Reklama

Reklama

Kocour v botách: Poslední přání

  • USA Puss in Boots: The Last Wish (více)
Trailer 5

Obsahy(1)

Když máte k dispozici devět životů, tak vám na tom, že tu a tam něco odskáčete, vůbec nezáleží, zvlášť když jste legendární hrdina, který se dobrovolně vrhá do těch nejbláznivějších dobrodružství. Kocour v botách právě zachránil obyvatele jednoho městečka před řáděním zuřivého obra, jenže při tom přišel o předposlední ze svých životů. Takové zjištění by zamávalo s mnohem odolnějším charakterem. Kocour se proto rozhodne pověsit boty na hřebík a žít dál v relativním bezpečí kočičího útulku jako obyčejný chlupatý mazlíček. To by ovšem nesměl mít v patách drsnou Zlatovlásku a její tři drsné medvědí parťáky, kteří s ním mají nevyrovnané účty, a také tajemného Vlka, který šermuje jako ďábel (a možná taky ďábel je). Naděje naštěstí umírá poslední – v Kocourově případě má podobu legendární Hvězdy přání, která by mu mohla obnovit ztracené životy. Jenže taková vzácná věc se nesmírně těžko hledá. Kocour v botách musí spolknout hrdost a uzavřít příměří se svou věčnou soupeřkou, kočičí zlodějkou Čiči Pacičkou. Spolu s ní a novým kamarádem Psem, který kdovíproč předstírá, že je kočka, se vydává vstříc pohádkovému dobrodružství, na jehož konci na všechny čeká odměna. Tedy pokud najdou Hvězdu přání jako první. (CinemArt)

(více)

Videa (3)

Trailer 5

Recenze (388)

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

První kocouří celovečerák na mě zapůsobil spíše průměrným dojmem, zatímco Poslední přání mě v kině zcela uhranulo. Díky netradiční animaci alá letošní Zlouni či dřívější paralelní Spider-Mani získal snímek jakoby na dalším, nevídaném rozměru, který chvílemi silně evokoval komiksovou tvorbu a dodával Kocourovi na akční šťávě. Pak je tu samozřejmě příběh, který je sice ve své podstatě jednoduchý a v závěru diváka nepřekvapí, nicméně zanechá hluboký dojem. Když to maličko přeženu, měl jsem při sledování téměř dojem, jako bych se díval na Logana v rámci shrekovského univerza: Kocour si poprvé uvědomuje svou smrtelnost a možná by měl prásknout do svých legendárních bot. Filmu rozhodně nechybí jistý přesah a s tím spojené cílení na starší diváky, kteří vedle přenádherného vizuálu ocení právě i existenciální otázky, jimiž se snímek zabývá. Třešničkou na dortu byla postava "Vlka", jehož hvízdání opravdu nahánělo husí kůži. ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Narvané nápady, existenciálními úvahami o smrti a boží akcí, která kombinuje styl japonské anime s videoherní dynamikou aniž by to působilo blbě. Bezvadný anglický dabing, Banderas se Salmou klasika, ale silný anglický přízvuk Zlatovlásky a Tří medvědů byl geniální tah a Wagner Moura jako Smrt? Jaj! Příběh kocoura protáhne těžkou krizí osobnosti (This Is the End variace na Apokalypsu v animáku pro děcka?) což z něj dělá zajímavější postavu než v Shrekovi. Takového prekvápka už se u Pixaru nedočkáme. P.S: Finální bitka se Smrťákem je parádní. ()

