Reklama

Reklama

The Last of Us - Season 1

(série)
Trailer 1
USA, 2023, 8 h 37 min (Minutáž: 43–80 min)

VOD (1)

Epizody(9)

V roce 2003 pustoší planetu parazitická houba, která mění lidi v násilné predátory známé jako tzv. nakažené. O dvacet let později je ostřílený přeživší Joel (Pedro Pascal) najat skupinou rebelujících bojovníků za svobodu, aby propašoval čtrnáctiletou Ellie (Bella Ramsey) pryč z represivní karanténní zóny. Z původně rychlé a jednoduché práce, se brzy stane brutální a temná cesta napříč postapokalyptickými Spojenými státy, kde se Joel a Ellie budou muset spolehnout jen jeden na druhého. (Magic Box)

(více)

Videa (12)

Trailer 1

Recenze (198)

UhLee 

všechny recenze uživatele

První série - (8,5/10). Poslušně hlásím, že jsem divák látkou zcela nepolíben. Hlavním důvodem, proč jsem se na seriál The Last of Us podíval byly nadšené recenze a reakce diváků a i mého nejbližšího okolí. Taky mám prostě rád HBO seriály, které jsou většinou zárukou kvality. Opravdu si pořád stojí za tvrzením, že to, co dostane HBO pod ruky, tak to dokáže přetvořit v něco kvalitního. Tady před nimi stal nelehký úkol. Věhlas, který kolem sebe herní adaptace od roku 2013, kdy vyšla na platformu PlayStation 3 je enormní a fanoušci jsou v těchto případech zkrátka nekompromisní. Já jsem stejný případ. Když NETFLIX začal prznit mého oblíbeného Zaklínače, tak jsem taky neznal bratra. Naštěstí adaptaci dostalo na starost to SPRÁVNÉ studio, takže jsme dostali opravdu kvalitní dílo. Už od prvních minut jde ve vzduchu cítit napětí, které je téměř hmatatelné. Blížící se apokalypsa je na spadnutí a divák jenom čeká, až se to celé sesype jako domeček z karet. Z úvodního intra jsem byl velice nadšený. Lehké vybrnkávání, které předváděl Gustavo Santaolalla se k depresivnímu a pochmurnému seriálu výborně hodilo. Zároveň v sobě skrývá neuvěřitelnou křehkost, která jde ruku v ruce s celým seriálem. Pokud se bavíme o křehkosti lidského bytí, kdy vás dělí jedno kousnutí od proměny v nelidské monstrum, nebo křehkost vztahu, který se vybuduje mezi Ellie a Joelem. Vztah této dvojice nepřekvapivě jádrem celého seriálu, na kterém to všechno stojí. Proto jsem nesmírně rád, že mezi nimi funguje chemie na výbornou a cítíte mezi nimi to postupné budování vztahu. Už úvodní epizoda ukázala, že nakažení budou nemilosrdní a nákaza se bude šířit velice intenzivně. Samotný vzhled nakažených a jejich postupná stádia mi přijde jako něco naprosto geniálního a ještě daleko víc geniální mi přijdou různé druhy nakažených, kdy jsem s obrovskou chutí hltal každičký detail. Líbí se mi, že se z toho nestalo něco opulentního, ale vesměs se to drží nohama na zemi jako komornější drama. Zakončení seriálu bylo velice osobité a originální. Překvapilo mě, že tam nebyl nějaký brutální cliffhanger, který by diváka přiměl s očekáváním vyhlížet další sérii, ale i tak se na ni moc těším. Jako neznalý fanoušek jsem si to užil velice a plánuji si jednoho krásného pustit i samotnou hru. Uvidíme, kolik do té doby vyjde sérií. PS: Nakonec bych se chtěl ještě podělit o velice emotivní zkušenost. Před několika lety mi Spotify vyhodilo soundtrack ze samotné hry s názvem All Gone. Tento soundtrack mě okamžitě chytil za srdce a když poté zazněl ve finální epizodě, tak mě zaplavila vlna emocí. “I Was Never Afraid Before You Showed Up.” 🔝Nejlepší epizoda: Endure and Survive(S01E05)🔝 ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jsem jeden z těch, co žere Pedra Pascala, kterému ihned podlehl i tady a zároveň velký kritik Belly Ramsey, na kterou si do konce sezóny nezvykl a to teď vůbec neberu v potaz, že se označuje jako nebinární. Před produkcí seriálu jsem si vysnil několik hereček, které bych hrozně ocenil (ach Maisie Williams by byla boží), leč v posledním díle už mě alespoň tolik neštvala a samozřejmě přiznávám, že je to dobrá herečka, jen mi prostě není sympatická. Ale dvojky už to snad půjde více hladce, lépe řečeno, musí. Co se týče produkčních hodnot HBO, tam jsem vůbec nepochyboval o tom, že to bude nářez, že to bude výborně napsané a výpravné jak se sluší a patří. Zároveň mi vůbec nevadil příklon ke slowburnu (akci si jistojistě užijem do sytosti ve dvojce) a odbočku ve třetím díle (který mi přijde nejlepší ze všech). Jen jsem měl prvních pár dílů pocit, že kdybych nehrál hru 2x, tak by mě to asi bavilo víc. Paradoxně, jelikož tady je všecko správně a možná až křečovitě se to drží předlohy. Mírně mě ale zklamalo finále; Já čekal 90min a on to byl přitom jeden z nejkratších dílů! Mohli to trošku roztáhnout, takhle to na mě tolik nezapůsobilo. Vyznělo to skoro až odbytě. Ale což, po většinu dílů jsem se skvěle bavil a těšil se na každé pondělí, že si opět zapnu nový díl, možná jsem jen na ten poslední nebyl tolik naladěný. Těším se na potvrzenou druhou řadu a doufám, že do té třetí už bude hotový i třetí herní díl. Kdo nehrál dvojku (která bude roztažená do dvou sérií), tak se má rozhodně nač těšit. ()

