Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Na konci 14. století jsou Země Koruny české zmítány tyranií a násilím. Jan Žižka a skupina jeho žoldnéřů jsou najati na ochranu králova zástupce. Jan prokáže skvělé strategické a bojové schopnosti. Následně je pověřen službou pro samotného krále, Václava IV. Zemi ale ve skutečnosti ovládá Jindřich z Rožmberka, nejbohatší velmož království. Jan dostává další delikátní úkol: unést Rožmberkovu snoubenku Kateřinu. Tím se nevyhnutelně zaplétá do vysoké politiky. Od té chvíle nemá na vybranou. Musí bojovat. Janovy žoldácké hodnoty se otřásají v základech. Vášeň, vina, chtíč i pomsta se stávají hnací silou jeho boje za spravedlnost a rovnoprávnost obyčejného lidu. V této době se z nájemného žoldnéře stává legenda. Rodí se vojevůdce, který bude bojovat za vše, v co věří. Historický film Petra Jákla vypráví o počátcích husitského vojevůdce Jana Žižky na pozadí bouřlivých událostí roku 1402. (Bioscop)

(více)

Diskuze

cyphercz

cyphercz (hodnocení, recenze)

CANNIBAL

mno čoveče to teda nevím, co by ti nějaký Turek či jiný "hezky opálený muslim" řekl na to, že ho ve filmu může klíď píďo hrát napůl Angolan, že mezi nimi není na první pohled žádný rozdíl:) Jinak celkem pobavil fantasy příběh o tom, jak se nebohý Saracén v Evropě zatoulal, po dlouhém bloudění přes devatero hor a devatero řek došel do Uher, tam našel partu Kumánů, dal si s nima pár přátelských frťanů u ohně, ti ho vzali k sobě do party, no a pak se všichni společně dokodrcali až k nějaké asi bitvě proti Žižkovi ve střední/západní Evropě a pokud tam ten Saracén nezemřel, tak s Kumánama putuje po Evropě dodnes:) To jsou hele solidní historická fakta a rozhodně vůbec to není na úrovni Lojzy Vemínka a jeho afrického dobrodružství....:)) 

na příspěvěk reagoval CANNIBAL

CANNIBAL

CANNIBAL (hodnocení, recenze)

cyphercz

Ale prosím tě. Drž se historických faktů. Na Balkáně řádili hezky opálení muslimové už od 14. století. A film je ze začátku 15. století. Dost času na to, aby se jich pár zatoulalo do Uher. Vždycky se posílali jednotlivci na výzvědy do vzdálenějších míst. Jak by jinak vznikla expanze? Nehledě na to, že Jákl určitě vše konzultoval s Prof. Čechurou.

Uživatel CANNIBAL smazal svůj příspěvek.

cyphercz

cyphercz (hodnocení, recenze)

CANNIBAL

jj, tak on taky mohl být třeba českej Lojza Vemínko z Horní Plané náčelníkem kmene Samburu v roce 1450, mohl se prostě "zatoulat" do Afriky, zalíbilo se mu tam, místní kmen ho přijal mezi sebe atd... jen je otázkou jaká je asi tak pravděpodobnost, že se někdy něco takového stalo a dotyčný se do dané země skutečně nějakým prazvláštním způsobem "zatoulal";)

na příspěvěk reagoval CANNIBAL, CANNIBAL

CANNIBAL

CANNIBAL (hodnocení, recenze)

Já jsem úplně v klidu. Nevím, proč by Kumáni museli být pouze Asiati. Ben Cristovao je pokud vím jediný herec tmavší pleti a úplně v pohodě může ztvárnit muslimskýho (tzv. Saracéna) zatoulanýho žoldáka, co se například za prachy s Kumány spojil. Není tedy důvod střihu ani jiných úprav.

na příspěvěk reagoval cyphercz, Mamutol

cyphercz

cyphercz (hodnocení, recenze)

Mamutol

*ale ve střední a východní Evropě bude mít Jákl asi velkej problém - Němci, Francouzi, Britové a spol. budou souhlasně pokyvovat nad multikulti středověkým Českem, protože tak to přeci bylo!:))

Mamutol

Mamutol (hodnocení, recenze)

WinnJets

Jestli tam bude několik asijských Kumánů, tak to bude i z historického hlediska v pohodě. Pokud tam ovšem bude několik afroamerických Kumánů, tak to bude docela průser. Už jenom proto, co se děje v současné Evropě. Američani, kteří teď stojí na tlačítku spustit, protože to asi z velké části zaplatili, budou asi hýkat blahem, ale v Evropě bude mít Jákl asi velkej problém. Pořád má v ruce nůžky a včas to může pořešit. Třeba US verze a EU verze. Podle mě to krachne stejně jako dlouho odkládaný průser Bathory od Jakubiska.

na příspěvěk reagoval cyphercz

cyphercz

cyphercz (hodnocení, recenze)

tak co, někdo nějaké zákulisní info z té projekce? Reakce publika, nějaké ty spoilery nebo tak??:)

Pafnuc

Pafnuc (hodnocení, recenze)

Pecka, tak tajný projekce pro papaláše a kamarádíčky bychom měli, teď ještě standardní trailer pro  ty nejsprostší vrstvy, co?

Příspěvek byl smazán administrátorem.