Reklama

honajz2 

všechny recenze uživatele

Popravdě, kdyby se to vykašlalo na tu komiksovou stylizaci, kterou u moderních animáků coby údajně revoluční formu vidím potřetí a už napodruhé mi přišla trochu vyčerpaná a přeceňovaná, možná bych dal i plný počet. A kdyby se zmenšil počet akčních scén, tak bych ho dal i bez váhání. Ono sice stále je dost filmů, na které se těším nebo na ně jsem aspoň zvědavý, ale nemalý počet z nich mě od zhlédnutí začne odrazovat hned, co z nich něco uvidím nebo si o nich něco přečtu. A druhý Kocour v botách byl přesně ten případ. Všude to vypadalo na důraz na akci a na tu komiksovou stylizaci, až jsem se začal bát, že nepůjde o nic jiného a tak jsem zhlédnutí odsouval na neurčito. Dnes nadešel čas a ačkoli jsem zpočátku byl ještě skeptický, nakonec jsem se dostal něčeho, co bych v životě nečekal, že uvidím - dětské verze Pikniku u cesty. Potažmo Stalkera, ale ten je naprosto jinde i oproti předloze a tohle srovnání by v tomhle případě bylo krapet mimo. A ne, nepřeháním to a myslím to upřímně. Vždyť se tu taky leze do Zóny, která každému chystá jiné překážky, jen se tu Zóna jmenuje Temný les, Zlatá koule je Hvězda přání a všechny postavy tu dojdou ke stejnému pochopení nebo trestu. Mi neříkejte, že se tím aspoň neinspirovali, je to z toho cítit na sto honů. A já jsem jenom rád, protože díky tomu mě zápletka bavila o to víc a když k tomu připočtu solidně napsaný scénář a zajímavé postavy, nemohu být nespokojený. Takže z něčeho, co se mi od pohledu zdálo jako přehypovaný průser vypadl film, jehož obří hype pořád nechápu, ale osobně mi taky přijde skvělý a to až nečekaně, vzhledem k tomu, že první film moc nedopadl. Navíc to ani není ten moderní, podivný hybrid dětského animáku s "hlubokým" poselstvím, který v sobě má něco pro děti, něco pro dospělé, ale ve finále není pro nikoho, jelikož se nejasným přizpůsobováním všem stává filmem bez cílovky. Mile mě to překvapilo, hodně mile. 4* ()

BrooksW.Here 

všechny recenze uživatele

"I know I can never defeat you... But I will never stop fighting for this life!" _____________ Pokračovanie Kocúra v čižmách je bezpochyby tým najlepším animákom, aký som za posledný rok videl. Dočista mi vytrelo zrak a po zhliadnutí som zostal v nemom úžase. Nestáva sa mi často, že by ma nejaký animovaný film až takto ohúril (dokonca si ani nepamätám, kedy som naposledy videl nejaký animák hodný piatich hviezd), ale jednoducho nemôžem udeliť iné hodnotenie... Príbeh je epický a premyslený, ale hlavne mimoriadne pútavý, posolstvo je aktuálne a pravdivé, všetky vtipy sú zábavné a svoj účel spĺňajú brilantne, Kocúr v čižmách je doteraz zo všetkých jeho a Shrekových filmov úplne najbombastickejší, ale najpôsobivejší na tomto filme bol pre mňa práve hlavný antagonista – nemilosrdný lovec (nechcem tu prezrádzať jeho skutočnú identitu), ktorý sa pred ničím nezastaví a (je to pre mňa priam neuveriteľné) jeho piskot u mňa zakaždým vyvolal husinu a zimomriavky. Bez diskusie je to jeden z najlepších animovaných záporákov... A všetky tieto veci ani zďaleka nie sú tým jediným, čo by som na druhej časti Kocúra v čižmách vychválil... Animácia je prvotriedna – vyzerá ako maľovaná, ale aj napriek tomu má divák pocit, že sa ocitá v strede diania, za to ale vďačíme hlavne jej geniálnej dynamike. Soundtrack je tiež špičkový a o dabingu ani nehovoriac (pozor, na mysli mám anglický originál!)  – vďaka tomuto filmu som sa ocitol na necelých sto minút v animovanom nebi. Podľa mňa je toto spolu s prvou časťou Shreka ten najlepší animák od Dreamworksu (Megamozog je v tesnom závese, aspoň podľa mňa). Takto by som mohol pokračovať aj donekonečna, ale radšej sa to pokúsim nejako zmysluplne uzavrieť... Druhá časť Kocúra v čižmách je podľa mňa jedným z najlepších animákov posledných (dajme tomu) desiatich rokov a rozhodne si zaslúži päť hviezd – zasmejete sa pri ňom, ale určite vás aj chytí za srdce a možno aj spôsobí zimomriavky. A práve preto dávam tomuto filmu 10 čarovných máp z 10, pretože toto je pre fanúšikov animovaného filmu čistá "must-see" záležitosť, ktorá zároveň parádne navnadí aj na piatu časť Shreka, ktorej sa dúfam že, čo najskôr dočkáme... "Pray for mercy from... Puss in Boots!" ()

