Reklama

Reklama

Lída Baarová

Trailer 2

Obsahy(1)

Česká herečka Lída Baarová je v roce 1934 pozvána do berlínských filmových ateliérů Babelsberg, považovaných za evropský Hollywood. Po počátečních potížích nakonec okouzlí i davy fanoušků v celém Německu. Tisk ji vynese na titulní strany jako jednu z nejkrásnějších žen Evropy. Užívá si slávy i náklonnosti Gustava Fröhlicha, tehdejšího idolu všech německých žen. Ten je nejen jejím partnerem před kamerou, ale stane se i jejím milencem. Obdiv neskrývá ani sám Hitler, který po návštěvě ateliérů Baarovou pozve k soukromé audienci na Říšském kancléřství. Hvězda Baarové strmě stoupá. Lída s Fröhlichem se nastěhují do luxusní vily na prestižní berlínské adrese. Aniž tuší, že mají tak významného souseda – pána filmového průmyslu, ministra propagandy Goebbelse. Goebbels je k sobě začne zvát na vyhlášené večírky za účasti umělecké i politické smetánky. A při nich postupně vtahuje Baarovou do svých „ďábelských" sítí. Fröhlich žárlí a po jednom z mnoha dalších žárlivých výstupů ji vyžene z domu. Na tuto příležitost čeká bezhlavě zamilovaný Ďábel. Chce se kvůli Lídě vzdát úplně všeho – rodiny, kariéry, Říše. Baarová odmítne nabídku na dlouhodobé angažmá v Hollywoodu, zůstane v Berlíně a nové lásce nezvladatelně propadne. Zásadní otázku, zda je možné milovat zločince, si bude klást až za pár let a pak po celý zbytek života. Hitler na základě proseb Goebbelsovy manželky rozkáže svému ministrovi, aby ukončil skandální, s velkoněmeckými ideály neslučitelný vztah s Baarovou. Goebbels protestuje, ale po Hitlerově nátlaku svou lásku zavrhne. Baarové je zakázáno hrát v německých filmech a nesmí opustit Říši. Během Křišťálové noci v roce 1938 se jí podaří uprchnout zpět do vlasti, kde natočí ještě několik úspěšných filmů. Po okupaci Československa ale musí před nacisty opět prchat. Když skončí válka, vrací se plná nadějí do Prahy. Zde se však setká jen s výsměchem a ponížením. To pravé peklo ji ale teprve čeká... (CinemArt)

(více)

Diskuze

Zeck

Zeck (hodnocení, recenze)

vegetol.mp

O čem to meleš? Kdo mluví o hereckém obsazení a tvůrcích jako o náccích? A co má tvůj jeden štěk v komparzu filmu ČT společného s dvěma náckama v uniformě SA, kteří smlouvu podepsali s latentním náckem Landou, který se přátelí s polovinou naziscény v ČR a proto minimálně jednoho z jejich předních představitelů znát musí, i kdyby ses na hlavu stavěl? Fakt, že se objeví milovník nacismu ve filmu financovaným státem, kde hraje nacistu, mu přeješ za ten dobrej pocit být v uniformě a pokud někdo suše napíše, že je to tak trochu blbý, oponuješ tady stejně horlivě jako tenkrát u Bastardů 3. To je zase nějaký tvůj osobitý fetiš, jít vždycky proti davu a vychvalovat hovna? 

na příspěvěk reagoval vegetol.mp

vegetol.mp

vegetol.mp (hodnocení, recenze)

Zeck

Hele, já jsem byl podívat na natáčení docela dost filmů, v jednom jsem dokonce dělal i komparz a představa, že se tě někdo ptá na tvý politický přesvědčení, je velmi naivní. Pokud typově odpovídáš, hraješ. Samozřejmě chápu, že je módní vymýšlet si konspirační kraviny, který dění kolem toho filmu dodají patřičnou démoničnost. A taky chápu, že náckové, který se do těch rolí typově hodí, mají radost z toho, že je vybrali a že se můžou kámošům pochlubit jak se producírujou v náckovskejch uniformách. Bejt nácek, mám z toho radost taky. Ale samozřejmě chápu, že všichni kdo ten film dělali, jsou náckové. Hlavně Karl Markovics, kterej hrál v Ďáblově dílně. To je už vod pohledu šmejd, co hajluje i doma v koupelně.

na příspěvěk reagoval Zeck

Zeck

Zeck (hodnocení, recenze)

vegetol.mp

Komparz navlečený do uniforem sturmabteilung mi zase tak bezvýznamný nepřijde, určitě tam měli větší roli než dvouvteřinový průchod záběrem. A pokud si je tam prosadil Landa (producent) tak je to samozřejmě jeho neodpustitelná chyba, kdy do filmu, který by měl (zřejmě - nevím) poukázat i na hrůznost nacismu, obsadí současné nácky, kteří to využívají jako autoerotický fetiš. Netuším, co si chce ten latentní nácek pořád dokazovat.

na příspěvěk reagoval vegetol.mp

Příspěvek byl smazán administrátorem.