WinnJets

WinnJets (hodnocení, recenze)

Kubeska

Předpokládám, že Banzai měl na mysli herce, kteří z toho už jen svou pouhou přítomností udělají historicky nesmyslnou multikulturní sračku...

na příspěvěk reagoval CANNIBAL, Mamutol

Banzai

Banzai (hodnocení, recenze)

To bude hovadina. Stačí se podívat už jen podle fotek (určití herci tam nemají co dělat)  jak překrucuje filmaři historii České republiky.

na příspěvěk reagoval Kubeska, CANNIBAL

cyphercz

cyphercz (hodnocení, recenze)

Hawaj

kdyš na to půjde 5 milijónů Čechů do kina a zaplatí 200 Kč za lupen, tak ten film vidělá JEDEN BAMBILION Kč, jednoduché počty kámo...

Uživatel Hawaj smazal svůj příspěvek.

Uživatel Hawaj smazal svůj příspěvek.

tomasul

tomasul (hodnocení, recenze)

vegetol.mp

Je úplně jedno, ze kdy ten článek je!!

PSAL JSEM JEN V OBECNÉ ROVINĚ, že to takto funguje. Např. VZPOMÍNANÉ MS v ledním hokeji BYLO v Lotyšsku LETOS (před necelými cca. 14 dny, tak to fakt není věc x let stará). Takže znovu fakt není třeba zde vytrhávat trapně jednu mou větu z kontextu...!

vegetol.mp

vegetol.mp (hodnocení, recenze)

tomasul

Jen tak mimochodem, ten článek je z roku 2014 a jako člověk, co dělá v televizi nějakých 22 let ho musím označit za blábol někoho, kdo neví, jak to funguje.

na příspěvěk reagoval tomasul

tomasul

tomasul (hodnocení, recenze)

ArsenalEagle

Tak znovu... a snad už vážně naposledy - nebudu se tu špičkovat - je to ztráta času (nemám čas zde reflektovat na každej z kontextu vytrženej výkřik do tmy. Tak pro ty těžkopádnější, jak by řekl komisař Juve, to napíši již naposledy - nebavím se tu o jediném filmu, jedné tv-roli (herec, moderátor atd., je to fakt jedno), ale v obecné rovině...

Jde o to, že se z tzv. celebrity udělá Pánbůh Národní všeumělec - a pak v masmédiu může třeba dělat reportéra i někdo, kdo neumí vůbec mluvit (stačí se podívat na právě probíhající ME v kopané, MS v hokeji, na TV zprávy,...). To, že třeba Vlasta Burian odehrál pár zápasů, z něho ještě nedělá Pana "fotbalistu", stejně tak Michael Jordan, i když si zahrál ve filmu basketbalistu, to z něho herce nedělá (i když v dané roli více skákal než "hrál"). Proč např. v případě Šeberleho neustále mluvím o větší roli než je nějaký štěk? Tak asi proto, že mi právě jeho "televizní kariéra", připomíná jistého Johnnyho Weissmullera - hrál snad poprvé Tarzana proto, že by byl tak skvělý herec...? No určitě ne... Laicky řečeno tzv. celebrita přiláká diváky bez ohledu na herecký talent, ale zejména tím, že jde o známý, v médiích profláknutý, obličej. A nemyslím si to jen já, viz: dodatek "pod čarou". 

Ale chápu, že ne každý vyžaduje např. po moderátorech vyjadřovací schopnosti, které má např. Jan Přeučil... 

---------------------------------------------------------------------------------------------------

"Excelentní výkony na atletickém oválu rozhodně nelze Romanu Šebrlemu upřít stejně jako nespornou fyzickou přitažlivost. To však ještě nejsou kvality, které by měly sloužit jako kritéria při výběru moderátora hlavní zpravodajské relace. Televize Prima to však vidí jinak a odborníkům z branže vstávají při sledování novinek z domova i zahraničí v jeho podání hrůzou vlasy na hlavě. „Devalvuje se tím hodnota moderátorské práce,“ zlobí se expertka na hlasový projev Jana Postlerová.

(https://www.krajskelisty.cz/pardubicky-kraj/okres-usti-nad-orlici/6371-trapny-experiment-sebrle-musi-skoncit-zlobi-se-jazykova-expertka-proc-prima-honi-sledovanost-na-ukor-kvality-zpravodajstvi.htm)

na příspěvěk reagoval vegetol.mp

Související novinky

Finále Plzeň 2022 se blíží!

Finále Plzeň 2022 se blíží!

22.09.2022

Už po 35. se uskuteční filmový festival Finále Plzeň. Oslavy českého filmu budou v západočeské metropoli probíhat od 23. do 28. září. Během šesti festivalových dní můžete zhlédnout největší trháky… (více)

ČSFD Award pro Bena Fostera

ČSFD Award pro Bena Fostera

08.09.2022

Při příležitosti uvedení nejdražšího českého filmu do kin přinášíme všem filmovým fanouškům radostnou zprávu o udělení “ČSFD Award” americkému herci Benu Fosterovi, představiteli Jana Žižky. Foster,… (více)

Krásné Vánoce a PF 2022!

Krásné Vánoce a PF 2022!

24.12.2021

Přestože bylo letos velkých filmů obecně méně, protože kina začali otvírat až na konci května a Tomu Cruisovi se ještě nechtělo riskovat s Mission: Impossible 7 a Top Gunem, dočkali jsme se několika… (více)

Michael Caine oznámil konec kariéry

Michael Caine oznámil konec kariéry

16.10.2021

Aktualizace: Tak se zdá, že se herec těšil na důchod předčasně. Později svá slova změnil a jeho zástupce potvrdil, že hodlá pracovat i nadále.   Původní zpráva: Smutná zpráva z britských ostrovů.… (více)

Reklama

Reklama