Reklama

Reklama

Vzbudil jsi se, nic si nepamatuješ. Nejspíš proto, že tě právě oživili. Ta krásná žena říká, že tě miluje a že se jmenuješ Henry. Máš jakoby umělý ruce a nohy. Najednou někdo vtrhnul do místnosti, střílí na tebe a ženu, která tě miluje, unášejí pryč. Měl bys jí pomoct a dostat zpátky. Kdo ji ale unesl? Mocný vůdce s armádou žoldáků a plánem na ovládnutí světa. Jsi v neznámém městě, kde se tě neustále pokouší někdo zabít. Kromě tohohle chlápka, je z Británie, Jimmy. Prý je s tebou. Nejseš si tím úplně jistý, ale zatím na tebe alespoň nestřílí. Pokud celý tohle šílenství přežiješ, a zjistíš, co se vlastně děje, mohl by ses dozvědět, jaký je tvůj účel a kdo vlastně jsi. Vzhůru do akce! A ještě něco . . Hodně štěstí, Henry. S největší pravděpodobností ho budeš opravdu potřebovat. (Bontonfilm)

(více)

Recenze (906)

ejay 

všechny recenze uživatele

Akční filmy už nevyhledávám, ale toto musim doporučit všem fandům tohoto žánru. Čert vem nějakej hlubší příběh, toto je čistá zábava s minimem keců okolo. ()

Vasyl 

všechny recenze uživatele

Nikdy jsem na hry tohodle typu nebyl. Ale film jsem vydržel a docela se i bavil vtipnýma momentama a zběsilostí řežeb. Tolik mrtvých jsem neviděl snad ani v Game of Thrones. ()

Plaque 

všechny recenze uživatele

Už to tak býva, že prvé lastovičky nedoletia ďaleko. V prostredí počítačových hier existuje strašne veľa titulov, ktoré zakapali skôr, ako stihli zarezonovať. Už ani tie zjazdy bicyklov, lyží, snowboardov, padákov, bungee jumpingov z pohľadu čelovky nie sú také unikátne, ako keď sa objavili po prvýkrát. Veľmi som sa tešil, prvé trailery boli famózne, čakal som akčné Vianoce už v lete a potom som si v čižme našiel varechu, uhlie, cibuľu a zemiaky. Málokedy sa mi stalo, že pri akčnom filme s minutážou 1,5 hodiny som už po nejakých 30 minútach otváral tlamu a všade okolo ukazoval svoje prefajčené mandle. Áno, skákačiek, strieľania, kopania a zabíjania tam bolo nadostač, len tomu akosi chýbala hlava a päta. Prišlo mi to ako trenažér pre budúceho šampióna systemy alebo ruský manuál na likvidovanie Putinových odporcov, ale v takom prípade sa tvorcovia splietli v distribúcii. Malo sa to nachádzať v učebniciach Lomonosovovej univerzity pre odbor špión KGB so špecializáciou odjebávač. Presne tak, ako sa nachádzajú CDčka s dopravnými značkami a križovatkami v učebniciach pre autoškoly. ()

Plague. 

všechny recenze uživatele

Let's play dobrého FPS se hrozným příběhem. Jako pokus je to rozhodně zajímavý počin. Jako film by si zasloužil pouze 2*, ale jelikož nelituju času, který jsem u něj strávil, musím dát 3. Každopádně takto natočený film z první osoby už nikdy vidět nemusím. ()

x_ander 

všechny recenze uživatele

Hardcore Henry je ve filmové branži zjevení. A originalitou skutečně přetéká. A to nejen formou, kdy prezentovaný FPS pohled by po technické stránce potřeboval ještě vyladit - ta třesavá kamera možná dodává na atmosféře, ale místy jí bylo trochu moc. Akce je nicméně skvělá, zápletka videoherně přepálená a ve výsledku film táhne nahoru neskutečný Sharlto Copley. ()

