Reklama

Reklama

Další pokračování úspěšné filmové série Underworld, tentokrát s podtitulem Krvavé války, sleduje osudy upíří smrtonošky Selene (Kate Beckinsale), která se brání nemilosrdným útokům jak ze strany lykanů, tak i upířího rodu, který ji zradil. Za pomoci svých jediných spojenců Davida (Theo James) a jeho otce Thomase (Charles Dance) musí zastavit odvěkou válku mezi lykany a upíry i za cenu, že bude nucena za mír položit tu nejvyšší oběť. (Falcon)

(více)

Videa (6)

Trailer 2

Recenze (333)

Allien.9 

všechny recenze uživatele

Co se to, ku*va, stalo s mou nejoblíbenější upírskou sérií?! "Krvavé války" nemají v kině absolutně co dělat. Efekty jsou hrozné, souboje působí uměle a ty herecké výrony snad ani nemůžou myslet vážně. Aristokratické chování upírů je tatam, nehledě na to, že líbivé pistolky z předchozích dílů nahradily obyčejné rychlopalné zbraně, takže rozeznat upíra od lykana (potažmo od člověka), je během přestřelek takřka nemožné. David nedosahuje ani třetiny Michaelova charismatu a to, co s ním (s Michaelem) provedli, snad nebudu ani zmiňovat nebo se zase rozčílím!!! Po rozležení v hlavě ubírám další hvězdu, protože směr, kterým se "Underworld" poslední dva díly ubírá, je naprosto mimo. Naprosto. Takže, Anno, popadni Tobiase a vrať(te) se k režírování "Cizinky". Nebo radši ne, "Svatba" je nejhorší díl první série... ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Vyhlazovací válka lykanů proti upírům pokračuje. A aby toho nebylo málo, stále se mordují i upíři sami mezi sebou. Brzy po začátku filmu jsem zanechal nadějí, že tentokrát se vznešení a krásní nosferati snad už pevně sjednotí a definitivně vyhubí tu špinavou páchnoucí lykanskou zvěř. Kdepak, bratrovražedný boj mezi nimi zuří s neztenčenou silou. Opět dojde i na několikanásobnou zradu ve vlastních řadách, jednak kvůli neukojeným ambicím jisté krásné upíří aristokratky, druhak kvůli absurdní mezirasové lásce. Ale není všem nadějím konec - nečekaná pomoc se objeví na dálném severu, kde přežívá zapomenutý rod upířích Árijců, ne nepodobných Vznešeným elfům z Ardy, kteří hovoří vznešenou upírštinou, používají mocná kouzla a znají tajemství života a smrti (a nebožtík Tolkien se teď možná obrací v hrobě). Tak snad jsem toho neprozradil moc. A stručně shrnuto? Tahle řežebná fantasmagorie překonala svou fantasmagoričností má veškerá očekávání, takže samozřejmě velká spokojenost. V druhé půli už jsem se neudržel a co chvíli se v téměř prázdném kinosále tlumeně chechtal jako šílenec, což vyvrcholilo při scéně jistého zmrtvýchvstání a při zručné extrakci jisté páteře. Nejlepší zprávu si nechávám na konec - je zaděláno na další díl! A já doufám, že v něm třeba upíry konečně napadne se trochu krmit a rozmnožovat sáním a kousáním lidí, protože o tom snad ten vampyrismus je, nebo ne? ()

Reklama

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Poslední část je co do scénáře asi tím nejnešťastnějším střípkem celé ságy.  Spousta věcí zkrátka nedává smysl a nebo je těch motivů naopak tolik, že se nedaří  pořádně ani jeden. Ať už je to opět zakázaná láska mezi upírem a lykanem, ztracená hybridní dcera,  upírská zrada,  upíři a la Vikingové, Posvátný svět za oponou smrti a spousta dalších načrtnutých linek a variant, které bez  ladu a skladu víří  celým příběhem a jsou  nakonec jen nevýznamnými ozdobami na přeplácaném vánočním stromečku. Nebýt opět čarokrásné a latexové Selene a Hulkodlaka přivřel bych jen dvě oči, ale nakonec mhouřím i to třetí na čele. ()

