Reklama

Reklama

Plukovnice britské armády Katherine Powell (držitelka Ceny Akademie® Helen Mirren) velí mezinárodní misi s cílem zajmout v Keni nebezpečné teroristy. Když však zjistí, že teroristé plánují sebevražedný útok, účel mise se rázem změní ze „zajmout" na „zabít". Na místo jsou povoláni američtí piloti s drony, ale ve chvíli, kdy se na bitevním poli objeví devítiletá dívka, se u pilota Steva Wattse (Aaron Paul, Perníkový táta) dostaví krize svědomí, která má za následek mezinárodní roztržku. (Magic Box)

(více)

Recenze (270)

Gaia.M 

všechny recenze uživatele

No jako bylo to skvělý, uběhlo to hrozně rychle, celou dobu jsem sledovala a napjatě čekala a hltala každé slovo, každou myšlenku. Ale něco tomu chybělo. V podstatě to ve mně nic nezanechalo, žádný dojem. Po skončení filmu jsem prostě zapnula další a šla dál, nepotřebovala jsem to už dál rozebírat, nebo nad tím přemýšlet, což mě prostě mrzí, protože mám pocit, že to mohlo být lepší. Ale jako samozřejmě, skvělá Helen Mirren, ta ženská prostě umí, já na její hraní tak ráda koukám! Alan Rickman, já v něm tady tolik viděla Snapea, hlavně když na konci zůstal sám v té zasedačce s tou Angelou, to jsem v něm Snapea viděla úplně maximálně. A Aaronovi to fakt neskutečně seklo :P Když tam na konci s Phoebe brečeli, na chvilku jsem zapomněla, že to je nahraný film a ne skutečný dokument, tahle scéna na mě opravdu zapůsobila a já jim to věřila. Shrnula bych to tak, že to bylo dobré. Líbily se mi detaily, třeba když si premiér sundal sako a byl zpocený, nemuseli to vůbec řešit, ale chtěli nám ukázat, že z toho má opravdu nervy, atd.. Taky se mi hrozně líbilo, jak chtěl každý to rozhodnutí přesunout na někoho dalšího, aby to nemusel být on. Prostě dobrý. Ale plný počet bodů dát nemůžu, protože znova už to prostě vidět nemusím. ()

Wargoo 

všechny recenze uživatele

Byrokacia. To slovo nemá rád asi nikto. Či už čakajúci slovák na občiansky preukaz, čech na pas alebo malá černoška, o ktorej sa politická špička sveta rozhoduje, či ju zabiť, alebo nie. Skvele vygradovaný akčný vojnový film, ktorý pravdepodobne svojou reálnosťou moc autentický nieje, ale takto nejak si bežný človek ako ja predstavuje, že to asi chodí pri podobných záležitostiach. Nebožtík, pán "vždy dokonalý hlas, ktorý môžem počúvať donekonečna" Alan Rickman, vždy skvelý Aaron Paul a v neposlednom rade všetci ostatní (Monica Dolan a jej záverečná scéna). K maximu tomu chýbalo ozaj málo, veľmi dobrý film ! 4**** a 76,822% ()

Rockerman 

všechny recenze uživatele

Svým pojetím morálního dilematu se to blíží jinému vynikajícímu dramatu a to Odpočítávání. Tam se rozhodovalo, jestli je přípustné mučit vězněného, aby prozradil umístění náloží. Zde je toto dilema o to horší, že se jedná o dítě. Skvělé drama, které ukazuje, jak je těžké přijmout zodpovědnost a rozhodnout o životě nebo smrti nebezpečných teroristů. Bylo až komické sledovat, jak si ministři "různých věcí" přehazují, jak horký brambor schválení palby. Výborná Helen Mirren v roli drsné a nekompromisní plukovnice a mírnější, ale stejně odhodlaný Alan Rickman v jedné ze svých posledních rolí. Velká spokojenost! ()

BOURQUE 

všechny recenze uživatele

Film o ťažkostiach rozhodnutí vo veľmi vážnych situáciách. Jedno je však isté: „dobré“ rozhodnutie v takých prípadoch neexistuje. Z hereckej stránky dobre odvedená práca (R.I.P. A. Rickman). PS: „In war, true is the first casualty. (Aeschylus)“ Osobné hodnotenie: 80% (****) ()

