto, že boli minuté tak veľké peniaze na takú zhovadilosť, akou je Wilsonov. Možno sa za tie peniaze mohla niekde v zapadákove v Čechách postaviť škola. Mám pocit, že u nás a v Čechách je taká atmosféra, že ani pod návalom zdrcujúcej kritiky si tvorcovia nepriznajú, že natočili príšerný film a že to nedokážu ani všetci slávni herci, ktorí v ňom účinkujú A že si to nepriznajú ani sami pred sebou. Totálne od veci je potom Vášáryovej účasť na pár sekúnd bez jedinej repliky, čo tým chceli tvorcovia povedať? Iba meno do titulkov? ()

Galerie (43)

Zajímavosti (11)

  • Ide o sfilmovanie poviedky Michala Hvoreckého, „Najhorší zločin vo Wilsonove“, ktorá vyšla v roku 2001, v zbierke poviedok Lovci & Zberači. (JančiBači)
  • Agent Food (Jiří Macháček) opakovane tvrdí, že je vo Wilsonove z úradnej moci FBI, avšak agentúra používa tento názov až od roku 1935, do tej doby fungovala pod názvom Bureau of Investigation (BOI) (od r. 1908). Navyše FBI má právomoci len na pôde USA, v zahraničí zasahuje CIA. Druhú spomínanú agentúru Food vo filme tiež spomína, avšak CIA bola založená až v roku 1947. (Raccoon.city)
  • Ľuboš Kostelný si po seriáli Profesionáli (od r. 2008) opäť zahral streleného policajta. Pôvodne jeho postava aj ráčkovala, ale nakoniec sa producenti zľakli či to už nie je prehnané, a tak nakoniec sám seba kompletne predaboval. (krasomama)

Reklama

Reklama