Reklama

Reklama

Příběh mladé dívky a laskavého obra známého jako Obr Dobr, kteří se vydávají na dobrodružnou cestu s cílem zajmout zlé lidožroutské obry, kteří pronikají do světa lidí. (Freeman Ent.)

Videa (23)

Trailer 1

Recenze (316)

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Spoilery! Mark Rylance je neskutečně sympatický člověk s dobráckým pohledem a uklidňujícím hlasem. Myslím si, že Steven Spielberg nemohl vybrat lepšího člověka ke ztvárnění jeho obra. Musím se přiznat, že se mi Spielbergovi kultovní pohádky vůbec nelíbili. Ať už je řeč o E.T. - Mimozemšťanovi či o Blízkých setkáních třetího druhu. K této pohádce jsem byl tedy nemálo skeptický. V tomto případě zcela zbytečně. Už v úvodu si mě snímek získal neskutečně krásnou vizuální stránkou a moc příjemnou atmosférou. Celé to krásně hrálo barvami a dovedu si živě představit, že by kdejakému epileptikovi udělal snímek krásný večer plný intenzivního třepání a pěnění úst. Vsuvečka s královnou mi zpočátku přišla dost nadbytečná a děsil jsem se toho, co přinese. Nakonec ji tvůrci pojali s obrovským nadhledem a mohl jsem se s chutí zasmát. Závěrečná operace britské armády v pohádkovém světě obrů v rytmu "God Bless UK Army!", byla hodně mimo mísu. Naštěstí trvala jen okamžik. Celkově jsem tedy příjemně překvapen a nebál bych se snímek doporučit rodičům s dětmi. Věřím, že si zde každý pochutná na tom svém. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Dobre. O niečo lepšie ako dobré. Steven Spielberg rodinne filmy stále vie. Bavil ma úvod, ktorý sa celkom dobre rozbehol, ale potom ako sa rozbehol aj samotný príbeh, ma to bavilo trošku menej. Každopádne strýko Steven stále vie tu svoju hravosť preniesť na plátno a postávam vdýchnuť život, takže nuda v tomto prípade nehrozí. Mark Rylance ako Kamoš Obor fajn a slovenský dabing tiež. 75% - 4* ()

Reklama

Philippa 

všechny recenze uživatele

Tak po dlouhé době jsem odcházela s uplakanýma očima...vůbec jsem nechápala, proč se mi po tváři koulí slzy jak hrachy. Vůbec mne to nebavilo, nechápala jsem o čem to je, kde je nějaký...zkrátka "Něco"... ty hvězdičky jsou za jednu nádhernou snovou scénu, ta mne udeřila přímo do srdce...aha a tam se to stalo, ty slzy....asi jsem plakala nad tou bolestí, že už nic jiného nepřišlo...ne Stevene, opravdu nic.... ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Nečekal jsem, že člověk, co mě letos zklame, bude samotný filmařský bůh. Tohle se Stevenovi teda moc nepovedlo. Překrásná animace a velice sympatický Mark Rylance se utápí v nudném ději, který postrádá jakoukoli dynamiku. Děcko v hlavní roli je otravné, panovačné a tak celkově neskutečně nesympatické. Filmařský um na tom vidět je, některé trikové sekvence jsou vskutku vysoce nadprůměrné, ale filmu, který jsem musel vidět na 3x, protože jsem u něj 2x usnul, dát více prostě nemůžu. Sry, Bý Ef Džeeeííí! ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Přiznám se, velká očekávání jsem od tohoto filmu Stevena Spielberga neměl, ale jednoduše se ukázalo, že točit umí a že Roald Dahl prostě napsal zajímavou předlohu. Příběh je hezký, nápaditý, ale provedení prostě hraje hlavně na skvělý vizuál, což se podařilo. Tomu jde vytknout málo. Postavy jsou mnohdy skoro až zbytečné, nejlepší je BFG a Sophie, což se asi čekalo. ()

Galerie (53)

Zajímavosti (7)

  • Natáčanie filmu v kanadskom Vancouveri sa začalo 23. marca 2015 a skončilo 12. júna 2015. (ČSFD)
  • Film mal byť pôvodne realizovaný v roku 1998, v hlavnej úlohe s Robinom Williamsom. (ČSFD)

Související novinky

Mendes to zkusí u Disneyho

Mendes to zkusí u Disneyho

27.08.2016

Sam Mendes se po Skyfallu a Spectre k bondovkám nevrátí. Momentálně chystá drama The Voyeur's Motel, jehož hlavní hrdina se stane nepohodlným svědkem vraždy, a teď ho zaujal dětský román Jakub a obří… (více)

Steven Spielberg si dá 4 filmy během tří let

Steven Spielberg si dá 4 filmy během tří let

13.04.2016

Filmům Stevena Spielberga se těžko říká ne, takže vás určitě potěší, že o ně teď nebudeme mít nouzi. Režisérská legenda právě dokončuje fantasy Obr Dobr, která jde do kin už 30. června 2016, a ještě… (více)

Simon Pegg a Ready Player One

Simon Pegg a Ready Player One

19.03.2016

Steven Spielberg nám už v červnu naservíruje fantasy Obr Dobr a ihned se vrhne na svůj další film. Ne nepůjde o Indiana Jonese 5, ten dorazí až v červenci 2019. Nejdřív se dočkáme sci-fi Ready Player… (více)

Trojnásobná dávka Spielberga

Trojnásobná dávka Spielberga

13.09.2015

Steven Spielberg nám za posledních 7 let nadělil jen 3 filmy - Tintinova dobrodružství, Válečného koně a Lincolna. Možná vás tedy překvapí, že to samé zvládne za příští 2 roky. Už letos v prosinci… (více)

Reklama

Reklama