Reklama

Reklama

The Blackcoat's Daughter

  • USA February (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Dej tohto hororu sa odohráva na súkromnej katolíckej škole v Bramforde, ktorá je určená len pre dievčatá. Dve dievčatá zostávajú počas prázdnin v škole s dvoma vychovávateľkami, pretože pre nich nemá kto prísť. Ich rodičia sa neozvali a zrejme sa nemohli dostať do školy kvôli zlému februárovému počasiu. Riaditeľ školy rozkázal staršej Rose, aby dala pozor na mladšiu Kat, ale tá hodlá stráviť večer úplne inak. Kat tak v budove školy zostáva úplne sama a ešte netuší, že ju sprevádzajú temné sily, ktoré čoskoro vyjdú na povrch. (Marceloo)

(více)

Recenze (95)

silentname 

všechny recenze uživatele

Posledná polhodinka filmu tento film zdvíha z prachu, no musím povedať, že svoju tému spracoval veľmi dobre. Nebudem vchádzať do spoilerov, lebo je tu pár skutočne kvalitne napísaných miest a dávajú filmu veľmi dobrú chuť. Musím povedať, že film je dosť dobre napísaný, má veľmi zaujímavé momentky, len bola by škoda, keby ho vypnete po prvej polhodine. Tá je trošku pomalá a niektoré scénky sú dosť dlhé, no keď sa vo filme posuniete ďalej všetko začne náramne dobre dávať zmysel. Musím povedať, že z filmov o posadnutí démonom patrí "February" medzi tie lepšie. Možno by som uvítal menšiu monotónnosť v prvom akte, no všetko to skutočne posúva na vyšší level záverečná tretina. Podľa mňa tu máme veľmi solídne napísaný, dobre zahraný a vizuálne pekne spravený film. Okrem toho je skvelé jak často nevydíme Kat do tváre a dodáva tomu temnú atmosféru. Rovnako aj hudba. Nemyslím si, že ide o vynikajúci film, ale rozhodne je to horor, ktorý stojí za pozornosť. Minimálne ak máte radi filmy s touto tématikou. Ja som si to osobne užil. Hodnotenie: B ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Ďábel se schovává v kotli a ovládá lidi přes pevnou linku...aha.Jestli měl režisér v hlavě nějakou myšlenku, tak jí tam taky nechal.Utahané, mdlé, nedotažené a hloupé.Finální pointa jaksi mimo, kdo byla kurva ta Joy?Potenciál tu byl, ale tvůrci si zase hráli na artové mágy a vůbec divákům nešli vstříc a natočili si film pro sebe.Potěšila hudba a pár mrazivých scén...kéž by jich bylo víc...začalo se s nimi dřív a dávali ve finále aspoň smysl.45%. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Opět se mi potvrdilo, že když má filmař potřebu vyprávět nelineárně, s časovými skoky a jakoby fakt divnými scénami, které se sem tam ani nepokusí vysvětlit, a přitom používá zpomalenou kameru na zcela zbytečné záběry třeba chůze alejí, a dokonce občas nahodí jakoby divný střih, tak že většinou neumí vyprávět lineárně a kdyby tak učinil, vylezou všechny nelogičnosti a mouchy celého jeho skvělého projektu. Navíc tady si autor nebyl jistý, jestli chce vyprávět v psychologizující rovině, hororové, slasherové, protikatolické, stockholmského syndromu, případně jen chce vykrást Omen, Anděla smrti (Fallen) nebo Shining. A ten konec mi fakt při znalosti jiných a lepších (a dokonce lineárně vyprávěných bez divných střihů) hororů nepřijde nijak objevný a spíše zklame. ()

