Reklama

Reklama

Idealistickou agentku FBI (Emily Blunt) pověří důstojník elitní vládní operační skupiny (Josh Brolin), aby v příhraniční oblasti mezi USA a Mexikem, kde neplatí žádné zákony, podpořila eskalující válku proti drogám. Tým vedený tajemným poradcem s pochybnou minulostí (Benicio Del Toro) se tajně vydává na cestu, během které je Kate nucena v zájmu přežití pochybovat o všem, v co dosud věřila. (Freeman Ent.)

(více)

Recenze (1 234)

Norri 

všechny recenze uživatele

Těžko říct, jak tento film zhodnotit. Je to skvěle natočené. Má to atmosféru, má to napětí. Prostředí kolem plotu mezi USA a Mexikem je pro film atraktivní. Také herecké obsazení a výkony se mi líbily. Nevím ale, jestli můj problém spočívá v příběhu a nebo v žánru. Příběh mi přišel takový...normální. Mám pocit, že jsem něco podobného už nejednou viděl. Více k tomu říct nejde, abych nespoileroval. Ale ani to možná není ten pověstný zakopaný pes. Můj problém je v tom, že jsem odcházel ze sálu a nebyl jsem nadšený. Možná za to mohl ten konec. A možná mám prostě radši schi-fi a fantasy... ()

EricNor 

všechny recenze uživatele

Sicaria jsem zaregistroval poprve diky traileru, kdyz jsem byl na Martanovi. Do te doby jsem o tom filmu ani nevedel. No a je to neco, co jsem v kine uz dlouho nezazil. Napeti od zacatku do konce, neustaly pocit, ze se neco stane a ono se neco stane. Parada. Herci dokonali, hudba vybusila atmosferu na milion stupnu. Vrchni kamera, kamera z vlastnich oci, pro me vrcholny filmovy zaber noreni se zasahovky v zapadajicim slunci do zeme. Par tarantinovskych trademarku. Po dlouhe dobe vyjimecny filmovy zazitek. ()

BrkosOv 

všechny recenze uživatele

Po remeslne strance na vybornou (kamera, rezie, herci a hudba). Jen bohuzel dej neboli scenar stal za houby a pri sledovani dvou hodinove osobni msty s pomoci CIA, armady , vrtulniku. Kdy nema divak komu fandit, az tak jsou osoby nezajimave a nesimpaticke. A koho zajima svet Mexickych kartelu at si raci pusti americkou verzi serialu Most. Skoda je to vyborne provedeno jen bohuzel nuda. ()

Drkolnov 

všechny recenze uživatele

tak nám zase američani našli teroristy ... sláva, sláva a ještě jednou sláva !!!! Nemastně, neslaně se ploužící scénář s nesmrtelnými hrdiny, samozřejmě americkými, to si raději pusťte Ramba než tuhle smyšlenost. Scény o ničem, čitelný lépe než slabikář, nápadů jak v parlamentu, herecké výkony na úrovni Muppets. Za mě palec dolů, zařazuji po klasické hollywoodské produkce pro masy podporové státem, čili pro retardy z pětitřídky, kteří uvěří všemu. ()

Dobry_clovek 

všechny recenze uživatele

Slibny zacatek nasledovala strasna nuda. Stale jsem cekal, ze se "neco zacne dit" a..... nic se nakonec nedelo. Nemam ani chut vyjmenovavat vsechny nedostatky filmu, protoze NUDA byl muj hlavni pocit. Nebyt v kine sam, odesel bych uz v polovine promitani. ()

vinson003 

všechny recenze uživatele

Hodně hustý film, hudba vystihuje jeho hrůzu, ohromný výkon Del Tora, hodně civilní, je to jeho koncert, Emily působí naivně, ale taková asi její role měla být, celý děj pomaličku graduje až po odplatu na konci...pohled na spoustu zastřelených mi jinak vadí, ale tady to bylo tak autentické, že člověku šel mráz po zádech, ne zábavný úsměv jako při ostatních akčních filmech... ()

Ekdahl 

všechny recenze uživatele

Formálně výtečné (kamera, střih), ta atmosféra tam je, jenže blbý je, že na atmosféře film nepostavíš. Po slibným začátku se začne bohužel pomalu ale jistě dostavovat nuda. Koukal jsem na to nadvakrát a přistihl jsem se, že ani nemám moc náladu to dokoukat. Druhým hlavním problémem je poněkud otravná hlavní hrdinka se sklony k hysterii tvářící se většinu času jak Alenka v říši divů. Jo a taky dycky doufám, že by se třeba emerickej thriller mohl obejít bez totálně klišoidního motivu pomsty za vymlácenou familii - bohužel opět smůla. ()

Tempter 

všechny recenze uživatele

Musím začít troškou matematiky, protože každá hvězda značí 20% a v tom je trošku problém. 4 by znamenaly 80% a méně, na 100% to nebylo, ale i těch 83% je dle této logiky už na 5, tak proto. Jinak velmi sugestivně natočeno, s velmi dobrou atmosférou a depkoidním hudebním doprovodem. Apropo - je zajímavé sledovat obrat trendu, kdy se televizní seriály učily od filmů. Nyní jsem se naopak nemohl ubránit vzpomínkám na řadu sekvencí např. z True detectiv.... Ale nemyslím to jako kritiku, bavilo mne to a jenom blbec se nenechá inspirovat kvalitou. No když už jsme u té fotbalové mluvy, když si uvědomím v jakých podmínkách vyrůstá mexický fotbalový potěr a jakých výsledků potym dosahuje jejich repre, nechápu proč ti naši kuci pořád tak bečí... A když si vzpomenu, v jakých podmínkách žije velká část mexické společnosti, tak už mi ani ten Zeman nepřijde takový špatný. Jo a ani na kole to tam nebude nic moc. A vůbec tam nejsou lesy... ()

