Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Chaudard, Pithivier a Tassin jsou sice vlastenci a nosí uniformu francouzské armády, ale rozhodně to nejsou žádní hrdinové a válku by nejraději prožili někde zcela v ústraní. Ovšem osud jim předurčil roli hrdinů i proti jejich vlastní vůli. A tak střídavě osvobozují sedmou rotu z německého zajetí, prchají v převlecích a když na to přijde, tak dokonce i bojují! (Česká televize)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (139)

`barocco 

všechny recenze uživatele

Dalsie priame pokracovanie uspesnej francuzskej komedia "Kam sa stratila siedma rota?" zaostava za svojou uspesnou jednickou v sarme skutocne len malicko. Opat vynikajuci Jean Lefebvre v ulohe smoliara Pithiviera, Pierre Mondy v ulohe serzanta Chaudarda a snat zamrzi zmena herca ulohy Tassina ktoreho uz nehra Aldo Maccione (odmietol hrat v dalsom pokracovani) ale mladucky Henri Guybet.... ()

P@\/EL 

všechny recenze uživatele

Povedené pokračování francouzské komedie, které nahlíží na válku trochu nadlehčeně a s humorem. Najde se zde spousta skvělých hlášek a scén, jež zaručeně pobaví. Za všechny jmenujme například neustálé pochodování s matracemi za účelem úniku ze zajetí. A potom jsem se taky dobře bavil, když jeden ze sabotéru pořád něco odpaloval, což tak trochu diktovalo bláznivý děj celého filmu. ()

Reklama

Terva 

všechny recenze uživatele

Zelený drát na zelený knoflík, červený drát na červený knoflík.....Červený drát na bílý knoflík, zelený drát na modrý knoflík... Pokračování úspěšné francouzské dobrodružné válečné komedie. Tento snímek není tak veselý jako ten první, ale je točen ve stejném duchu. Scény se slamníkama na zámku byly srandovní...moc horko.....moc zima.... Tentokrát je zajat celý Francouský štáb i se sedmou rotou a Pitiviére, Tassine a Chaudard se opět rozhodnou pro záchranu svých spolubojovníků. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Červený drát na bílý knoflík, zelený drát na modrý knoflík... Dostat se mi do rukou ten blbec, co vyhodil most!...dostat se mi do rukou ten, co vyhodil most, tak ho zulíbám! Pokračování příběhu o sedmé rotě navazuje přesně tam, kde první díl skončil. Stejně jako u předchozího se ani zde moc člověk nezasměje, ba co dím, je to ještě horší. Chybí slovní humor typický pro anglické komedie stejně, jako humor akční z Bažantů. Vše je takové milé vyprávění, kde snad pobaví jen scéna se slamníky. Film plyne, divák se dívá, leč ohlušující řehot se nedostaví. ()

Neotom 

všechny recenze uživatele

Záblesky vzpomínek z dětství na filmy o sedmé rotě byly sice mlhavé, ale příjemné. Dnešní připomenutí bylo přece jen drobným vystřízlivěním, ale že se minimálně v případě druhého dílu jedná o docela sympatický snímek, platí stále. Bez tradičně výborného Jeana Lefebvreho bych ale musel být ještě přísnější. 60% ()

Galerie (31)

Zajímavosti (6)

  • Natáčanie filmu prebiehalo na zámku vo francúzskom mestečku Vigny. (dyfur)
  • Ačkoliv změna není na první pohled zřejmá, došlo v tomto pokračování ke změně obsazení jednoho z hlavních hrdinů. Zatímco v prvním filmu Kam se poděla sedmá rota? (1973) hrál Tassina ještě Aldo Maccione, v tomto a v posledním filmu série Sedmá rota za úplňku (1977) se této role již zhostil Henri Guybet. (GordonCZ)

Reklama

Reklama