Pooli 

všechny recenze uživatele

Zaujímavá téma, zle natočená. Politikov najviac zaujíma verejná mienka, videá na YouTube, ukričaní pacifisti, titulky v plátkoch a počet hlasov v dalších voľbách. Nič nové, to tu bolo vždy za každej vojny. Konflikt, vojna, volajte to ako chcete je drsná a často prináša obete. Minimalizácia civilných obetí je jedna vec, ale snažiť sa vniesť do nej ľudskosť alebo spravodlivosť je úplný nezmysel. K vojne a konfliktom dochádza práve vtedy, keď ľudskosť, spravodlivosť a morálne zásady zlyhajú. Vtedy nastupuje drsná matematika, jeden nevinný život za 150, aj keby to bola matka Tereza. Čokoľvek iné je len nekompetencia, politická vypočítavosť a zbabelosť. Verejnú mienku treba tvoriť, nenechať sa ňou manipulovať a zbabelo sa preď ňou triasť. ()

Faila 

všechny recenze uživatele

Pro mě jeden z nejzajímavějších filmů, který jsem v poslední době viděla. Napětí se drželo až do poslední chvíle, ačkoliv ano, místy bylo udržováno už dost na sílu, ale ve finále to splnilo svůj účel. Mimo to jsem si během sledování filmu kladla spoustu otázek a některé z nich mě napadají pořád. Nejvíc přemýšlím nad tím, jak moc "reálný" tenhle obraz je. A jak moc naivní je doufat, že ve skutečnosti to vypadá dost podobně, že i jeden lidský život má pro spoustu lidí pořád váhu, že stojí za to se nad ním aspoň na chvíli zamyslet. ()

burton 

všechny recenze uživatele

Jak natočit válečný drama o tom, jak to všechno ve vysokym zákulisí jede. Dala sem to. Ale chce se mi zvracet. ()

crha 

všechny recenze uživatele

Celou dobu napjatě čekám, jak to dopadne s tím sháněním reborn panenky a místo toho se tam řeší jen pečivo. ()

Rathalos 

všechny recenze uživatele

Vojnova drama,ktora je zamerana na boj proti terorizmu,ale aj na tu citlivejsiu stranku odvratenej strany,ktora bohuzial so sebou prinasa aj civilne obete,ktore absolutne za nic nemozu,su jednoducho v zlom case na zlom mieste,napinavy film,dobre natoceny,ale aj smutny,cize dam pat hviezdiciek,ale nie stopercentnych...:-) ()

hEROic 

všechny recenze uživatele

Stojí jeden nevinný lidský život za eliminaci dlouho hledaných teroristů, kteří se chystají zaútočit? Těžké rozhodování, obzvlášť když za to někdo musí převzít zodpovědnost. Obávám se však, že v reálu by to látka na celý film nebyla. Ale kupodivu se na to koukalo docela dobře, chvílemi opravdu napínavě natočené. 70% ()

agassi68 

všechny recenze uživatele

Film založený na minime akcie musí byť fest scenáristicky spracovaný, aby nenudil. Tu sa to podarilo fantasticky. Aj vďaka Helen Mirren. Sofiina voľba v časovom strese je dobrá voľba. Samozrejme, filmársky.. ()

Evander 

všechny recenze uživatele

Oko v oblacích je pro mě příjemným překvapením. Již dlouho jsem neviděl takto napínavý film. Scénář je skvěle napsaný, všechny hlavní postavy výtečně zahrané a do děje jsem byl vtáhnut prakticky okamžitě. Přiměřená stopáž utekla jako nic a rozuzlení děje přesto, že je logické a statisticky zdaleka nejpravděpodobnější, celkem překvapilo. 76% ()