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Další z filmů pro náročnější diváky, který krásně buduje atmosféru po celou dobu filmu a ke konci zasáhne s takovým zvratem a krvákem, že si člověk říká, jestli to je stejný film. Zdánlivě 3 spolu nesouvisející dívky a jejich příběhy, které do sebe na konci hezky zapadnou, odlišná a zajímavá kamera, která působí místy trochu béčkově (což filmu prospívá), a prostředí katolické školy - dokupy to dává svižné, temné psychologické drama, které tady delší dobu nebylo. Plusem je taky pojetí posedlosti démonem jako vedlejší téma, narozdíl od mainstreamových possession hororů. Za mě příjemné překvapení a klidně filmu za snahu přilepším ()

Karamanlis 

všechny recenze uživatele

Režijná prvotina herca Oza Perkinsa dopadla akosi rozpačito. Trochu sa strácam v tom, čo konkrétne vlastne chcel starý dobrý Oz natočiť a či zamýšľal nám divákom touto podivnou nezáživnou formou zdeliť nejaké skryté posolstvo alebo nás chcel proste iba unudiť s smrti? ()

ARI50 

všechny recenze uživatele

Prostředí super herci v pohodě ale samotný příběh už nezaujal jak by mě normál horor, nic nedal a ani nic nevzal. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Bohužel mi zase nezbývá než škatulkovat, protože lepší charakteristika než "lynchovina" mě u February opravdu nenapadá... A co že má tedy s Lynchem společného? Pomalý, bizarní, spíš surreálný než horrorový děj, zneklidňující až zlověstnou hudbu, málomluvné, prapodivné a absurdní dialogy... No takže snad není divu, že mi film svou atmosférou neustále připomínal Lost Highway, nebo Mulholland Drive. Pointa už je sice nelynchovská a horrorově všední, zato podaná nevšedním způsobem. Nádherný film, ponurý, skličující, těžkomyslný, tedy přesně takový, jaké mám rád. Lahůdkový zážitek! ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Atmosféra je tady parádní. Temná, zlá a na intenzitě jí dodává i zvukový doprovod, který je minimální, nebo vůbec žádný. Téma samo o sobě není nijak zvlášť objevné. Dvě holky a dvě vychovatelky na osamělém internátu a jednu z chovankyň posedne démon. Ale netradiční forma dodává filmu na originalitě a hlavně je tu ještě vedlejší linie, která nutí diváka zapojit mozek. K hercům nemám výhrady a nedá se nevyzdvihnout výkon Kiernan Shipky, která byla skvělá. Jediné, co kazí celkový dojem, je až příliš dlouhé čekání na nějaký posun v ději. Půlka filmu se jenom atmosférou utáhnout nedala. Ale i tak se jedná o nadprůměr. Doufám, že Perkins tuhle vysoko nasazenou laťku v budoucnu ještě překoná. 75% ()

BoPo 

všechny recenze uživatele

Horor, ktorý nemá lekačky a ani nejako nenavodzuje pocit strachu. Skôr vyvoláva nepríjemný pocit znepokojenia. Zároveň horor, ktorý sa snaží prerozprávať klasickú zápletku neklasickým spôsobom. Najviac potešila Lucy Boynton, ktorá do tohto žánru zasa priniesla, od čias Naomi Watts (Kruh - 2002), mix pôvabu, hereckého talentu a schopnosti vzbudiť sympatie na prvú dobrú. Ako bonus tu slúži skvelá atmosférická hudba. ()

Ouwen odpad!