Sonjoe 

všechny recenze uživatele

Take slabsie 3 hviezdicky. Zbytocna zenska rola, je to viac drama ako akcny film, mexicky kartel tam nema taky velky priestor ako sa moze zdat a koniec filmu je len obycajna pomsta...Natocene velmi kvalitne, bohuzial je to aj celkom nuda cele... ()

macherano 

všechny recenze uživatele

Tak toto bol pre mňa podpriemerny film námet výborný obsadenie výborné všetkým ale ostatným to už ale nemalo vo povedať ()

doMchek 

všechny recenze uživatele

Príjemne vecné, neafektované, realisticky ladené, skriptovo fajn vyladené, taká príkladná žánrová klasika druhej dekády nového milénia. Obsahovo a odkazovo ničím neprekvapivé, ale i to presne zapadá do módu filmu. Hemigwayovské zrkadlenie povedomia spoločnosti o problematike, ktorá je tu zobrazovaná. ()

Konev 

všechny recenze uživatele

První hodina byla na 3*, akční, nastiňující drama, ale pak asi scénáristovi došla inspirace, tak je to tak nějak uměle splácané...celkově za 1* ()

kecal 

všechny recenze uživatele

Posledních několik filmu které sem viděl napsali patlalové co se marně snaží přiblížit aspoň čtyřlístku, takže při sledování tohoto kousku jsem prožíval téměř orgazmus. Rejža tu režíruje, herci, hrají, hudba hraje, něco se tam děje a dokonce vás i zajímá co se tam děje. Benicio Del Toro by měl asi spíš zůstat u toho hraní a Taylor Sheridan doufám co nejdřív napíše něco dalšího. Možná by bylo zajímavější vynechat příběh toho naivního káčatka a udělat čistej akčnák plnej vlků a nebo měli na závěr udělat s kačátka pořádnýho vlka, ale i takhle to bylo dobrý. Normálně bych dal asi za 4, ale po té hromadě sraček prostě musím za 5. ()

radiel 

všechny recenze uživatele

Tak moc jsem se těšil, že jsem si vypl vyzvánění telefonu,zvýšil zvuk na vyšší uroveň, FHD kvalita videa a co jsem dostal? Plky, plky a plky.Napětí bylo efektivní a když už to vypadalo na pořádnou akci , režisér jakoby si nedovolil pustit do nářezu, nechápu čeho se bál, prostě akci utnul a já měl po potěšení. a takhle je to celý film. Jsem zklamán.......... ()

SaintMichael 

všechny recenze uživatele

To jsem zase jednou naletěl na vysoké hodnocení na CSFD. Taky herecké obsazení mě nalákalo, abych se na to podíval, ale pro mě to teda žádná velká sláva nebyla. Herci hrajou dobře, ale největší zklamání je scénář - dvouhodinový film a vlastně se tam nic pořádného nestane - jen se stále připravuje velká akce, která zase nakonec podle mě nestojí za nic. ()

lineker 

všechny recenze uživatele

To první co jsem po titulcích u Sicaria pocítil bylo lehké zklamání. Bylo způsobeno především tím, že to vše co jsem od Villeneuva zatím viděl disponovalo na první dojem daleko intimnější, nemainstreamovou atmosférou. Sicario je jiné. Musí se nechat v člověku dozrát. Po dvou dnech už vím, že jsem viděl opět něco vyjímečného byť v širším diváckém měřítku pojatého. Villeneuve si definitivně vysloužil nálepku mistr precioso. Jízda Juarezem pro zadrženého vězně to je opravdový audiovizuální orgasmus. Stejně jako u předešlých filmů nechává toho hodně režisér na divákovi, ne vše je zcela vysvětleno ne vše je jasně podáno. Sicario je především snímkem o kvalitní filmařině a nezpochybnitelným kanaďanovým talentem pro dokonalou artmosféru. ()

Související novinky

Bude Villeneuve u třetích dílů Duny a Sicaria?

Bude Villeneuve u třetích dílů Duny a Sicaria?

05.02.2024

Začněme tím podstatnějším. Za pár týdnů se všichni budeme nadšeně kochat obřími červy ve druhém díle Duny, který zadaptuje zbytek první knihy od Franka Herberta. Sága z pera slavného spisovatele ale… (více)

Producenti oznámili třetí Sicario

Producenti oznámili třetí Sicario

22.09.2023

Snímek Sicario: Nájemný vrah z roku 2015 byl do velké míry tím, který definitivně nakopnul kariérní dráhy jak režiséra Denise Villeneuvea (Duna), tak scenáristy Taylora Sheridana (Yellowstone).… (více)

Pokračování Wind River nabírá obsazení

Pokračování Wind River nabírá obsazení

09.03.2023

Před tím, než se stal králem televize díky seriálům Yellowstone či 1883, získával si scenárista a režisér Taylor Sheridan obdiv na filmové frontě díky snímkům jako Sicario nebo Wind River. A právě… (více)

Třetí Sicario má scénář, dočkáme se filmu?

Třetí Sicario má scénář, dočkáme se filmu?

11.05.2022

Hollywood miluje franšízy, čím větší a úspěšnější, tím lepší. I proto dnes víceméně každý druhý film vzniká se záměrem novou franšízu nastartovat. Občas se ale povede rozjet filmovou sérii i zcela… (více)

Reklama

Reklama