Reklama

Reklama

Příběh mladé dívky a laskavého obra známého jako Obr Dobr, kteří se vydávají na dobrodružnou cestu s cílem zajmout zlé lidožroutské obry, kteří pronikají do světa lidí. (Freeman Ent.)

Videa (23)

Trailer 2

Recenze (316)

pepo 

všechny recenze uživatele

Kamoš obor a patrí k úplne najslabším Spielbergovým počinom v jeho úžasnej kariére. Pre dospelých je príliš infantilný a pre deti príliš neakčný a navyše trpí nie príliš šťastným štýlovým uchopením. Ideálna by pre neho bola buď animovaná podoba alebo niečo v štýle Tima Burtona z čias, keď bol vo forme. Aj napriek tomu všetkému The BFG nie je zlým filmom. Ten by asi Spielberg nedokázal natočiť ani keby chcel a môj palec aj napriek veľkým výhradám smeruje stále hore. Má krásne momenty a množstvo vynikajúcich dielčich záležitostí. Akurát od tvorcu prinášajúceho väčšinou maximálnu kvalitu som čakal niečo zaujímavejšie konzistentnejšie a hlavne zábavnejšie. Skrátka lepšie. ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Příjemné, nádherně natočené vizuální pohlazení, ve kterém není po filmařské stránce nic špatně, ale celé to plyne tak nenuceně, volně a soustředěně, že budou všichni hledat jenom negativa. Magická atmosféra, odzbrojující kamera a prostředí, neodolatelně charismatický Mark Rylance.... Spielberg umí vytvářet rodinné příběhy kolem dětských hrdinů tak poutavě jako nikdo jiný. ()

Reklama

sidzej 

všechny recenze uživatele

Ťažko sa mi dávajú len 3* zvlášť keď presne tento žáner rodinného fantasy mi u Spielberga sedí najviac. Hneď na začiatok dodám že nie som sklamaný. Obzvlášť prvá polovica filmu kde spoznávame hlavné postavy je celkom pútavá a technicky brilantná. Či už kamera, strih, hudba, obsadenie.....po každej stránke skvelé dielo. Avšak dejová línia s kráľovnou v druhej polovici filmu celý príbeh značne podkopáva a slúži ako nutná výplň stopáže kde sa príbeh nijako nevyvíja a ani neposúva. (máme tu síce niekoľko humorných vsuviek ktoré však pôsobia dosť parodicky a nevhodne) Je to veľká škoda ale tomuto filmu brutálne chýba nejaké akčné finále a tak záver ostáva v tieni veľmi dobrej prvej polovici. 70% Dobrý rodinný film ktorému však chýba pútavejší dej. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Vcelku pěkná pohádka od Spielberga na téma, které mám rád a je dnes poněkud vzácné, jen je škoda, že vhodná věková kategorie se pohybuje kolem 13 let. Mínusem jest vlačné tempo, které ubírá na zábavnosti a hlavní holčička mi lezla na nervy jak už dlouho nikdo( Tak britsky intelektní ženskou mít doma se zblázním), potěšil vizuál a obři v záporné roli se dokázali postarat i o napětí. 60% ()

golfoxovox1 

všechny recenze uživatele

Tak první z restů, které tradičně doháním o Vánocích. Tato Spielbergova novinka jednoznačně cílí na dětské publikum, a tak je k tomu třeba přistupovat. V principu se jedná o prostý příběh s předem rozdanými kartami, jasným poselstvím a velmi dobrou animací. Většina vtipných nápadů plyne z pohledu velikosti obra v reálném světě, s tím si autoři opravdu vyhráli. John Williams v hudbě dle prvotního poslechu trochu mixuje Sám Doma s Potterem, minimálně co se orchestrace týče. Pohodička na dlouhé zimní večery :D ()

Galerie (53)

Zajímavosti (7)

  • Film mal byť pôvodne realizovaný v roku 1998, v hlavnej úlohe s Robinom Williamsom. (ČSFD)
  • Natáčanie filmu v kanadskom Vancouveri sa začalo 23. marca 2015 a skončilo 12. júna 2015. (ČSFD)

Související novinky

Mendes to zkusí u Disneyho

Mendes to zkusí u Disneyho

27.08.2016

Sam Mendes se po Skyfallu a Spectre k bondovkám nevrátí. Momentálně chystá drama The Voyeur's Motel, jehož hlavní hrdina se stane nepohodlným svědkem vraždy, a teď ho zaujal dětský román Jakub a obří… (více)

Steven Spielberg si dá 4 filmy během tří let

Steven Spielberg si dá 4 filmy během tří let

13.04.2016

Filmům Stevena Spielberga se těžko říká ne, takže vás určitě potěší, že o ně teď nebudeme mít nouzi. Režisérská legenda právě dokončuje fantasy Obr Dobr, která jde do kin už 30. června 2016, a ještě… (více)

Simon Pegg a Ready Player One

Simon Pegg a Ready Player One

19.03.2016

Steven Spielberg nám už v červnu naservíruje fantasy Obr Dobr a ihned se vrhne na svůj další film. Ne nepůjde o Indiana Jonese 5, ten dorazí až v červenci 2019. Nejdřív se dočkáme sci-fi Ready Player… (více)

Trojnásobná dávka Spielberga

Trojnásobná dávka Spielberga

13.09.2015

Steven Spielberg nám za posledních 7 let nadělil jen 3 filmy - Tintinova dobrodružství, Válečného koně a Lincolna. Možná vás tedy překvapí, že to samé zvládne za příští 2 roky. Už letos v prosinci… (více)

Reklama

Reklama