všechny recenze uživatele

I přes lehké ambice režiséra a dost možnou pointu k závěru, hodnotim film jako nekompromisní odpad, protože se to nedalo sledovat. Proč bych se já divák měl starat o dění ve filmu, když má film až unavující, táhlé dialogy? Mě prostě přišlo, jako kdyby ani jednoho zdejšího herce nebavilo předstírat nějakou mimiku. Nevim, zda je to skutečností, že během natáčení bylo šíleně pod nulou, ale to neobhajuje podstatnější problém a to, že Perkins není schopnej vtisknout duši filmu a zejména absolutně nejzákladnější prvek, bez kterého žádnej film nefunguje: ZÁBAVU. Podobnej případ, jako u nedávného Hold The Dark. Místy se Perkins snaží o nějakej art shit, ale měl by si uvědomit, že s televizním, podprůměrným vizuálem to celé působí nepřehledně, tmavě, a především hnusně. A není to myšleno ani v dobrým: jindy mi levnější vizuál u filmu vyhovuje, mám radši když jsou psychologický strašáky fakt hororové a necítím se komfortně při sledování tohohle žánru. Tady to však ruší, protože jsou zde nekonečně dlouhé záběry na sníh a akorát vyniká ta nekonečně ubíjející nuda a jak hnusně obraz vypadá. Všiml jsem si, že Kirkwoodová s kamerou se snaží navodit pocity rámování, ale většinou je hlava postavy utopená v tom nejtemnějším rohu záběru a fakt nevim, co si z toho přesně mám vzít. Samozřejmě: pohrdám i stylem tohohle vyprávění, kdy se týpek zeptá holky na primitivní otázku a té trvá asi 2 minuty než odpoví "yes" a mezi tim čumí na podlahu. Soundtrack opět dokonale vydírá: viděl jsem v místním komentáři srovnání s mým oblíbeným lovecraft filmem, Black Mountain Side. Zmíněný horůrek měl však určitý přesah, nemusel vyvolávat na sílu pocity strachu, klaustrofobie, paranoii a psycha hutným, ambientním soundtrackem. Nemám nic proti minimalistický hudbě, ale zde každá scéna působí předvídatelně. Prostě se stačí soustředit na to, jak zesiluje a dá se bez problému připravit na to, že TEĎ A TADY se NĚCO odehraje. Black Mountain Side se navíc mohl opřít o dynamické dialogy, zajímavou tématickou plochu v podobě archeologie, trošku gore a sympatické obsazení. Tady máme pár pěkných holek, ale ..... hej, já na horory koukám, abych se u toho bál, né abych si vychvaloval jak hezký holky zde jsou. Problémem filmu není to, že se vlastně nic neděje - vadí mi, že i to nic režisér nikam neposouvá a každá scéna působí absolutně prázdně, nezajímavě a vyhořele, "díky" nic neříkajícím dialogům. No jo, nevim co má ve mě vyvolat rozhovor mezi brunetou a blondýnou, co říká aby si nedělala srandu ze smrti rodičů, když jí druhá odpoví, že krásně voní. Pointa?! ()

Seabeast 

všechny recenze uživatele

Obrovská škoda, protože February oplývá silnou zlovolnou atmosférou, ale v ostatních aspektech je naprosto nemastný a neslaný. Jedná se o první režisérský počin Oze Perkinse a jsem si jist, že další jeho počínání je hodno ke sledování. Ale potíž February je v tom, že jde od ničeho k ničemu a nemá krom pár scén, co divákovi nabídnout. Místama je trochu nelidsky protahovaný a veškeré rádoby nesouvislé dialogy nevedou ke zvýšení pozornosti nebo zvědavosti. Pocit mystična a zla je poněkud křečovitě nastavován hudební složkou, která je sice sama o sobě vynikajicí, ale nemá kýžený efekt v celku - a ten značně pokulhává. Oceňuji neobvykle uchopené téma posednutí ďáblem a exorcizmu, ale scénář u mě nezpůsobil žádnou senzaci. Jedním uchem dovnitř, druhým ven, znáte to. ()

JohnCZ odpad!

všechny recenze uživatele

Horor to vskutku je, ale trochu jinak, než asi tvůrci chtěli. Je to především neskutečná nuda, která sice trvá hodinu a půl, ale měl jsem pocit, že to sleduju jednou tak dlouho. Už dlouho se mi nestalo, že bych na film koukal po částech 3 dny. Film je to možná chytrý nebo minimálně promyšlený, ale je tak chaoticky a nepříjemně vyprávěný, že shazoval jakoukoli snahu mu porozumět. Až na posledních několik minut naprosto bez atmosféry, plný divných střihů a nevím, zda to bylo kopií nebo kamerou, je to celé příšerně tmavé a nepřehledné. Wannabe art. ()

