Reklama

Reklama

Geostorm: Globální nebezpečí

  • USA Geostorm (více)
Trailer 3

Po sérii bezprecedentních přírodních katastrof ohrožujících naši planetu se přední představitelé z celého světa dohodnou na vytvoření rozsáhlé sítě satelitů k řízení globálního klimatu, které mají zajistit bezpečnosti všech obyvatel planety. Ale nyní se něco pokazilo – systém vytvořený k ochraně Země začne na Zemi útočit a začíná závod s časem, kdy je nutné zjistit skutečnou hrozbu dříve, než geomagnetická bouře smete ze zemského povrchu všechno... a všechny. (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (9)

Trailer 3

Recenze (489)

flanker.27 

všechny recenze uživatele

Jaroslav Foglar napsal knihu Devadesátka pokračuje. I Dean Devlin zjevně chce, aby devadesátky pokračovaly, s tím, že jeho přání nezahrnuje junácký klub, leč specifický žánr, jaký v té době dodávali Emmerich a Bay. No a výsledkem je nejlepší parodie právě tohoto žánru, sice nezamýšlená, ale tak zábavná, že ani nevím, kdy jsem naposledy viděl tak dobrou komedii. Řešení rodinné krize propletené se záchranou světa, sliby "já se vrátím", prezident USA v srdci dění, "zcela nečekaná" identita hlavního záporáka, spousta mrtvého komparsu, zatímco celý svět oplakává hlavního hrdinu (předčasně, protože Němci jsou všude jako doma), přemoudřelé děti, rodinné usmíření opět prolnuté se záchranou světa, zkrátka co člověka z těchto obvyklých klišé napadne, to tu najde. Objektivně by to bylo na odpad, ale vzhledem k tomu, že kina jsou plná komiksových sráčů, proti kterým je tohle příjemná změna, jakož i k tomu, že jsem se nejen fakt řezal smíchy, ale dokonce i pocítil určitou nostalgii po době mého mládí a filmového zrání, uděluji Geostormu krásnou jednu hvězdičku. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Ona je to spíše taková vesmírná detektivka s katastrofickým ozvláštněním, a kupodivu funguje. Butlerovi role sedla jak p...l na hrnec, a je vidět, jak si ji užívá (jeho úšklebek, když se opět dostane na "svou" stanici, je dokonalý), dialogy nejsou stupidní (třeba takový ten dojímací při rozloučení otce s dcerou je zde vědomě shozen), a ostatně se zde objeví řada dalších průpovídek a hlášek ("Ožen se s ní!"), které příběh odlehčují. Jestli něco fyzikálně možné je, nebo ne, mi tady je ukradené, protože příběh a scénář šlapou, jak mají, není zde v podstatě moc hluchých míst a všechny scény (tak pravda, chlapeček se psem je nadbytečný) zde mají své místo (jen škoda, že mrakodrap Arabům v SAE na tu hlavu nakonec nespadne, to by mne tak nějak o něco víc potěšilo), triky jsou na dostatečné úrovni a každopádně se na tenhle film moc rád podívám znovu. Mimochodem, něčím mi připomněl staré komiksy Ábíčka o Vzpouře mozků apod. ()

Reklama

Rex Mundi 

všechny recenze uživatele

Ten film má 109 minút a asi tak 136 použitých klišé. Katastrofické sci-fi môžu byť celkom dobré guilty pleasure, ako napríklad Sunshine alebo Jadro. Dokonca aj Deň nezávislosti ;-) Kašľať na fyziku alebo zdravý rozum, oboje musí divák ignorovať a ono sa to dá... lenže tuto už tých klišé bolo fakt nahusto. Zaujímali ma iba efekty, ktorých nikdy nie je dosť a sú divoko zostrihané. A ešte tá blondínka za volantom bola dobrá, taký Terminátor v lodičkách. Takže tentokrát len jedna hviezda a guilty pleasure sa nekoná. ()

mm13 

všechny recenze uživatele

Špičkového vedca by rovnako ako Gerard Butler "zvládol" aj Lorenzo Lamas. Platí tiež pre všetkých ostatných, či už ich vlastným pričinením (Cornish, Garcia) alebo v dôsledku stupídneho scenára (Sturgess, Harris), ktorý asi pozliepali z vystrihnutých a nedokončených(!) záberov z iných katastrofických filmov, poväčšine nevalnej kvality. Toto bol krajne nešťastný výber - namiesto "hocijakej bezduchej oddychovky" som si naservíroval "mimoriadne stupídnu... #!!@*%!!" ()

Lima 

všechny recenze uživatele

Emmerichovatější, než Emmerich samotný......a stejně tak pitomé. Vlastně ne, vůbec ne, tohle bylo zdaleka mnohem pitomější. Jenže zatímco Emmerich svoje pohádky bere s nadhledem, tady se samou vážností sere mramor. Devlin toho od kámoše moc dobrého neodkoukal. A že to má tři prdele triků? Ty už dneska nikoho neohromí. Dneska jsou CGI triky standartem, nikoliv výsadou dobrého filmu. Devlin zaspal dobu tak o 20 let a tahle nablblá splácanina zaslouženě v kinech propadla. ()

Galerie (54)

Zajímavosti (9)

  • Nejdříve byl snímek pod záštitou Paramountu, ale nakonec se produkce ujalo studio Warner Bros. (filmsim)
  • Natáčelo se v Číně, USA a Spojených arabských emirátech. Točilo se od 20. října 2014 do 10. února 2015. (Yardak)

Reklama

Reklama