Reklama

Streeper 

všechny recenze uživatele

Hru jsem nehrála, takže nemám jak porovnat, ale jakožto neználek si myslím, že se stále jedná o velmi originální seriál se skvělými hereckými výkony. Samozřejmě, že Pedro Pascal je láska a neskutečně moc se mi v roli Joela líbí, i když jsem si místy říkala, že mě štve, jak všechno musí řešit hned násilím, ale v době apokalypsy, kdo ví, jak bychom se chovali my, že? Bella v roli Ellie velmi překvapila, patřila jsem k těm, kdo k jejímu obsazení byl trochu skeptický, ale nakonec proti jejímu výkonu nemůžu říct ani slovo. Byly tam epizody, které mě nudili víc, ale bylo to krásně vyvážené těmi povedenějšími. ()

Lexonka97 

všechny recenze uživatele

Last of Us jsem sice nehrál a záměrně jsem se vyhýbal případným spoilerům, abych si ten první zážitek patřičně užil. A ono se to sakra vyplatilo. Na herní příběh je seriál opravdu precizně udělaný a funguje. Už jen úvodní půlhoďka nastavila laťku celé sérii. První díl je tak poutavý, že vás ihned vtáhne do děje. Zato třetí epizoda krásně vybočuje a doslova dojímá a spolu s pátou a šestou jsou největšími highlighty seriálu. Pedro Pascal jako Joel je výborný a jeho chemie s Bellou Ramsey je též skvělá. Jejich vztah je skvěle vybudován už od začátku. Seriál má skvělé vizuální efekty a celkově se tváří velmi uvěřitelně, čemuž napomáhají sety a kulisy. Jsou tu ale dvě mínus. A to, že mi přišlo, jako by se tvůrci schválně vyhýbali nakaženým. Což je škoda, protože jsou docela podstatnou částí příběhu. Druhým mínusem je až nevyužití hry v akčních scénách, kdy jsme mohli dostat víc plížících scén a víc ,,herní’’ akce. Jinak zasloužených 9/10 a už se nemohu dočkat, až si zahraju hru. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Som milovníkom hororových hier a vždy budem tvrdiť, že priame prepojenie s dejom, človeka ďaleko viac zasiahne, či už po akčnej, alebo samotnej hororovej stránke. Prešiel som jednotku, prešiel som dvojku, pričom k pokračovaniu hry môžem povedať akurát jednu vec, že je to spolu s Resident Evil dvojkou, remake-om z 2019, najlepšia hororová hra, akú som kedy v živote hral. Ja osobne som bol od počiatočných prezentovaných názorov tvorcov seriálu, skeptický. Nič totiž nenasvedčovalo tomu, že pôjde o pružný, dynamický, hororový projekt, ale skôr drámu, ktorá bude námetovo čerpať z iného projektu, ktorý však v porovnaní s týmto, dokázal zaujať nie len príbehovo, ale aj hororovo. No a výsledok? Tak 3 epizódy boli skutočne hororové, ostatok boli len samé tliachanice, ktoré sa navyše stali hlavnou črtou celého seriálu. Nie, toto určite nie je najlepšia filmovo/seriálová adaptácia hry. Resident Evil I, alebo III, či dokonca Raccoon City, boli ďaleko hodnovernejšou kópiou. Druhú sériu si ale rád pozriem, i keď ten čo hru hral, zrejme nebude nijak dejovo obohatený, keďže sa zrejme bude pokračovať v kopírovaní deja, no snáď už aj s akciou. Dobrý, silný priemer .. ()

Galerie (323)

Zajímavosti (115)

  • Keď Joel (Pedro Pascal) kráča sám ulicami bostonskej karanténnej zóny, na soundtracku zaznie niekoľko akustických tónov piesne "Future Days" od Pearl Jam. Túto pieseň Joel hrá Ellie na gitare v úvode hry "The Last of Us Part 2". (molcan2)
  • Perryho, jedného z Kathleeniných (Melanie Lynskey) mužov, hrá Jeffrey Pierce, ktorý vo videohre prepožičal svoj hlas a pohybovo stvárnil postavu Tommyho (Joelovho brata). (molcan2)
  • Epizóda sa začína 26. septembra 2003, presne štyri dni pred narodením herečky Belly Ramsey, ktorá hrá Ellie. (molcan2)

Reklama

Reklama