Reklama

Reklama

Aliance

  • Česko Série Divergence: Aliance (více)
Trailer 1
USA, 2016, 120 min

Obsahy(1)

Po šokujících odhaleních ve filmu Rezistence musí Tris se Čtyřkou uprchnout za zeď obklopující Chicago. Poprvé ve svém životě opustí jediné město a rodinu, kterou kdy znali. Jakmile se ocitnou venku za zdí, stará zjištění rychle pozbývají na významu v porovnání s odhalením nových šokujících skutečností. Když se za zdmi Chicaga rozhoří nemilosrdná bitva ohrožující veškeré lidstvo, musí se Tris a Čtyřka rychle rozhodnout, komu mohou věřit. Aby mohla přežít, bude Tris donucena vybírat z nelehkých možností, když se bude muset rozhodovat o odvaze, oddanosti, obětování a lásce. (Freeman Ent.)

(více)

Videa (21)

Trailer 1

Recenze (275)

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Pro mě zatím nejlepší díl po všech stránkách. Jako poměrně samostatná velice výpravná jednohubka to funguje znamenitě, i když se pak člověk ztrácí v postavách. Celkově tedy velice slibné dobrodružství s velmi solidními triky, škoda jen, že ta druhá část asi bude levnější (a nebo vůbec, což je velká škoda)....7/10 ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Rozhodně palec nahoru. Ve své subžánrové kategorii slušný počin (rozhodně lepší než HG), samozřejmě s tím, že nad kulhající logikou celé premisy přimhouřím oko. Protože, když na to přijde, stejnými nebo podobnými přísně logickými agrumenty by se dalo rozsekat cokoli, včetně klasiky jako Hamlet nebo Romeo a Julie. No a bez téhle zátěže už to byla jen radost. Pochopitelné motivace, vizuálně zajímavý svět, dobře vykreslená a fungující tísnivá atmosféra, ať už v Chicagu, kde moc logicky přebírá krvelačná lůza, nebo jinde, kde je za vší ušlechtilostí a čistotou cítit zrada a nebezpečí. Nechybí napětí a parádní akce (vznášedlo), zajímavé technické vychytávky (taky chci osobní drony), ani nečekané byť očekávané zvraty. Zajímavé také je, jak s každým dílem, po každé vybojované bitvě vede každý vyřešený problém jen k tomu, že hrdiny postaví před problém mnohem větší, co do rozsahu, hloubky i významu. Je to jako probojovávat se ven ze středu matrjošky. Odklon od knižní předlohy potěšil a doufám, že bude pokračovat, zejména v zásadních bodech závěru celé série. ()

Reklama

Morien odpad!

všechny recenze uživatele

Mno, tak maraton téhle trilogie je jeden den, který nikdy nedostanu zpátky. Chtěla jsem to hlavně porovnat s Hunger Games, které jsou ve svém filmovém provedení sice pořád dost stupidní, ale v základní emocionální rovině mi nakonec přirostly k srdci. Způsob, jakým nakonec nechají hlavní hrdinku jednat, mi dává smysl, a ráda ně se na něj podívám i poněkolikáté. (A navíc má celá Hunger Games série super soundtrack od Jamese Newtona Howarda, který ráda poslouchám a který udělá dost z celkového dojmu.) Divergent nemá nic z popsaných plusů. Shailene Woodley sice už má v tomhle filmu trochu svaly, ale to je tak jediný vývoj, který jsem zaznamenala. Dokonce mi přišel pozoruhodný vývoj inteligence Tris směrem dolů, v prvním filmu dokázala "prohlédnout skrze lži k pravé podstatě" a s postupem dalších filmů se pěkně propracovala k tomu, že uvěří každému blábolu, co jí kdo řekl. Už druhý film se nějak utápěl sám v sobě a hlavní viditelný "konflikt", kterému se scénář nejepičtěji věnoval, se odehrával pouze v simulaci s minimálními následky pro reálný svět, a tady je to už úplně jako by každou scénu psal jiný člověk s jiným (či žádným) záměrem a potom se to nějak splácalo dohromady. A taky mě vždycky zklame, když se hlavní záporák tváří, jako že je strašně chytrý, ale nakonec vůbec není. ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Dobré sci-fi kvalitativně se velice podobající druhému filmovému Labyrintu. Umělecky zajímavý, ale technicky nepříliš kvalitní CGI vizuál a především příběh, který sráží k zemi evidentně nedomrlá předloha, která si bere moc velké sousto a působí nechtěně zkratkovitě a nevěrohodně. Oproti prvnímu dílu, u kterého jsem se královsky bavil od začátku do konce, tomuhle chybí tah na branku, silnější emoce a funkční chemie a působí spíše jako snaha dokončit něco, co už někdo načnul, než jako něco, co by mělo každým dílem překvapovat a teprve až v závěru vytáhnout ta největší esa z rukávu. Je to škoda, protože potenciál to mělo a rozehráno to bylo více než zajímavě. ()

Handle 

všechny recenze uživatele

Ty jo, tyhle teen scifíčka začínají být už fakt na jedno brdo. Pořád to samé dokola: všechno je nalajnované od neoriginálního příběhu až po podivné chování postav. V podstatě jsem se nudil, protože jsem stejně věděl, co se tam zhruba bude dít. Neříkám, že je to úplně špatně natočené, ale scénář je prostě pitomý - šílená patlanina. Opět o třídu níž než předchozí díly. ()

Galerie (100)

Zajímavosti (10)

  • Po prvýkrát v celej sérii sa v tomto filme vyskytne Štyri, resp. Tobias Eaton (Theo James), ako malé dieťa. (FocusForcePi)
  • Oproti předchozím zfilmovaným dílům trilogie, k Alianci byl vydán soundtrack obsahující 16 skladeb filmové hudby a pouze jednu píseň "Scars" nazpívanou zpěvačkou Tove Lo. Tato píseň zazní až při závěrečných titulcích. K Divergenci (2014) i Rezistenci (2015) byly vydané 2 CD s písněmi i filmovou hudbou. (Calwen22)
  • Když Nita (Nadia Hilker)  instruuje Čtyřku ohledně ovládání dronů, říká, že se drony aktivují levou rukou. Když Tris (Shailene Woodley) a Christina vniknou do centra odpadlíků, Christina (Zoë Kravitz) aktivuje drony pravou rukou. (Calwen22)

Související novinky

Spider-Man a čtení myšlenek

Spider-Man a čtení myšlenek

01.12.2016

Hunger Games skončily, Divergence se přesouvá do televize a Labyrint má před sebou poslední díl. Hollywood tak hledá další velkou "náctiletou" ságu a je slušná šance, že jí nastartuje Hlas nože.… (více)

Divergence se přesouvá do televize

Divergence se přesouvá do televize

21.07.2016

Půlení závěrů velkých sérií není zrovna populární trend. U Harryho Pottera nebo Stmívání se to ještě podařilo, Hunger Games ale docela klopýtaly a sérii Divergence tyhle čachry rovnou zlomily vaz.… (více)

Reklama

Reklama