Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Pohádka o tom, jak je důležité mít svého rybodlaka, a taky o tom, jak překonat osudovou kletbu i kouzla, která je snadné zneužít... Království tří rybníků postihla zlá kletba. Nadsmyslné bytosti odčarovaly ze zdejších rybníků všechny ryby, aby vytrestaly domýšlivého krále Boleslava. Jenže tento trest se obrátil především proti poddaným. Zmizení ryb, hlavního domácího produktu, je zbavilo tradiční možnosti obživy a zlikvidovalo jejich živnosti. Svou nespokojenost dávají stále hlasitěji najevo. I uvnitř královské rodiny se zahušťují vztahy. Králova dcera, princezna Lidunka, má úplně jinou představu o životě než její macecha. Chce navazovat na tradiční úlohu, kterou mladé ženy v tomto království vždy naplňovaly, ale stává se jednou z hlavních postav dění, v němž se o své místo na výsluní přetahuje několik vychytralých podvodníků. Nejvíc podfukář a zloděj Nikdáš, který nadsmyslným bytostem ukradl kouzelný proutek a má najednou v rukou velkou moc. V pravý čas se ale objeví mladý rybář Ludvík. Bude to právě on, kdo překoná kletbu, zachrání království a získá ruku princezny? (Česká televize)

(více)

Recenze (431)

Slarque 

všechny recenze uživatele

Detaily a drobnosti této pohádky jsou bohužel mnohem silnější než celek. Ze všech nadsmyslných bytostí tu má trochu prostoru jen Marek Taclík, co by vlkodlak (a další -dlaci). Ondřej Vetchý jako král je kupodivu nejsilnější v dialogu s obrazem své zesnulé manželky. Také princezna zajímavým způsobem vybočuje z běžné pohádkové klasiky. Jenže nejlepší je stejně Jaroslav Plesl, který dokonale zužitkoval potenciál role, která do pohádky vnáší politickou parodii. A čistě jen kvůli němu jdu s hodnocením o hvězdičku výš. ()

Ištván87 

všechny recenze uživatele

Místy to byla taková demence, že se člověk i celkem zasmál, nicméně nějak se jim nepovedlo vychytat to tak, aby každý pochopil, že ty debility mají být vtipné. Takže nakonec to vypadá jen jako když si pár lidí o nudném sobotním večeru smotne brčko, napíšou scénář, jiní lidé si smotnou další brčko a rozhodnou se ten scénář natočit a pak si všichni vespolek udělají grand-prix v hulení, z čehož vznikl tento rozkošný příběh. ()

Reklama

Gwaihir 

všechny recenze uživatele

Je to poprvé, co se dopouštím komentáře k jedné z nových vánočních televizních pohádek, ale tady je prostě potřeba se nějak vyjádřit. Tak předně, od tvůrců převážně komediální tvorby s poměrně kolísavou kvalitou se asi nedalo čekat stvoření klasické české pohádky, byť třeba s moderními prvky. Výsledkem snad tedy ani nemohlo být nic jiného než občasně notně ujetý sitcom s pohádkovým motivem, což zcela samozřejmě mnohé nemohlo potěšit. Mě se to však postupně zalíbilo a ještě několik desítek minut po skončení jsem si nemohl odpomoci od lehkého úsměvu ve tváři. Samozřejmě, není to cíleno přímo na děti a využití "okenních" zvuků v příští generaci nikdo nepochopí, ale co už. 70 % ()

filmsim 

všechny recenze uživatele

Konečně originálnější pohádka. Ano, je sice trochu přemrštěná, občasné scény zavání trapností a některé věci vám polezou na nervy (kterej pablb mohl dát do pohádky zvuky z OS Windows), ale i přes to se mi na ní koukalo mnohem lépe než na ty letošní i loňské "skvosty", kterými nás naše Čt ládovala. Sice si vypůjčuje několik pohádkových postav i zápletek odjinud, ale díky povedeným postavám, dobrým hercům, které i ty nejtrapnější scénky dokázali ustát a několika originálním nápadům je tato pohádka více než svěžím úkazem. Navíc tu máme brilantního Ondřeje Vetchého, který i namalém prostoru dokázal vykouzlit výbornou postavu zmateného krále či hlavního nepříliš výrazného tahouna Lukáše Příkazkého, který taktéž svou roli ustál bez zaváhání. Snad k nám po tomhle záblesku přijdou i další orginální a né tak přemrštěné pohádky. 6/10. ()

Wacoslav1 odpad!

všechny recenze uživatele

Kdyby byly v prdeli ryby, tak by to bylo bez chyby. Tohle je fakt něco strašnýho. Nechci tu moralizovat jako někteří, že je to nevhodný pro děti a tak to by mi nevadilo na nějakou ujetou netradiční pohádku co není podle šablony, bych se klidně podíval, ale pro tohle nemám slov. Ty vole! Právě na mě vybafnul rybodlak z rybníka! Jak si tady pročítám některý komenty, tak koukám, že se předháníte v tom kdy to kdo vypnul. No já to ještě nevypnul mám za sebou při psaní tohoto komentu asi hodinu, ale hodnocení už je jasný. Nicméně já nejsem žádný béčko a nevypnu to!!! A za mimořádnou výdrž si udělím.5% ()

Galerie (30)

Zajímavosti (8)

  • Přípravy na natáčení zabraly 2 roky. (M.B)
  • Natáčelo se na Štampachu u Mělníka nebo na zámečku v Třebešicích. (M.B)

Reklama

Reklama