Reklama

Reklama

Sedmá rota za úplňku

  • Francie La 7ème Compagnie au clair de lune (více)
Trailer

Obsahy(1)

Tentokrát jsou Tassin, Pithivier a Chaudard v civilu a jejich dobrodružství začíná v roce 1942 na okupovaném území Francie. Tassin a Pithivier přijeli na návštěvu ke svému bývalému veliteli Chaudardovi. Plánují báječný společný odpočinek, který rozhodně nebude mít nic společného s válkou. Při první příležitosti se však zamotají do tajné akce a už jim nezbyde nic jiného, než se pro Francouze stát hrdiny odboje a pro fašisty nebezpečnými teroristy. Sedmá rota za úplňku je volné pokračování veleúspěšných francouzských válečných komedií Kam se poděla sedmá rota? a Návrat sedmé roty. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (126)

prezdivaka 

všechny recenze uživatele

Mám pocit, že jsem z jiné planety. Tenhle film má stejné hodnocení jako třeba Valmont Miloše Formana. Proboha, kde jsem se to ocitl. Tyhle slabomyslné fórky pro žáky základní školy, vtipné asi jako reklama na mixér. Tak možná na sobotní odpoledne v televizi, když venku prší, ale to je snad lepší hrát canastu. No nic proti gustu, ale do kina by mě na to nikdo nedostal. ()

HJ-FILIP 

všechny recenze uživatele

Když jsem se na sedmou Rotu za úplňku podíval po několika letech, připadá mi >ve srovnání< s předchozími filmy o dost slabší. Hudba je mizerná, možná tak na * až **. Námět i zápletka jsou vtipné, ale scén, kdy se člověk prostě musí zasmát, je trochu méně. Určitě zapůsobí Chaudard na žebříku, Pithivier s čočkou, v anglických uniformách anebo na konci v koších. Nacisté však komiku moc nezvládli. ()

Reklama

PTuranyi 

všechny recenze uživatele

Známa trojica zo siedmej roty útočí tentokrát v tyle nepriateľa. Vďaka bláznivým zhodám náhod sa opäť stávajú hrdinami na zemi aj na mori. Produkcia je stále veľmi dobrá a herci svoje postavy už poznajú výborne. No scenár má však prichystaných o niečo viac gagov, takže hoci tempo rozprávania je pozvoľné, zábavy je viac. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Staří známí spojaři, nyní už váleční veteráni žijící spořádané nudné životy, se typickými zmatky, náhodami a shodami okolností dostanou v okupované Francii do víru odbojářských akcí, přičemž stihnou svým nenapodobitelným způsobem zlikvidovat půl GeStaPa... a mimo jiné pochopíte, co je na mazutu tak odporného a jak jsou cizí jazyky důležité:) ()

GordonCZ 

všechny recenze uživatele

Když díky policejní povolence přijedou Tassin a Pithivier na návštěvu do železářství svého bývalého velitele Chaudarda, nemůže to dopadnout jinak, než jejich poněkud nechtěným vstupem do odboje, porážkou německých okupantů ve městě a okolí a následně hrdinským útěkem do Anglie. To všechno samozřejmě jejich osobitým stylem, nyní osvěženým zasazením příběhu do období, kdy už Francie byla rozdělena na okupovanou a tzv. "svobodnou zónu". ()

Galerie (11)

Zajímavosti (8)

  • Natáčení probíhalo převážně v okolí francouzského města Maule. (Terva)
  • Francouzká Milice byl vytvořena až 30. ledna 1943 a její činnost je pak omezena na svobodné pásmo. Proto není možné, aby měli milicionáři kancelář na Komandantuře v roce 1942. (Jan.Kanak)
  • Letoun, který přiletí vyzvednout agenty a následně ho hlavní hrdinové pošlou proti náklaďáku s vojáky, je typ Fairchild UC-61 Forwarder, v Anglii označovaný jako Argus. (Foxhound#1)

Reklama

Reklama