MrDorry 

všechny recenze uživatele

Brutální snímek, který je celý natočen z pohledu hlavní postavy. Zábavné a rychlé, drsné a krvavé, co víc si přát. Nic pro slabé povahy. 80% ()

Aywes 

všechny recenze uživatele

Testosteronová akční jízda bez přestávky. Film moc dobře ví, že je tupej a náramně toho využívá. Občas zahapruje podivné rozhodnutí střihu, ale jako prvotina tohoto stylu je to opravdu nářez. Milovníci akčních jízd nesmí minout. ()

blondboss 

všechny recenze uživatele

Unikátne natočený akčný výplach, ktorý z vás vytrasie dušu a pri každom záchveve kamery vám príde zle. Tento snímok bol inšpirovaný počítačovou akčnou hrou a bolo to badateľné nulovým dejom, v ktorom nemôžete hľadať nejaký význam, avšak tie akčné scény boli premakané a akčný fanúšik musí krochkať blahom. Mne už po polhodine začala tá kamera vadiť, aj keď bolo to natočené skvostne. Štvrtú hviezdičku prikladám kvôli krásne Halley Bennet, ktorá túto svižnú akcošku plnú svižnej muzičky správne okorenila. 70 % ()

shaacul 

všechny recenze uživatele

Jedná se o jednu s posledních verzí Cimermanovy metody hledání slepých uliček.Tato ulička ve filmové historii určitě napadla mnoho mladých rozjařených hochů hrajících DOOM nebo jinou, podobně sofistikovanou zábavu. A jak praví Saturnin, lidé se dělí na ty, kteří nemají špetku fantazie a vůbec je to nenapadne, na ty které fantazii mají a idea podobného filmu je napadne a jednoho který to nakonec natočí. Když vezmu jakýchkoliv 5-10 minut filmu tak je vidět že je to levné, ale přesto výborně natočené. Příběh má dokonce určitou logiku a vývoj, minimálně pro ti co už někdy hráli nějakou počítačovou hru, sem tam se objeví černý humor. Ale jako celek je to ukrutně dlouhé a zhruba od poloviny to začne nudit. Vrcholem je v podstatě honička na motorkách, pak nepřátel stále více přibývá a je to méně a méně zábavné a více a více repetitivní. Podobný problém jsem měl s filmem 300. ()

Bilky 

všechny recenze uživatele

Nehram pc hry ani nie som priaznivcom ale toto bolo osviezujuce! Uzivilo by sa to aj bez tolkeho masa ale fajn za 70% ()

Pecan206 

všechny recenze uživatele

First person akce, která vás minimálně v první části filmu potěší, neotřelý styl a samá akce. Zdá se být jako pěkný příběh z 3D střílečky. Ovšem čeho je moc, toho je moc, hlavně konec maximálně přehnaný a bláznivý. Myslel jsem, že to bude snímek na 4*, nicméně finálně hodnotím na 2,5 ()

eMeMko 

všechny recenze uživatele

Absolutně netuším, jak jsem se k tomuto filmu dostal, ale rozhodně nelituji. Už dlouho jsem totiž neviděl nic tak originálního. Kdybych to měl k něčemu přirovnat, řekl bych, že se jedná o něco mezi Crank a The Raid. Natočit totiž celý snímek na GoPro z pohledu první osoby, ale zároveň ho nabušit střelbou, plamenometem, parkourem a podobnými šílenostmi, to chce fakt velké koule. Zápletka je samozřemě banální, ale zpracování dokonalé. Zároveň to ale není nuda a humoru je v každé scéně přehršel. Finální hodnocení: Nutnost vidět! ()

DanielP. 