Hoyt 

všechny recenze uživatele

Jasný nadprůměr. V dnešní době už musím ocenit každý horor, který ve mě vyvolá napětí a nepříjemné pocity. Tady to platí skoro po celý film. Pomalé tempo mi vůbec nevadilo a navíc bych vyzvednul vynikající hudbu a výkon mlaďoučké Kiernan Shipky. ()

TomX2 

všechny recenze uživatele

Celkový dojem: February ma vôbec nezaujal (aj keď má pomerne dobré ohlasy a ľuďom sa páči). Nezaujímavé postavy, nudný dej, ktorý sa zbytočne vlečie, nezaujímavý príbeh a cez takmer celý film sa nič zaujímavé nedeje. Lepší obrat to ale bude mať po zhruba hodine, kedy bude film mať mrazivú a mierne desivú atmosféru, nuda sa zmení v napätie a až vtedy bude Emma Roberts vo forme (tá mi ale vo filme vôbec nesdala). Ako celok pre mňa veľké sklamanie aj keď sa nejedná o žiadny prepadák. Moje hodnotenie: 40% ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Finále se může jevit zběsilé, překotné, je výraznou změnou tempa, i když i zde dochází ke zpomalení. Rozhodně je ale možné říct, že vás rozuzlení filmu „February“ překvapí. Budete cítit, že to je film od hororového nadšence, ale nutně nemusíte být s celkovým vyzněním filmu spokojeni. Někteří diváci budou odcházet rozmrzelí a já je budu chápat. Tohle není skvělý mindfuck ve stylu „Šestého smyslu“ nebo „Ti druzí“. ()

stration 

všechny recenze uživatele

Buď jsem něco nepochopil, nebo je to fakt blbý film. Dvakrát jsem usnul a závěr už to moc nezachránil. Artové prvky spíše ruší. ()

Trevor 

všechny recenze uživatele

Spoločné kino nezničí ani premiér Bača a tak aspoň takto na diaľku s najväčším fanúšikom filmov pod Tatrami sme v mrazivom februárovom počasí pozreli Február. Moje kombo obsahovalo iba popcorn, tatranské bolo výdatnejšie a k chipsom padol aj Pilsner. Úvod filmu nenechá nikoho na pochybách že budeme svedkami skôr psychologického filmu ako nejakého slasheru, ktorý by človek v podmienkach katolíckej školy a mrazivého počasia očakával. Ako sa tu vo viacerých komentároch spomína film je ladený artovo, fanúšikovia sú rozdelená na tých čo filmu nadelia vysoké hodnotenie a na tých čo film vyslovene zatracujú, ja sa zaradím niekam doprostred - hudba, atmosféra, herecké výkony áno, samotný príbeh a posuny v deji už trochu menej. Nie je to ani Lars von Trier ani David Lynch, je to však pomerne dobré najmä vďaka poslednej polhodinke. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Skoda ze je to takje neprehladne a az hodinu trva nez sa nieco rozbehne. Potom to uz ide, len sa jaxi kopia nezodpovedane otazky- nejsem filmovy teoretik a nechce sa mi u filmu premyslat - staci mi casto klasicek vysvetlenie pre laika - nedouka. Cize staci mi ze sa tam veci hybu a su pekne vysvetlene . 50 % ()

Flaxik 

všechny recenze uživatele

Parádně natočené, skvěle zahrané a bezvadně ozvučené nic. Atmosférická pomalá rádoby lynčovina, která si hraje na něco, co opravdu není. Ve 43. minutě (taťka ukáže fotku dcery v restauraci) se dozvíte pointu filmu a pak už je to jenom bezbřehá nuda. Nic netuše jsem dokoukal až do konce, abych zjistil, že se jen potvrdilo to, co bylo zřejmé už v polovině filmu. Věnovat natočení scénáře, který se vejde na 3 řádky, takové filmové usilí, to chce opravdu koule. Dvě. ()

Reklama

Reklama