Příspěvek byl smazán administrátorem.

Příspěvek byl smazán administrátorem.

Zeck

Zeck (hodnocení, recenze)

Já myslel, že náckové z dělnice pseudostrany patří do svěrací kazajky a polštářové místnosti, ne do filmu, který spolufinancoval daňový poplatník. Vandas na premiéru lístek nedostal? 

na příspěvěk reagoval vegetol.mp

Příspěvek byl smazán administrátorem.

Sharlay

Sharlay (hodnocení, recenze)

Rypicong

Řekl bych, že srovnání Fotografa a Lídy Baarové má svou logiku hlavně v tom, že oba režiséři, Pavlásková i Renč, si prostě uzmuli příliš velké sousto a jejich podání života Saudka i Baarové prostě nemá tu patinu, kterou člověk očekává. Fotograf byl formálně poměrně v pořádku, ale ten film neměl žádnou rovinu, která by byla zajímavější než jen pouze to obyčejné "film o Saudkovi". Stejně tak Baarová, je to prostě hrozně ploché, nemá to hloubku, nic nového to nevnáší. Přečíst si krátký medailonek zde na čsfd udělá člověku v hlavě úplně ten samý výsledek, akorát okleštěný o Renčovu snahu být za každou cenu "epic hardcore". 

Zeck

Zeck (hodnocení, recenze)

Rypicong

Fila tu dřívější rozmíšku s Renčem ale celkem charakterně přiznal hned na začátku a řekl, že se to nijak neprojeví v hodnocení filmu. Důvody, proč se mu film nelíbil pak dostatečně vysvětlil. Pokud je nějaké zanedbatelné procento kritiků zaujatých, pak si jen kazí vlastní reputaci a škodí hlavně sobě, ne Renčovi. Je ta kritika živí, jeho jejich záporná kritika neživí (velké návštěvnosti může mít v tuzemsku i film jako Babovřesky). Zdejší hodnocení a komentáře (které rovněž považuju za recenze, byť amatérské) se s kritiky vesměs shodují, takže zde nějaký obrázek máme a ty nepoctivé kritiky krásně vynahrazují ty zaplacené články na Extra a Idnes. 

Madsbender

Madsbender (hodnocení, recenze)

Rypicong

Vzhľadom na to že šlo len o ochutnávku pred normálnou recenziou, ktorá má vyjsť v najbližších dňoch sa dá očakávať, že to rozvedie. Písal o tom i na svojom Facebooku kde si tento názor i rozdiel v hodnotení obhájil.

Rypicong

Rypicong (hodnocení, recenze)

btw, ten kritik to dokonce srovnával s Fotografem z minulého roku, jako důstojného nástupce ( z hlediska ostudy a katastrofy ), ale Fotografovi dal 3* a Lídě odpad :) a je zajímavé, že zrovna s Renčem má konflikt :)

na příspěvěk reagoval Madsbender, Zeck, Sharlay

Rypicong

Rypicong (hodnocení, recenze)

je jasný, že by neměl najednou 80%, ale co čtu komentáře lidí a kritiků ( který nebudu jmenovat ), tak se najde nemalé % lidí, co ho nesnášej a i to tam napíšou... Nemyslel jsem to samozřejmě že to platí na každýho...

 (hodnocení, recenze)

Takže se tomu mám raději vyhnout? Nechci jen tak 110 minut vyhodit do prázdna.

amyth

amyth (hodnocení, recenze)

Rypicong

Je úplně jedno kdo to natočil. Je to 110 minut koncentrované nudy. Navíc je to filmařsky tak zprasené, že už to snad hůř udělat nešlo. Scénář tak hloupý, že i lidé co o Baarové vědí minimum se musí podivit co dělala zbytek života - jestli stihla taky něco jiného než onen románek. Naopak si myslím, že 49% je ještě velice lichotivé hodnocení - podle mě klasický 25% = propadák.

