Reklama

Reklama

Smrt ve tmě

  • USA Don't Breathe (více)
Trailer 2

Rocky (Jane Levy), rozhodnutá vymanit se z područí své násilnické matky a zachránit svou mladší sestru před životem bez jakékoliv perspektivy, ke kterému jsou obě okolnostmi odsouzeny směřovat, je ochotna udělat pro dosažení svého cíle naprosto cokoliv. Společně se svými kamarády Alexem (Dylan Minnette) a Moneym (Daniel Zovatto) mají už na svém kontě sérii pečlivě naplánovaných vloupání ve snaze získat dostatek peněz na nový život daleko od svých beznadějných osudů v rodném Detroitu. Jejich zoufalá kriminální činnost jim ale zatím příliš peněz nevynesla, takže když se jim donese informace o slepci (Stephen Lang), žijícím o samotě v opuštěné čtvrti, v jehož domě se údajně ukrývá velké bohatství, souhlasí všichni tři s tím, že se pokusí o svou největší a poslední loupež. Jejich zamýšlená oběť se ale velice záhy ukazuje jako mnohem nebezpečnější, než si vůbec dokázali představit. Zatímco je slepec nemilosrdně pronásleduje svým důkladně opevněným domem, s hrůzou zjišťují, že se v něm ukrývá mnohem více než pouhé cennosti. (Falcon)

(více)

Recenze (785)

Jane18CZ 

všechny recenze uživatele

Velmi povedený hororový film. Jen je škoda těch několik nelogických scén, ale přihmouřila jsem nad nimi oči a dala 4*. Konec mohl být kratší, zase se to moc snažili natahovat. Celkově jsem ale byla mile překvapená a film si užila :-) ()

iXtr3m3 

všechny recenze uživatele

Taký reálnejší Collector. Stephen je super herec, tomu uverím všetko, navyše na svoj vek má aj stále fajn muskulatúru, takže chlapci a dievča fakt nemali šancu... ()

Han22 

všechny recenze uživatele

Parta zlodějíčků z ulice si vybere si za terč dům zdánlivě bezbranného slepce. Mají ale smůlu, ten slepec je pološílený vojenský veterán. V zásadě něco jako home invasion naopak a ultimátní námrd, se kterým bych neměl žádný problém, ale... Celý by to bylo mnohem lepší, kdyby bylo komu fandit - jenže na jedné straně tu je psychopat s "holkou ve sklepě" a na druhé straně banda zlodějskejch šmejdů. Jinak ovšem bez výhrad, některé scény, například s čoklem v autě jsou infarktové a Stephen Lang je jako psychopat fantastický. ()

Speedy01 

všechny recenze uživatele

Asi jsem čekal nesplnitelné, asi jsem čekal více, než mohl dát... Žádný zázrak, vzhledem k tomu že je to horor a já se nebál ani na minutu, nemůžu říct že by byl dobrý. Párkrát jsem se maximálně lekl, fandil "slepýšovi" aby je tam všechny dobil. Rozhodně bych hodnotil spíš jako thriler, ale opravdu jen průmer, kdybych si neužil v kině a díval jen v TV dal bych snad 2. Celkem tedy 3/5. ()

kukuuuc10 

všechny recenze uživatele

80% Kino. A je tady Zmrd ve tmě! Musím říct, že bych na to s největší pravděpodobností nešel, protože upoutávka ani zdaleka neukázala potenciál a skvělý výsledek, který tento horůrek představuje. Ale doporučení kolegů ze života i červené číslo zde mě do toho kina dokopaly. Nebylo to pro mě až tolik strašidelné, ale spíš pořádně napínavé a dechberoucí. Člověk si říká: "Do prdele, jak to skončí, nebo ať už skončí." Scéna s naprcanou zkumavkou - hodně velký odvaz! Doporučuji dál... ()

HArna 

všechny recenze uživatele

Bezva Thriller, určitě ne horor. Má to všechno co má poctivej film mít. Jen jsem slyšel okolo tohoto filmu velké věci a on je to nakonec "jen" dobrej film. Je tam pár zvratů, které jsem nečekal. Nejlepší věcí je Stephen Lang, ten si to užívá. ()

papushka 

všechny recenze uživatele

Wow, klobouk dolů, po dlouhý době dobrej a originální survival thriller, jak se patří! Chvílema člověk fakt nedýchá a vlastně ani neví, komu má fandit. Doporučuju každopádně nekoukat po tmě sám doma. ()

