Reklama

Reklama

Smrt ve tmě

  • USA Don't Breathe (více)
Trailer 2

Rocky (Jane Levy), rozhodnutá vymanit se z područí své násilnické matky a zachránit svou mladší sestru před životem bez jakékoliv perspektivy, ke kterému jsou obě okolnostmi odsouzeny směřovat, je ochotna udělat pro dosažení svého cíle naprosto cokoliv. Společně se svými kamarády Alexem (Dylan Minnette) a Moneym (Daniel Zovatto) mají už na svém kontě sérii pečlivě naplánovaných vloupání ve snaze získat dostatek peněz na nový život daleko od svých beznadějných osudů v rodném Detroitu. Jejich zoufalá kriminální činnost jim ale zatím příliš peněz nevynesla, takže když se jim donese informace o slepci (Stephen Lang), žijícím o samotě v opuštěné čtvrti, v jehož domě se údajně ukrývá velké bohatství, souhlasí všichni tři s tím, že se pokusí o svou největší a poslední loupež. Jejich zamýšlená oběť se ale velice záhy ukazuje jako mnohem nebezpečnější, než si vůbec dokázali představit. Zatímco je slepec nemilosrdně pronásleduje svým důkladně opevněným domem, s hrůzou zjišťují, že se v něm ukrývá mnohem více než pouhé cennosti. (Falcon)

(více)

Diskuze

TheDon

TheDon (hodnocení, recenze)

Psychor

Zatím jsi tady vystřihl dva lidi, kteří natočili jeden dobrej film a jeden remake klasickýho filmu. Až sem vpálíš člověka, kterej těch slušnejch filmů má na kontě aspoň pět (jako Wan), tak se směle můžeš prsit, jak jsi dobrej. Zatím jsi akorát k smíchu.

na příspěvěk reagoval Bloody13, Psychor

Psychor

Psychor (hodnocení, recenze)

TheDon

Wan? :D To se musím smát. Wan je leda tak králem seberecyklace, kterému tleská výhradně mainstreamové publikum, které si přišlo svůj popkorn ochutit dávkou solidních lekaček a solidní atmosféry. Wan točí uhlazené šablonovité horory bez špetky invence a každý skutečný hororový odborník Wanem přesně z tohoto důvodu pohrdá.

na příspěvěk reagoval TheDon

Psychor

Psychor (hodnocení, recenze)

Pítrs85

Nepleteš si to náhodou s původním Raimiho Evil Dead, který si mohl o poctivé hororové atmosféře nechat jen zdát? Alvarezův remake totiž zcela mistrně propojuje nekomprosní gore scény s depresivně temnou atmosférou a představuje tak skutečně unikátní počin na poli moderní hororové tvorby. Schází mu jen Eggersova ryzí hororová esence, která však stojí mimo veškeré kategorie.

na příspěvěk reagoval Pítrs85

TheDon

TheDon (hodnocení, recenze)

Pítrs85

Masochisto, Austrálie a Novej Zéland, co film, to pecka...jedinej, kterej byl průměrnej, je 100 bloody acres...

No a co se týče krále hororu, když vezmem v potaz pana experta, tak jedinej, kterej za posledních pět let něco předvedl je Wan. Zbytek jsou králové jednoho filmu.

VVitch se povedla, mě se to líbilo. Škoda té první půlky...mohlo se to rozjet daleko dřív...

na příspěvěk reagoval Psychor

Pítrs85

Pítrs85 (hodnocení, recenze)

Psychor

Tak věřím, že žroutům současného mainstreamového hororu se remake ED líbil, páč měl všechno, co současnej středoproudej horor má mít, tedy všechno krom toho nejpodstatnějšího- atmosféry.

Naopak The Witch dobrou atmošku měla, ale mně osobně to nesedlo.

 

Kurva, ale stejně nevím, proč na tebe reaguju, asi masochismus...

na příspěvěk reagoval TheDon, Psychor

Psychor

Psychor (hodnocení, recenze)

Pítrs85

Nový Zéland je především zemí komediálních blbin, opravdu čistokrevných kvalitních hororů je tam jako šafránu.