maddy 

všechny recenze uživatele

Jeden z mála prípadov, kedy pokračovanie (v tomto prípade dokonca pokračovanie zbytočného spin-offu) je lepšie než prvý film. Dokonca neporovnateľne lepšie oproti silne priemernej a zbytočnej jednotke. Puss in Boots 2 totiž urobil upgrade vo všetkých smeroch. Animácia sa inšpirovala perfektným Spider-Verse, humor sa vracia späť k štýlu humoru zo Shreka, takže sa neraz pobavia aj dospelí, no animák stále dokáže perfektne balancovať medzi tým, aby sa bavili rovnako deti, ale aj starší diváci. Zároveň to má neskutočné tempo, úžasne vymyslené postavy (od ústredného záporáka, cez rodinu medveďov, až prakticky po každého kto sa tu vyskytne) a vlastne všetko čo správny animák môže mať. Rozhodne jedno z najväčších prekvapení roku 2022. Film, ktorý ma pôvodne vôbec nezaujímal a nakoniec som si užil každú jeho minútu. CELKOVO: 8/10 ()

Galerie (40)

Zajímavosti (9)

  • Tvůrci uvedli, že film je inspirován westernem Hodný, zlý a ošklivý (1966): „Všichni jdou za tou hlavní pohádkovou odměnou, protože existuje jedno přání, které se může splnit, když dosáhnete hvězdy přání. Má to velký spád, protože každý má pocit, že to přání musí mít, což opravdu vede jen k velkému akčnímu dobrodružství.“ (Claw)
  • Ve filmu jeden z medvědů hraje na piano anglickou verzi české písně „Škoda lásky“ od Jaromíra Vejvody. (vyfuk)

Související novinky

Pátý Shrek má zelenou

Pátý Shrek má zelenou

05.04.2023

Těžko uvěřit, že už to je víc jak dvacet let od premiéry prvního Shreka. Poslední film z milované série pak dorazil do kin v roce 2010, už tehdy se ale zdálo, že byl koncept vyždímán na maximum a… (více)

Eddie Murphy by rád natočil pátého Shreka

Eddie Murphy by rád natočil pátého Shreka

29.01.2023

Slavný herec a komik Eddie Murphy nedávno dostal na Zlatých glóbech cenu za celoživotní přínos kinematografii, na Netflix nyní dorazila jeho nová komedie You People a letos se taky konečně dočkáme… (více)

NEJ filmy a seriály roku dle žebříčků ČSFD

NEJ filmy a seriály roku dle žebříčků ČSFD

31.12.2022

Ke konci roku opět nastal čas na pravidelnou bilanci toho nejlepšího, co na poli kinematografie letos vzniklo. Vybraní uživatelé se v předchozím příspěvku již podělili o svá osobní doporučení na… (více)

Banderas by rád natočil třetího Zorra

Banderas by rád natočil třetího Zorra

28.11.2022

Mezi výborným Zlatým okem a ještě lepším Casinem Royale natočil režisér Martin Campbell taky moderní reboot (a pak výrazně slabší sequel) jiné slavný franšízy. Řeč je o Zorrovi z roku 1998, v němž si… (více)

Reklama

Reklama