Zeck

Zeck (hodnocení, recenze)

Rypicong

Že by naprosto bezvýznamný Renč, který je každému u prdele, budil takové vášně a jen díky jménu mu kritika pohřbila prvotřídní film hodný Oskara? Není možné, že ten film je prostě jenom sračka a aby to někdo (v tomto případě Ovčáček) zamaskoval a hlavně přihřál kampaň na druhou volbu prezidenta, označil všechny kritiky filmu za jakési odpůrce Zemana, stejně jako dříve všechny odpůrce Zemana označil za jakési kavárenské povaleče, tím rozproudil politickou debatu, ze které může těžit jen Ovar, ale ten film tím zároveň naprosto nesmyslně zpolitizoval? Já totiž netuším, co má společného Zeman s ODS, pro kterou Renč taky pracoval, případně s Burešem, který byl na premiéře rovněž. Ty konspirační teorie o kritice filmu kvůli Zemanovi/politice jsou spíše zbožná přání několika lidí, ne realita. Už jenom chybí, aby Ovčáček prohlásil, že odpůrci filmu jsou instruování US ambasádou, aby pokud možno dělil společnost i v názoru na jeden bezvýznamný film.   

vegetol.mp

vegetol.mp (hodnocení, recenze)

Sharlay

Jsem to přečetl a je to odpornej stupidní canc. Proč prostě nenapíše, že se mu to nelíbí? Proč do toho tahá ty politický sračky o relativizaci nácků? Nebo snad Pád Třetí říše je taky náckovskej film, protože je ti v něm Hitlera skoro až líto? A najednou je Renč antikrist, že podporuje Zemana. Ale že se nikdo nepozastavoval nad tím, že když točil Na vlastní nebezpečí, tak na něj dosta prachy tuším díky ODS, který navíc točil volební klip. Asi to vypadá, že v tomhle státě se může vyjadřovat sympatie na politický scéně jen doprava a nejlépe panu Knížeti.

Příspěvek byl smazán administrátorem.

Rypicong

Rypicong (hodnocení, recenze)

vsadím boty, že kdyby se ten film pustil a nikdo by nevěděl že to natočil Renč, tak to nedostane v hodnocení tak přes prdel...

na příspěvěk reagoval Zeck, amyth

amyth

amyth (hodnocení, recenze)

Kouzlo nechtěného. Renč by rád točil dramata a Troška komedie. Končí to tak, že se smějeme u Renčových paskvilů a trneme hrůzou u Troškových exkrementů

Sidonka

Sidonka (hodnocení, recenze)

To bylo řečí ( v jiných diskuzí NEŽ na CSFD), že film jsem ještě neviděla, tak ať nehodnotím, že filmařině nerozumím, prý že nerozpoznám "Oscarovou kvalitu" a nejsem schopná dohlédnout výšin, který tento nadprůměrný skvost jménem "Lída Baarová" má. Jako by si to člověk z určitých indicií a z nevhodného obsazení nemohl mnohé odvodit sám. A teď je to fakt podprůměrný canc i podle hodnocení zdejších uživatelů a na má slova došlo. Ach jo. Škoda nevyužitého námětu, škoda vložených peněz.

vegetol.mp

vegetol.mp (hodnocení, recenze)

Adam Bernau

Každý nosí úměrně svým schopnostem. Někdo napíše super biografii za pár měsíců, někdo průměrnou vymýšlí 15 let.  Každopádně mi přijde, že vznikl povrchně efektní film pro čtenářky bulváru, ale místní od toho chtějí něco ve stylu Lawrence z Arábie nebo Gandhiho.

na příspěvěk reagoval Adam Bernau

dolin1

dolin1 (hodnocení, recenze)

Jestli jsem na nějaký filmový zvratky fakt alergickej, tak na ty od Trošky a od Renče. Nechápu, jak může někdo prohlašovat, že je to nejlepší režisér svý generace. Jestli to je pravda, tak jsme to v tom případě dopracovali na samotný dno. Tenhle film si nikdy nepustím, anžto bych se z toho musel s prominutím poblít.

Související novinky

Eric Serra zakoncertuje na SOUNDTRACKU Poděbrady

Eric Serra zakoncertuje na SOUNDTRACKU Poděbrady

18.07.2018

Mezinárodní festival filmové hudby a multimédií SOUNDTRACK Poděbrady 2018 navazuje na úspěch předchozího ročníku, který navštívilo přes třicet tisíc fanoušků nejen filmové hudby. Ti měli možnost… (více)

Startuje letní přehlídka BEST FILM FEST

Startuje letní přehlídka BEST FILM FEST

14.07.2016

Volné seskupení čtyř artových kin v Praze: Atlas, Evald, Lucerna a MAT pořádá od 14. do 20. července tohoto roku BEST FILM FEST, týden nejúspěšnějších a divácky nejnavštěvovanějších filmů první… (více)

Reklama

Reklama