Cruchot 

všechny recenze uživatele

Zkouším si to představit tak trochu v opačném gardu. Sebevražedný atentátník oblečený do slušivé bombové vesty nakráčí do obchodního střediska a hlásí do vysílačky. "Veliteli, je tu jen asi 150 lidí. Mám se odpálit?" "Vydrž, Ahmede, musím to konzultovat s generálním štábem." Generální štáb:"Podle manuálu je přijatelné se odpálit až při větší než 60% potenciální naplněnosti objektu." Velitel na pobočníka:"Hamide, kolik je potenciální naplněnost toho obchodního střediska?" Hamid: "400." Velitel. "Ahmede, 150 lidí je méně než 60% potenciální naplněnosti objektu. Zastavuji akci." Ahmed:" Rozumím. Zastavuji akci." Velitel:"Není tam těch lidí spíš 250 nebo 300?" Ahmed:"Nejsem si jist, veliteli." Velitel:"Plánovali jsme tu akci několik měsíců. V tom obchoďáku jsou americký konzul, britský generál NATO a francouzský ministr kultury. Čísla 3, 5 a 6 na našem seznamu prioritních cílů. Ahmede, můžeš provést novou kalkulaci počtu osob v objektu?" Ahmed:"Jistě, veliteli. Vydržte...Ehm...Podle nové kalkulace se v objektu nachází 280 osob." Velitel: "To je více než 60% naplněnosti objektu. Schvalujete akci, generální štábe?" Generální štáb:"Akce je autorizována. Spusťte to." Velitel:"Akce je autorizována. Ahmede, máš zelenou." Ahmed:"Rozumím, veliteli. Zahajuji akci. Odpálení za 3...2...1..." Pobočník Hamid: "POČKAT! Jsou v objektu nějaké děti?" Ahmed:"Akce přerušena...Hlásím, že v objektu nevidím žádné děti." Velitel:"ŽÁDNÉ DĚTI?!! To musím hlásit výš." Generální štáb." V objektu nejsou žádné děti? Tak by akce z propagandistického hlediska nesplnila svůj účel. Toto musíme konzultovat s emírem." Emír:"K takovému rozhodnutí nemám pravomoc. Tohle musím konzultovat s chalífou." Emírův pobočník: "S chalífou se nelze spojit. Právě se nachází ve svém harému." Emír:"Zkoušejte to dál...Veliteli, prozatím přerušte akci..." Velitel: Rozumím." Ahmed:"Potvrzuji."....Nedokážu si představit, že by za takovéto konstelace vůbec k nějakému úspěšnému teroristickému útoku došlo. . Pokud všechny akce Západních zpravodajských složek probíhají, jak je znázorněno ve filmu Gavina Hooda, nelze se divit, že se boj s terorismem tak vleče a nevykazuje na první pohled zas až takové pokroky. Film velice pěkně ukazuje postupy a problémy podobných akcí, které si normální smrtelník asi ani vůbec neuvědomí, že mohou nastat. Já osobně jsem se celou hodinu a půl dobře bavil. Ačkoli se odehrává v podstatě na omezeném prostoru, film má spád a napětí. A jako třešničku na dortu tu máme výborné herecké obsazení a jednu z posledních dvou rolí Alana Rickmana. ()

DAPDO 

všechny recenze uživatele

Precizně natočenej a skvělej válečnej thriller. Tak jako paní plukovnice by měli uvažovat všichni politici na světě ! Myslím, že režisér to vystihl naprosto přesně, politici jsou všude stejní, přehazovat odpovědnost z jednoho na druhýho, než obětovat jednu holku, tak radši 80 mrtvol někde v nákupním centru a dát hlavu do písku. ()

anitae 

všechny recenze uživatele

V Keni se prohání brouk mikro dron a sleduje přípravu sebevražedného atentátu, a místo rychlé likvidace útočníků se vojáci a politici domlouvají jaké je správné procento civilních obětí. Co je lepší, aby zařvala malá holka, nebo půlka tržiště....zdánlivě jednoduché rozhodnutí, ale ne pro jedince, který má odpálit hellfire. 3-4 hvězdy ()