Yoshitsune 

všechny recenze uživatele

Na další Underworld, sem se tešil a to hrozně moc a nelze se mi divit, zatímco ostatní filmové série, se ztrácejí v zapomnění a nebo sou diváky či kritiky odstřelovány, jako gangsteři v Brooklynu. Tak Underworld hrdě stojí a každou nepřízeň osud, s galancí a s noblesou přečkává. A to že Krvavé války měla režírovat žena, sem bral jako plus, však vzpomeňme na drsnou Kathryn Bigelow a Lexi Alexander, ty se servítky ve svých filmech rozhodně neberou. Ale tady, tady možná to měl režírovat nějaký chlap. Ono to neni špatný akce je furt skvělá a eRková, Kate Beckinsale to v latexovém a velice těsném kostýmu, stále sluší, ale tady tomu prostě chybí, chlapský tah na branku. Možná za to může první uspěchaná polovina, nebo množství postav, kde se každý snaží získat pro sebe co nejvíc moci a síly, či snad to že hlavní záporák je tak trochu nevýrazný. A nebo je to něco, co předchozí filmy mají, ale stále je to furt drsný film, kde se vlkodlaci rubou s upíry a postavy se rozvíjejí, Theo James prokouknul a už neni za takového ňoumu. Tohle je vlastně první Underworld, co hodnotím za čtyři, sou to poněkud slabší čtyři a s tím, jestli bude další díl, tak ať je to jako předchozí díly.....hlavně moje nejmilejší dvojka. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Očekával jsem Kate v latexovém oblečku, dekadentní upíří večírek a jatka. Obojího se mi dostalo vrchovatě. V úvodu jsou připomenuty klíčové události předchozích dílů, což je dobře, člověk přeci jen zapomíná. A také je jasné, že nový Underworld nijak nevybočuje ze zajeté série. Ocelově modrý vizuál je jako vždy skvělý, temná Praha, Hluboká, Kutná Hora...naše země je krásná a plná starých příběhů. Nejen upíři a vlkodlaci žijí mezi námi... Chvilku jsem měl pocit, že jsem mezi Tolkienovými elfy, jindy mi intriky připomněly politickou scénu současnosti. A pak krev. Té je všude spousty, akce stíhá akci, rudé gejzíry prší, dočkáme se i efektního rozpolcení vlkodlaka. Co by neměl divák očekávat od filmu s názvem Krvavé války? Artový snímek, Disneye ani psychologické drama. Co by měl naopak očekávat? Masomlejn. Fajn. Pak je to vpořádku. ()

Galerie (41)

Zajímavosti (5)

  • Po většinu bitev mezi lykany a upíry mají oba tábory převážně české/československé zbraně. V táboru lykanů se vyskytují československé Sa vz.58 a Sa vz.61 Scorpion, v táboře upírů to jsou pak nejmodernější české CZ 805 BREN a CZ SCORPION EVO 3 A1. (SsgtJira)
  • Herec Bradley James (Varga) prý přijal roli hlavně proto, že se dozvěděl, že se ve filmu má objevit také Tobias Menzies (Marius), jehož vždy velmi obdivoval. (Lynette)
  • Asi 70 procent filmu vzniklo v pěti ateliérech na Barrandově, zbytek na různých dalších místech v Praze a celé ČR. Např. na Hlavním nádraží, v ulicích Španělská, Vinohradská, na pražské Náplavce, v ulici Ke Hradu (která vede z Nerudovy ulice na Hradčanské náměstí) a také v Českých Budějovicích, v kutnohorském chrámu sv. Barbory či na zámcích Hluboká a Kačina. (hippyman)

Související novinky

PF 2016

PF 2016

24.12.2015

Tak který bude nakonec nejlepší film roku 2015? Revenant: Zmrtvýchvstání nebo Osm hrozných? Nebo ani jeden z nich a do čela žebříčku nej celovečerních filmů roku 2015 se u nás probojují nové Star… (více)

Reklama

Reklama