Reklama

Reklama

Galavant

(seriál)
Trailer
USA, (2015–2016), 6 h 26 min (Minutáž: 21–22 min)

Tvůrci:

Dan Fogelman

Hrají:

Joshua Sasse, Timothy Omundson, Vinnie Jones, Karen David, Luke Youngblood, Mallory Jansen, Julian Seager, Sophie McShera, Hugh Bonneville, John Stamos (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(18)

Obsahy(1)

Tam kde většina pohádek končí, tahle teprve začíná. Hrdinný rek Galavant, slovutný to chrabrý rytíř, bojuje o srdce své vyvolené, která na piedestalu zájmu cloumá jak s city všemi opěvovaného Galavanta, tak i zlého krále Richarda. (geklon)

Videa (7)

Trailer

Recenze (82)

sirien 

všechny recenze uživatele

Takhle si představuju "jednoduchý" humor udělaný dobře a nelacině - popravdě to je místy tak britské, až se nechce věřit, že to dělali amíci. Trefně parodovaná žánrová klišé, pop kulturní narážky, sebeironcký přístup, výborné guest stars a to celé zasazené do příjemného 20 minutového formátu a s čestně zakončeným příběhem - výborně sem se bavil a docela lituju, že to bylo ukončené tak brzo - myslím, že ještě tak dvě série z toho padnout mohly docela rozumně. ()

Tom Riddle 

všechny recenze uživatele

Hravá a roztomilá parodie na hrdinské příběhy, od sklepa až po půdu narvaná chytlavými melodiemi a všeljakými dvojsmysly a slovními hříčkami. Že příběhově se nejedná o žádnou extratřídu je jedno, moje srdce plesá nad ujetým humorem, hvězdným obsazením cameí (staví se třeba John Stamos nebo Hugh Bonneville) i zpívanými recapy. První série silnější 3, druhá je lepší, vtipnější a sebeuvědomělejší, je-li to (hmm, jelito) vůbec možné, 4* ()

Reklama

Jirka_Šč 

všechny recenze uživatele

"Sunny Valencia!" První série je za 4-5* a originální. Jedinečná a kompaktní. Druhou tvůrci v prostředku uměle natahovali jako nešťastníka na mučícím stroji a ještě strkali do děje všechno, co šlo náhodou okolo (začíná a končí fajn). Hodnotím primárně podle první série. Bláznivý středověký muzikál s nadsázkou "ako sviňa". Parodie na legendu o Artušovi, Boj o trůny a bůh ví, co ještě. Statečný rytíř, krásná odvážná princezna, extra drsný bijec a nezapomenutelný pannenský král. "Everybody sing!" ■ Trailer: https://www.youtube.com/watch?v=1tUW86-hQz8 (trailer je ponejvíce poskládaný z první epizody první řady). ()

Jinny 

všechny recenze uživatele

Meta fantasy komediální muzikál... OK, zní to šíleně, ale tvůrci naštěstí měli šťastnou ruku. Dělají si legraci z politicky korektních castingů, Hry o trůny nebo fantasy klišé, ale přitom alespoň některé postavy jde (občas) brát dost vážně na to, aby člověka zajímalo, co se s nimi stane. Čestnou zmínku zaslouží tanečně-pěvecké vystoupení krále Richarda o tom, jak Galavanta umučí, a fakt, že Madalena je lepší Cersei než Cersei z jistého seriálu. ()

reban 

všechny recenze uživatele

Pro kastrovaný chlapce a potraty co se bez koulí už narodili, naprosto dokonalý seriál. Pro nás ostatní ztráta času a mozkových buněk. Přihřátej příběh, přihřáta hudba, přihřátý herci, přihřátá délka epizod, přihřátej počet sérií, přihřátej úvodní obrázek a přihřátej celej svět. #globálníoteplování #nemámnicprotipřihřátejm #Peace ()

Galerie (509)

Zajímavosti (7)

  • Ve 3. epizodě 1. série "Two Balls" je cedule "Sidneyland" (anagram slova Disneyland) napsaná stejným fontem jako skutečné logo společnosti. (Tom:))
  • Skladatel Menken si dělá legraci ze známých, ale i svých písní. V 7. epizodě 1. serie říká sluha Galavantu: "Kiss the girl". To je jinak pobídka, která zazněla v Disneyho pohádce Malá mořská víla (1989), kdy rak a opatrovník Ariel našeptává princi Erikovi, aby v loďce políbil tu dívku. Právě v tu chvíli zazní pár tónu z oné zamilované písně od Menkena. (Gig)
  • Když v 10. epizodě 2. série "The One True King" chlapec nabízí, že napíše králi písničku, Gareth (Vinnie Jones) odsekne: "Shut up, Menken" ("Mlč, Menkene"). Alan Manken je hudební skladatel, který je známý spoluprací s Waltem Disneyem a napsal i hudbu ke Galavantovi. (Tom:))

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno