Reklama

Reklama

Když už si Arthur Bishop myslel, že nechal svou vražednou minulost daleko za sebou, unesl jeho nejobávanější nepřítel jeho životní lásku. Nyní je nucen cestovat po celém světě, aby spáchal tři naprosto nemožné atentáty a udělal to, co umí nejlépe: spáchat je tak, aby vypadaly jako nehody. (Freeman Ent.)

Videa (13)

Trailer 3

Recenze (292)

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Musím přiznat, že z prvního dílu si pamatuju úplnou tužku, snad jen, že tam hrál Ben Foster. Do toho druhého jsem vstoupil střízlivě, nic moc jsem neočekával, snad kromě standardní stathamovky, jehož subžánr jsem si hlavně v minulosti poměrně oblíbil. Faktem je, že druhej Mechanik je celoplošná old school záležitost v novém hávu se všemi možnými klišé, která však šlape od začátku skoro až do konce konstantním přísunem akce, která je hezky po Stathamovsku svižná, líbivá a dá vám snadno zapomenout, že kdy nějaký první díl vůbec byl...7/10 ()

agentmiky 

všechny recenze uživatele

Nový Mechanik zabiják mě docela zklamal. Jednička byla svižná, měla dost dobrý děj a také chování postav, ale u dvojky jde vše stranou. Dočkal jsem se sice dost akčních sekvencí, ale zpracování bylo dost chabé (což je zajímavé, neboť u filmu s rozpočtem 40 milionů dolarů bych očekával daleko lepší výsledek). Kromě Stathama s Jonesem jsou i herecké výkony slaboučké, taková Jessica Alba zahrála, až mě z toho na konci rozbolely oči. Příběh nebyl vymyšlený špatně, ale realizování už bohužel ano. Mnohokrát jsem se musel u filmu zasmát, co jsem to právě viděl za ujetou nelogičnost, protože s takovými situacemi se zde potkáte na každém kroku. Několik věcí bych zařadil do kolonky nápaditých (například scéna s visutým bazénem na mrakodrapu), ale jinak film na diváka házel jedno klišé za druhým, až do momentu, že jste to nemohli přehlížet. Od podprůměru to zachránilo charisma Stathama doplněné českým dabingem Schwarze, dále i Jones a pár zajímavých situací. Na druhou stranu filmu podráží nohy příběh na vedlejší koleji, výkony vedlejších herců a nikterak úžasné technické zpracování. Za mě dávám 55 % ()

Reklama

Ellmariachi 

všechny recenze uživatele

Ne, já už ničemu nerozumím. Jason Statham, možná poslední akční hrdina, kterému stále můžeme věřit role 40níků v top formě udělá poměrně slušnou, čistou žánrovku a stejně se najdou v komunitě akčních fans, někteří, co se budou tlouct do prsou jak je to hrozný. Ono kdo chce remcat, tak prostě remcat bude. Jasně příběh je trošku naivní,předvídatelný a samoúčelný. Jessica je jen nastrčená kost a další, další chyby... Jenže Jason je v super formě, jak kulky, tak rány rozdává s grácií a noblesou. A já měl pocit, že to zase dělá pro mě, pro nás a pro všechny, kdo tenhle žánr ještě vyhlíží a milují. 80 procent. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Ani druhý zabijácký Mechanik se nevyhnul zbytečnému žvanění, ale nebylo ho tolik, jako v předchozím díle. Jakmile se film přes ty hluchá místa s konečnou platností přenesl, navázal na výbornou úvodní sekvenci a nabídl klasickou stathamovku se vším, co k tomu patří. Jen tu Jessicu bych vyměnil. Hezká holka to sice je, ale tady to její hraní nestačilo ani na akční béčko. 70% ()

Ouwen 

všechny recenze uživatele

Tempo filmu je tak naspeedované, až to celé šlo kolem mě. Za což viním první polovinu, která je čistě samoúčelná a mnoho prvků na mě působilo naprosto brakově. Stačí pár dnů a Statham je schopen se kvůli agentce, která pomáhá dětem v Africe, zavřít do Afrického Alcatrazu, nebo se zaháknout o bazén, kterej je ve vzduchu. Prostě jí vůbec nezná a klidně jí dá hodinky, které slouží jakožto jediná vzpomínka na jeho fotra. Profi zabiják najednou procitne a udělá všecko pro buchtu, která jen hezky vypadá a jak říkám, vůbec nic o ní neví. Nebo mi chtěj pětihvězdičkové komentáře uživatelů tvrdit, že by jste si vytvořili citové pouto k ženský skrz hyppísácká videa na internetu? Nehledě na to, že exploze jsou opravdu otřesné a režie těžce nezvládnutá. Střihy snad nenavazují, bitky působí dost uměle a až na pár slušných momentů absentuje i choreografie. Statham je navíc pomalej - musí se krotit, protože záporáci na něj nestačí ani v přesile. Potěší i pár slušných likvidací tlumičem, alá Splinter Cell - ale opět, jen občas vystříkne krev, Statham nemá od vlastní pistole zásobníky a od ochranky, které sebere samopal bez zásobníků, ty nosí běžně po kapsách. Stathama nikdo netrefí, záporáci čekaj až si zaleze za stěnu a potom začnou střílet. Pak tu jsou nějaké voloviny, jako třeba to s tou lanovkou a rogálem, zmiňovanej bazén a Statham se u všeho tváří, jako kdyby to nic nebylo. Všecko mu vychází, má to naplánované do každičkého detailu a nic se nemůže posrat. Celej film mi přišel strašnej, nudnej a prázdnej. Bylo to úplně o ničem. A nezachrání to ani fešné lokace a můj favoritní herec. ()

Galerie (135)

Zajímavosti (6)

  • Sovietsky pamätník v Bulharsku sa nenachádza neďaleko prístavného mesta Varna, ale v horách, zhruba 300 kilometrov od pobrežia Čierneho mora. (MikaelSVK)
  • Film se natáčel na čtyřech kontinentech a v šesti zemích: Austrálie, Evropa (Maďarsko), Jížní Amerika (Brazílie) a Asie (Kambodža, Thajsko, Malajsie). (kellne)
  • Arthur Bishop (Jason Statham) nosí hodinky Omega Speedmaster Professional a IWC Aquatimer Automatic 2000. (Liqid)

Reklama

Reklama