všechny recenze uživatele

Nějak jsem zapomenul okomentovat tento počin. 5 * dávám opravdu jen u filmu které mě vzali a tomuto filmu se to podařilo. Hlavně neotřelou POV kamerou, které se dost lidí bálo užít. Snad kromě Dooma, kde byla částečně užitá. Ilja to vzal opravdu od podlahy a dal tomu hned z kraje co proto. Perfektní herecké obsazení hlavně Sharito Copley, který si tu vystřihl defacto hlavní roli a to hned v několika podáních. Ve filmu není kdo ví jaká zápletka, jde hlavně o akci a ta se tu podařila na výbornou. Jo ruská kinematografie umí občas velmi mile překvapit. ()

yazik 

všechny recenze uživatele

Teda dalo mi to hodně zabrat, hlavně ze začátku, abych si trochu zvykl na rychlý střih kamery. Napoprvé jsem to nedal. Ale dal jsem tomu znovu šanci a jsem za to rád. Nudou se rozhodně trápit nebudete. ()

PTomA 

všechny recenze uživatele

Jasný, za 2 miliony nic moc neuděláte, zvlášť když děláte akční film, musíte dost improvizovat. Ilja Najšuller překvapil a natočil akční film z prvního pohledu zběsilou formou, díky kterému perfektně maskuje figuríny a levné triky, teda jak kdy, protože by to šlo ještě líp zahladit. Scénář postavený na velmi jednoduché zápletce, bez zvratů, ne, že by to nějak vadilo. Hardcore Henry totiž dost často připomíná akční videohry jako Doom, kdy se něco dozvídáte ze světa Henryho a pak dostanete dávku akčního nářezu. Henryho ani nevidíte, ani od něj neuslyšíte půl slova, přesto mu fandíte a nejen jemu, ale i Jimmymu, jeho průvodci světem, který je hodně vtipný a dost bizární. Jasně, záporák je dost jednorozměrný a mohl být vymyšlený líp. chlápek s telekinézou není z mého pohledu moc atraktivní a originální padouch. Ale ten film je stejně taková šleha, že jsem si ho nemohl neužít. 7.5/10 ()

Víteček 

všechny recenze uživatele

Zajímavá podívaná to je, to jo. Jenže zajímavá neznamená dobrá. Celé je to docela hloupé a divné, ale hlavně je dost únavné se na to koukat. Ten neustálý roztřesený pohyb se docela rychle omrzí a pak už se jen člověk modlí za klidná místa, aby si odpočinul. ()

harycek odpad!

všechny recenze uživatele

Kdyby to bylo natočeno jako obvykle tak by to šlo , takto to pro mne bylo nekoukatelné !!!!! Nehraju hry na PC a tento pohled mě irituje!!!!!!!!!!!!!! ()

Související novinky

Bob Odenkirk vyrazí do akce

Bob Odenkirk vyrazí do akce

22.09.2019

Když si představíte herce Boba Odenkirka neboli Saula z Breaking Bad, akční hrdina je asi to poslední, co by vás napadlo. Nicméně hvězda seriálu Volejte Saulovi se teď rozhodla významně rozšířit svůj… (více)

Co chystá režisér Hardcore Henry?

Co chystá režisér Hardcore Henry?

03.09.2018

Režisér Ilja Najšuller, který si fanoušky poprvé získal drsným akčním klipem k písni Bad Motherfucker, rozhodně nepatří k tvůrcům, kteří by se rádi drželi zajetých postupů. Jeho filmový debut… (více)

TOP filmy 2016 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

TOP filmy 2016 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

29.12.2016

Výběr tří nejlepších filmů roku dle jednotlivých TOP uživatelů ČSFD.cz je každoročně oblíbeným čtením. Adepti měli za úkol vybrat tři pro ně nejlepší filmy, uvedené v roce 2016 do českých nebo… (více)

Producenti Hardcore Henryho zvedají laťku

Producenti Hardcore Henryho zvedají laťku

02.09.2016

Unikátní akčňák Hardcore Henry potěšil spoustu žánrových fanoušků, bohužel ale vydělal jen 14 milionů dolarů. Takže průšvih? Z globálního hlediska rozhodně, producenti ale za šílenou řežbu z pohledu… (více)

Reklama

Reklama