Corpsegrinder 

všechny recenze uživatele

Z celkem jednoduchýho námětu uvařili solidní thriller kterej je napínavej 90% stopáže neboť sotva na scénu přijde sleposlav tak se film nezastaví a postavy nemaj ani chvíli klid. A hezká Jane Levy taky neni na škodu. Jen ten finální dovětek mi přišel zbytečnej a až moc uměle našroubovanej. Tak rychle zamést stopy a zbavit se zmražený mrdky by nestihl ani normálně vidící člověk :)) ()

MatejNosal 

všechny recenze uživatele

Nápadité, intenzívne, so skvelým záporákom a jeho pekelným psom, ktorý sa v kine postaral o jednu z najnečakanejších lakacích scén vôbec. Miestami úsmevné a "ujeté" (sperma a koniec). S niekoľko nelogickými lokáciami, ktoré ale musím tomuto, od začiatku do konca napínavému, hororovému trileru odpustiť. Fede jede! (90%) ()

Hanys_ 

všechny recenze uživatele

Raimiho mladý koník Fede Alvarez se po neslavném remaku Evil Dead předvedl v zatraceně skvělé formě. Scénář sice někdy postrádá logiku (proč neudělali to a to...), jenže kdo by se vrtal v detailech, když tohle je taková atmosférická laskomina. ()

Junglista 

všechny recenze uživatele

Horor, hm aha... Leda tak v tom, co ty zmetci všechno zvládli přežít. Jako thriller to ale funguje dobře, napětí je tam dostatečný a hra na kočku a myš lehce připomněla nedostižnýho Collectora. Bohužel ne až tolik, abych u filmu nedejchal (kterej pitomec zase vymyslel takhle dementní českej název?). A pokud bych fandil těm čorkařskejm děckám, možná by bylo o hvězdu víc. ()

aquiver 

všechny recenze uživatele

Převážně jen nahánění teenagerů po domě slepcem, který měl být jimi okraden. Neměl jsem komu fandit, maximální nelogičnost, téměř bez napětí. A to béčkové rozuzlení, to jsem se skutečně musel chytit za čelo, co jsou dnešní tvůrci schopni do filmu pro peníze dát... S přimhouřením oka 40 %. P.S.: Kdo chce kvalitu na téma slepec v ohrožení, tak rozhodně Čekej do tmy z roku 1967. ()

Mičl 

všechny recenze uživatele

Lower class Fincherova Panic Room, ale stejně napínavý a naopak páč tady je oběť lupič. Alvarez se fakt snažil o tradiční hororovou vyvražďovačku, ale dík předvídatelné mu - prezije jen ta číča mu to sklouzlo víc k thrilleru. Nevadí i tak slušná místy lekavá, místy úsměvná, ale v dobrým podívaná. ()

Související novinky

Pokračování Smrti ve tmě našlo režiséra

Pokračování Smrti ve tmě našlo režiséra

21.01.2020

Horor Smrt ve tmě z roku 2016 režiséra Fedeho Alvareze (Dívka v pavoučí síti) sklidilo relativní úspěch jak u kritiků, tak u diváků – což se posléze promítlo na tržbách. Snímek proměnil 10milionový… (více)

Sci-fi Chaos Walking čekají přetáčky

Sci-fi Chaos Walking čekají přetáčky

05.05.2019

Studio Lionsgate najalo režiséra hororů Smrt ve tmě a Lesní duch Federica Álvareze, aby dohlédnul na přetáčky chystaného sci-fi blockbusteru Chaos Walking s Tomem Hollandem (Spider-Man: Daleko od… (více)

Co chystá režisér Smrti ve tmě?

Co chystá režisér Smrti ve tmě?

16.10.2016

Fede Alvarez na sebe upozornil už remakem Lesního ducha z roku 2013, letos se pak díky Smrti ve tmě postavil na vlastního nohy. Jeho novinku pochválili diváci i kritici a tržby se zastavily u 140… (více)

Reklama

Reklama