Jinak kdybychom brali v potaz absolutní kvalitu hororů, aniž bychom zohledňovali jejich počet, tak by se současným hororovým králem bezpochyby stal Eggers se svou jedinou Čarodějnicí. Ale jak už jsem naznačil dříve, tak předpokladem pro volbu současného krále hororu je reprezentativní vzorek minimálně dvou hororů za poslední 4 roky a na základě jejich výsledné kvality pak teprve může být provedena korunovace. Proto tedy nemůže být králem zvolen Marschall ani Eggers, jak by se třeba nabízelo, nýbrž právě Alvarez, jestliže jeho Don't Breathe bude stejně jako předchozí Evil Dead pětihvězdičkovou atmosferickou jízdou.

na příspěvěk reagoval Pítrs85

Pítrs85

Pítrs85 (hodnocení, recenze)

TheDon

No všakže... to, že Alvarez natočil celkem koukatelnej remake Evil Dead z něj nedělá nejlepšího současnýho hororovýho tvůrce. A tohle může dopadnout jakkoliv.

A kdo je vlastně současnej král hororu? Sám nevím. Ale baví mě horory z Nového Zélandu, zatím nezklamal ani jeden z těch, co jsem viděl, škola Petera Jacksona je tam prostě cítit :-)

na příspěvěk reagoval Psychor

TheDon

TheDon (hodnocení, recenze)

Pítrs85

Ať se hanbou propadnu, ale Alvarez rozhodně nesedí na tomhle trůnu....

a co se týče exprda....i don´t care :)

na příspěvěk reagoval Pítrs85

Psychor

Psychor (hodnocení, recenze)

TheDon

Tak objektivně vzato je nejlepším hororovým tvůrcem Andreas Marschall, ale ten točí v průměru jeden horor za 4 roky. Takže je potřeba vzít v úvahu nejen kvalitu, ale i četnost produkce. Po předpokládaném úspěchu Don't Breathe tak z tohoto pohledu vzejde Alvarez jako současný hororový král.

TheDon

TheDon (hodnocení, recenze)

Alvarez rozhodně není nejlepším tvůrcem současnosti. Studenou sprchu a froté ručníky by to chtělo...

na příspěvěk reagoval Psychor, Pítrs85

Psychor

Psychor (hodnocení, recenze)

Prometheus69

Počkej si na výsledek a nesuď podle traileru. Jakožto hororový expert ti zaručuji, že nebudeš zklamán. Alvarez je nejlepším hororovým tvůrcem současnosti a Don't Breathe bude jeho mistrovské dílo.

na příspěvěk reagoval Prometheus69

Psychor

Psychor (hodnocení, recenze)

EvilPhoEniX

Po neskutečně silném roce 2015 přichází o poznání slabší rok 2016, takže Alvarez a jeho Don't Breathe bude mít zřejmě titul za horor roku v kapse naprosto bez problémů. Jakožto hororový expert se totiž dívám na všechny potenciální vyzyvatele zleva zprava, ale žádného skutečného konkurenta nikde nevidím, jedině snad The Woods od Wingarda.

Matixed

Matixed (hodnocení, recenze)

Vím, že jsem asi 10 let zpátky viděl starý horor (mám pocit že ještě černobílý) na podobné téma, kdy se slepá žena bránila před útočníkem ve svém bytě. Pamatuji se, že sháněl drogy, které byly v jejím domě. Víc bohužel nevím, mohl by mi prosím někdo poradit o jaký se jedná film? :)

Související novinky

Pokračování Smrti ve tmě našlo režiséra

Pokračování Smrti ve tmě našlo režiséra

21.01.2020

Horor Smrt ve tmě z roku 2016 režiséra Fedeho Alvareze (Dívka v pavoučí síti) sklidilo relativní úspěch jak u kritiků, tak u diváků – což se posléze promítlo na tržbách. Snímek proměnil 10milionový… (více)

Sci-fi Chaos Walking čekají přetáčky

Sci-fi Chaos Walking čekají přetáčky

05.05.2019

Studio Lionsgate najalo režiséra hororů Smrt ve tmě a Lesní duch Federica Álvareze, aby dohlédnul na přetáčky chystaného sci-fi blockbusteru Chaos Walking s Tomem Hollandem (Spider-Man: Daleko od… (více)

Co chystá režisér Smrti ve tmě?

Co chystá režisér Smrti ve tmě?

16.10.2016

Fede Alvarez na sebe upozornil už remakem Lesního ducha z roku 2013, letos se pak díky Smrti ve tmě postavil na vlastního nohy. Jeho novinku pochválili diváci i kritici a tržby se zastavily u 140… (více)

Reklama

Reklama