Reklama

Reklama

Když už si Arthur Bishop myslel, že nechal svou vražednou minulost daleko za sebou, unesl jeho nejobávanější nepřítel jeho životní lásku. Nyní je nucen cestovat po celém světě, aby spáchal tři naprosto nemožné atentáty a udělal to, co umí nejlépe: spáchat je tak, aby vypadaly jako nehody. (Freeman Ent.)

Videa (13)

Trailer 1

Recenze (291)

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Pojďme si místo dumání, jestli tomu dát pět nebo čtyři hvězdy, v rychlosti pročíst, o co ve filmu vlastně šlo. Dovolím si očíslovat, aby to bylo přehledné i pro matematiky. 1. Hrdina se představí v celkem slušné bitce s dobrovolníky a kuchařskými učni. 2. Jakmile zjistí, že nemá na lanovku, zkouší se dostat do centra půjčeným rogalem. Pozor, zapomněl jsem připsat, že se jedná o jeden velký SPOILER. 3. Po nezdaru v Riu nachází útočiště na pobřeží Thajska, kde pro něj čínská herečka schovává notebook s GOM Playerem a pár granátů. 4. Ještě týž den se zamiluje do blonďaté afroameričanky z Kambodže. 5. Patrně dojde večer na sex. 6. Hrdina se tím pádem zamiluje, ale zjišťuje, že jeho novou femfatál nastrčil jeho odvěký nepřítel. 7. Femfatál tento nepřítel zajme a tím hrdinu donutí k poslušnosti. 8. Zadá mu tři zdánlivě nesplnitelné úkoly jako vystřižené z Řeckých pověstí. 9. Hrdina splní první úkol. 10. Hrdina splní druhý úkol. 11. Hrdina projevuje svou netrpělivost a přichází na loď, kde je vězněna jeho femfatál. 12. Bitka na lodi se statisty. 13. Po nezdaru se musí vydat splnit třetí úkol. 14. Hrdina splní třetí úkol. 15. Opět bitva se statisty na lodi nepřítele. 16. Statisté po té, co hromadně naběhli na svištící kulky, jsou definitivně mrtví. 17. Femfatál se vrací šťastně do Kambodže, kde se později setkává s hrdinou. 18. Patrně dojde večer na sex. Divák se spokojí jen s titulky, odchází rozpačitě z kina a říká si, jestli si náhodou z něj nedělá někdo prdel. Tenhle kurýr nevyšel. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

No tak ako som vkladal nadeje do Denisa Gansela po jeho vybornom filme Die Welle z 2008, tak tento film bola slabota. Stathamovky jaxi netahaju ludi, v kinach film zhorel, prilis vela osobnych subojov, Jessica Alba je sice nadherna, ale sama to herecky nestaci utiahnut. Skoda, dalsie pokracovanie, ktore vyfucalo do prazdna : 40 % ()

Reklama

Figu 

všechny recenze uživatele

Obrovská škoda s obsazením Albi, pač nebýt té její směšné úvodní scénky a vlastně celkově jejího vstupu do děje akčňáku, dám pět hvězd! Pro mě mnohem lepší zážitek než u jedničky. Jason je nekompromisní, mnohem nasranější a drsnější než jak jsme si ho pamatovali... Akční scénky nadupaný! Myslím si, že dnešní mladí kluci, kteří v sobě mají ještě něco málo z té naší osmdesatkové devadesátkové krve musí slintat blahem, stejně jako já tenkrát u pecek Van Damma, pač já si mechanikovo vzkříšení vychutnal podobně třeba jako kdysi Dvojitý zásah! Obrovská spokojenost, jen trochu smíchu za Jessicu... 80% ()

Marsik 

všechny recenze uživatele

Akce na pohodu, ta tomu vévodí, díky bohu. Protože zbytek bylo jen nezáživné, nesmyslné a někdy i hloupé žvatlání. Zejména rozhovory mezi Jasonem a Jessicou byly na hraně trapnosti. Po pravdě se ani nedivím aktuálním 53%, protože jen tak někdo nevezme přes srdce o poznání horší pokračování nadupané jedničky. 72% (with J.) ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Za veškerou akci by dostal pan režisér ve filmové škole jedničku s hvězdičkou. Moje oko taktéž oslnily opravdu nádherné destinace. S výjimkou thajského vězení bych si dovedl představit nádhernou dovolenou všude. Největším lákadlem byl poté samotný Statham, který má stále šmrnc. Bohužel, tento snímek obsahuje i něco, co se snaží samo sebe nazývat dějem. Tohle něco je opravdu žalostné, katastrofální a krajně nezajímavé. Snímek by se dal tedy rozdělit na dva zcela kvalitativně rozdílné segmenty. Zatímco jsem při akci takřka chrochtal blahem, tak při sledování toho totálně debilního románku s Jessicou Albou, na kterou se moc hezky dívá, ale zato se ji poslouchat nedá ani minutu, či rozhovorech a vyjednávání s převelice sračkoidním záporákem, jsem nefalšovaně trpěl a přepadaly mě sebevražedné sklony. Vrcholem trapnosti bylo vykreslení a vzplanutí toho jejich divného milostného románku. Tahle pasáž byla filmovým dnem v té nejkřišťálovější podobě. Film tohoto typu rozhodně nemusí disponovat nějakým sofistikovaným dějem, ale tato zápletka byla tak strašně uměle vytvořena a nepřirozeně rozvíjena, že jsem z ní opravdu žalostně sténal. Pokud si nedovedete představit film, který může být chvíli velmi příjemnou akční zábavou a poté se bez varování přehoupnout do hromady hoven a proměnit se v nesnesitelnou telenovelu, tak neváhejte zhlédnout tento filmový "skvost". Film taktéž neobsahuje jedinou kvalitní hlášku, ale přiznám se, že až takhle přehnané nároky jsem na něj neměl. Je mi líto papíru, na kterém se objevil scénář. Kdyby byl daný papír použit na vytření zadku, tak by posloužil lidstvu mnohonásobně víc. Slabší dva kusy. ()

Galerie (135)

Zajímavosti (6)

  • Kredit režisér druhého natáčecího štábu sdílí Vic Armstrong a Allan Poppleton, který na filmu ještě pracoval jako koordinátor kaskadérů a soubojů. (Rominator)
  • Sovietsky pamätník v Bulharsku sa nenachádza neďaleko prístavného mesta Varna, ale v horách, zhruba 300 kilometrov od pobrežia Čierneho mora. (MikaelSVK)
  • Arthur Bishop (Jason Statham) nosí hodinky Omega Speedmaster Professional a IWC Aquatimer Automatic 2000. (Liqid)

Reklama

Reklama