Ivo 

všechny recenze uživatele

Tak vystřelíme na ty teroristy ? Jasan, jdeme na to ...super, ale asi bychom neměli ... máme na to 10 minut jinak se odpálí... zaměřujeme ... pal ! ... ne, musíme se zeptat ministra ... jo, souhlasí, tak pal ! ... ne, náměstkyně nesouhlasí ... ale musíme ... ne, nemůžeme ... haló - ano máte povolení ... haló - nemáte povolení ... máte povolení ... ne, nemůžeme ... prostě to nejde ... máme povolení ? ... koupíme chleba ... super, zaměřujeme a pálíme ... no sláva, máme povolení, nařizuji, rozkaz ! ... ne, soudruh pilot u xboxu nemůže, svědomí ... ale musíme ... prokurátor nařizuje .. prokurátorka si není jistá .... (temné tóny lkavé hudby .... rytmické dráma) ... vystřelme ... ne nevystřelme ... prostě to nejde ... ale když nevystřelíme, bude to v pr...i ... ano, máte pravdu, pal ! ... ne, nemůžu .... tak jo, zaměřuji ... kóta 234, úhel 72 ... chleba 1 ... pal ... nepal ... 3,2,1 radši ne .... ehm, pardon, tedy nerad ruším, ale nevadí že už je hodina filmu v čudu ? ... Multikulturním manekýnům zjevně ne - pořád se v pohodě a v poklidu v rozmazané filmové smyčce fintí do slušivých kovových vest na molo ... tak máme vystřelit ? ... už to docela spěchá ... ale bude to smutné ... ale co ta holčička (oblečená) v pytli ? je přece tak lozkošňoučká ... 56,7% že se jí pytel roztrhne ... ne! musíme se dostat na 53,2% ! ... počítej znovu ! ... ale přátelé, co dalších 150 holčiček ? A jejich pytle ? ... ne nedokážu to .... je pozdě ... musíš ... tak jo, píšu generálovi 250. mail, ťuk ťuk ... no super ... tak jo ... už to letí ... nebo to ještě sakra neletí ? ...ne, jen jsem žertoval .. ministr hraje v Číně ping pong ... spočítejte kam to poletí ... tak 3,2 1 ... hm já nevím ... co naděláme ... tak prostě teda - a teď POZOR ! teď už fakt konec srandy, diváci probuďte se ! (ještě trošičku napětí model 37 ....ano-ne-ano-ano -ne-skoro) JOOO !!!! tlačítko xbox opravdu zmáčknuto ... hurrráááá !!! ...prásk ! bum bum bum ... ok .... ale hmm, soudruzi, na kaněc fiľma to ještě asi zdaleka stačit nebude .... ještě tam musíte něco přihodit, za co vás platíme ? ... ok, tak jo ... jdeme na to ... hmm, co třebaa: kuku, někdo se tam v těch troskách hýbe ? ... jo, to by šlo ... tak pokračujeme: máme vystřelit podruhé ? ....no jasan ! ... nebo ne ? ...( a na scénu přibíhá i vítaný pomocník abdul cimrman ... já bych si s dovolením vzal ... já bych si s dovolením také vzal ... já bych s dovolením také vzala ... jezte a pijte co hrdlo ráčí ... já bych si s dovolením vzal ...) a dojemná chleboholčička bez EET s lehce roztrhlým hadrem na hlavě (a navíc podvodně inkasující za stejné zboží dvakrát) se dle očekávání slavnostně stává vítězným středobodem slzopudného melodramatického univerza ... bum ... dotýkám se tě poprvé (škyt, škyt ...) - ne, ten hadr si ani vleže nesundá ... ani titulky ji ze scény nevyženou ... (možná až následná kontrola z finančáku ?) ... takže vystřelíme, nebo to už zabalíme ? ... ne ... ano ... já s tím určitě možná tak úplně nesouhlasím ! Nebo souhlasím ? Asi možná úplně ano, ale spíš možná určitě ne a pokud ne, tak potom určitě ano ... Tak jo, lidičky, hotovo, balíme ... ahój ...čau, generálko ...bye, mějte se, ještě ted musím stihnout nakoupit a doma vyluxovat, jo pardon ještě se musím na konci trochu strhaně tragicky zatvářit ... takhle ? Může být ? tak jo, už ale fakt běžíím, čus ... (P.S: odporné poznámky tentokrát excitovaně psány přímo během vrcholné části filmu, proto dnes trochu obsáhlejší :) () (méně) (více)

tranquill 

všechny recenze uživatele

"Nikdy nepoučujte vojáka o tom, co je to válka!" Válečné drama o velkém lidském dilema, co je v určité situaci lepší. Ale v tomto případě asi není jasné odpovědi... "Seržante, potřebujem, aby to vyšlo!" ()

Související novinky

Zemřel Alan Rickman

Zemřel Alan Rickman

14.01.2016

V 69 letech nás dnes opustil Severus Snape a Hans Gruber, tedy legendární britský herec Alan Rickman. Hvězda Harryho Pottera a Smrtonosné pasti podlehla rakovině, zanechala po sobě však bohatou… (více)

Drony na velkém plátně

Drony na velkém plátně

18.03.2015

Když vyděláte s 50 odstíny šedi půl miliardy dolarů, jak ty peníze nejlépe utratit? Přece za remake akčního béčka z roku 1983! Takhle nějak přemýšlí producent Dana Brunetti (Social Network, Kapitán… (více)

Reklama

Reklama