Reklama

Reklama

Epizody(16)

Obsahy(1)

Kmeny, koprodukční dokumentární cyklus, mapuje současné městské subkultury. Cyklus má celkem šestnáct dílů, ve kterých představí fungování různých komunit od hipsterů, hackerů, přes hooligans až po thrash metalisty. Dokumentární série Kmeny, vycházející ze stejnojmenné knižní předlohy z roku 2011, zavede diváky na místa, kde nejspíš ještě nikdy nebyli. Do komunit, které se svou odlišností, mnohdy patrnou na první pohled, záměrně vymezují vůči ostatním. Každý díl se snaží co nejpoutavěji a vizuálně co nejpozoruhodněji zachytit typické subkulturní aktivity, dílčí rituály. Šestnáct šestadvacetiminutových dílů natočených různými režiséry odvysílá Česká televize, ke zhlédnutí budou také na kmeny.tv. (Česká televize)

(více)

Videa (8)

Trailer

Recenze (109)

Vaklaf 

všechny recenze uživatele

Zatím těžko soudit, dílů je málo. Ač bylo očekávání celkem vysoký, lepší než průměr to jako celek asi nebude. Jednotlivý díly: PUNK - **** - Nebylo to zlý, většina zpovídaných mluvila celkem souvisle a k tématu, ať už se to někomu líbí, nebo ne. Hlavně ten Hošek to vyzdvihoval, aspoň to díky němu byla sranda. Zato skautík... No nic. Lepší by bzl nějakej anarchopankáč/squatter. HOOLIGANS - Odpad! - To bylo jako co?! Bandičku víc vypatlanejch buráků už najít nemohli. A k tématu - co, jak a proč - tam nepadla jediná věta. Navíc (hlavně) ze začátku to vypadalo spíš na reportáž TV Nova. Hrozný! RAP - *1/2 - Pár vět k tématu tam sice asi padlo, ale souvislý teda moc nebyly. Vladimírovo písničky jsou možná celkem dobrý, ale ve formě básničky je to dost k smíchu. Ale aspoň to tomu dodalo trošku osobitej styl. Spíš mi přišlo, že to dělal někdo, kdo rap v hloubi duše nesnáší. A PSH je fakt hrozná sračka... A Orion je vocas roku. Bejt tam někdo jinej, tak to možná bylo o něco lepší. COSPLAY - ****1/2 - Asi nejlepší díl, aspoň co se výpovědní hodnoty týká. MOTORKÁŘI - **1/2 - Dejme tomu, takovej lehčí průměr. RAINBOW - *** - No, aspoň to byla prdel, což jsem tak nějak čekal. Vím že hipíci jsou obecně pošahaný, ale takovej magor (objímač) se jen tak nevidí. :-) ()

UniqueNett 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Hm. Po prvních dvou dílech mám smíšené pocity. Vlastně ne.. jsem zklamaná. Očekávala jsem příliš. Projekt Kmeny mě hodně zaujal a nemohla jsem se dočkat, až budu moct jednotlivé díly shlédnout. PUNK byl celkem fajn, avšak doufala jsem, že bude prezentován širší okruh, ne že se budu celou dobu koukat převážně na dva lidi. Každopádně bylo zajímavé sledovat, jak se dá punk vnímat dvěma pohledy. Ovšem Hooligans, to byla tragédie. Když opomenu svou osobní averzi vůči těmto "fanouškům", co se chovají jako prasata, tak to bylo špatně natočeno. Hodně špatně. Kamera vcelku nijaká, informace žádné. Škoda. Jsem zvědavá na další díly, moc se těším na Tattoos a Rap, tak snad nebudu zase zklamaná.. ALE! Velký potlesk za úvodní znělku, ta je vážně parádní! Punk 2*// Hooligans odpad! //. ()

Reklama

flyboyeda 

všechny recenze uživatele

Skinheads dil zatim asi top, Punk prima, hip-hop pusobil spise jako lyricka exhibice kombinovana s reklamou na Big Boss - imho trochu na ukor vypovedni hodnoty, coz je skoda. Prave od tohoto dilu jsem mel totiz asi nejvetsi ocekavani. Ale jako celek urcite fajn pocin a je dobre, ze se do serie tvurci pustili. Jsem zvedavy na dalsi dily ala sXe. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Televízny seriálový cyklus dokumentov "Kmeny" o súčastný mestských subkultúrach pozostáva zo šestnástich zhruba pol hodinových epizód: 1. "Punk", 2. "Hooligans", 3. "Rap", 4. "Cosplay", 5. "Motorkáři", 6. "Rainbow", 7. "Skinheads", 8. "Tattoo", 9. "Tuning", 10. "Meatheads", 11. "Hipsteři", 12. "Goths", 13. "Straight edge", 14. "Hackeři", 15. "Thrash metal", 16. "Graffiti". Témy sú to zaujímavé, ale spracovanie väčšiny z nich bolo povrchné, skreslené a miestami i mylné a zavádzajúce. ** ()

zsn 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Předně musím říct - skvělej nápad (určitě by na to kouklo i zahraničí...), tak jako knihy. 1. PUNK - Anarchy vole - čupr díl s fajn pohodářem (chtěla bych poznat tebe a tvou výdělečnou činnost, nezajdem na píno?) a filosofií nestárnoucího kmene. 2. HOOLIGANS - nuda, zde naopak chybí filosofie tohoto "kmene", a to z úst členů, kteří by jen m_dali a _ukali podle jejich písně, byť maj na _urácích plísně. 3. RAP - těžcí, obstarožní, raperští papaláši s pivním pupkem ve své 8 míli dvaceti párů "Najek", které jsou jejich jediným majetkem. Povstalí z ničeho, žijící v ničem, manuálně soběstační, schopní žít bez hospodyňky. "Jou, jou". Nevidím žáden rozdíl mezi nimi a teplákovými homeboyi, které potkávám na ulici v Nike dresu, tlačící důležitou raperskou chůzí kočárek se svým x-tým parchantem. Nesnáším, když si někdo hraje na něco, co stejně nakonec v dokumentu ukáže, že není. Aby vám ty tiky s hlavou chlapci nezůstaly :) 4. COSPLAY - dobří magoři, aneb, když to s csfd až moc přeženete. Pochopím aktivní účast na rekonstrukcích bitev typu té u Gettysburgu, ale za Little Ponyho bych se nepřevlékla ani při sexuálních hrátkách, myslím, že mi postačí sbírat figurky. Jinak za Hobití nohy bych ušetřila, mám je od přírody. Sečteno a konstatováno - Cosplay u nás není nic jiného, než Čechy tolik nenáviděný Halloween mimo 31.10. 5. ... ()

Galerie (117)

Zajímavosti (2)

  • Televizní seriál vychází ze stejnojmenné knihy Vladimíra 518 "Kmeny", mapující současné městské subkultury, i "Kmeny 0", zaměřené na subkltury před rokem 1989. Obě tyto publikace zaznamenaly obrovský úspěch a byly tařka okamžitě vyprodány. První zmíněná se také umístila ve své kategorii na 2. místě v anketě Nejkrásnější kniha 2011. (MTHRFCKR)
  • Před samotnou televizní premiérou proběhlo 8 předpremiérových projekcí v 8 městech, které vždy uvedl autor knižní předlohy Vladimir 518 a režiséři daných dílů. Jmenovitě jste tak mohli vidět v Praze trash metal a rap, v Brně graffiti a punk, v Českých Budějovicích motorkáře a hooligans, v Olomouci rainbow a hipstery, v Plzni hackery a cosplay, v Ostravě skinheads a tattoo a opět v Praze tuning a meathead. (MTHRFCKR)

Reklama

Reklama