Reklama

Reklama

Být úspěšným lupičem vyžaduje mít pevné nervy. A když jste k tomu i učitelem na střední, potřebujete nervy jako špagáty a vražednou bezohlednost. A přesně díky tomu u školní tabule uspěl bývalý zločinec a současný samozvaný učitel Zeki Müller (Elyas M'Barek) v bláznivé školní komedii Fakjů pane učiteli. A nyní je všemi milovaný kantor Zeki Müller zpět.  K jeho smůle jej v pedagogické kariéře čekají i zásadní nepříjemnosti: především ranní vstávání a voprsklí studenti. Prostě a jednoduše mu kariéra učitele připadá mnohem náročnější než jeho dosavadní poněkud trestná činnost. Díky kontaktům z minulosti také přijde ke slušné hromádce kradených diamantů, které rafinovaně ukryje do plyšového medvídka. Jenže jeho tak trochu potrhlá kolegyně Lisi Schnabelstedtová (Karoline Herfurth) plyšáka bezelstně věnuje dětské charitě v Thajsku. Souhrou náhod ředitelka školy zoufale shání učitele, který by jel se studenty na školní výlet do zahraničí. Chce, aby její "Goethovo gymnázium" předčilo svého namyšleného konkurenta, "Schillerovo gymnázium". Obě školy totiž soupeří o uznání ministerstva školství. Zeki se této příležitosti chytí. Vidí v tom šanci, jak získat diamanty z východoasijské země zpátky. Spolu se školním kroužkem ekologie, mezi nimiž nechybí exot Etienne, který z 11% trpí Aspergerovým syndromem, a parta grázlíků z 10. B v čele s Chantal, odcestuje do chudé rybářské vesnice v Thajsku. A tam se všichni tvrdě a nemilosrdně střetnou s učitelem Hauke Wölkim a jeho třídou šprtů a šplhounů ze Schillerova gymnázia. A aby toho na Zekiho nebylo málo, tak se jeho studenti navíc rozhodnou zabránit svému zbožňovanému učiteli, aby našel „své" diamanty a pověsil učitelování na hřebík. Jak Zeki, který je pořád jednou nohou v podsvětí a druhou ve sborovně, skončí? (CinemArt)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (423)

Praxis 

všechny recenze uživatele

Zklamání. Jednička geniálně zvrácená, plná odzbrojujícího humoru, dvojka líná nuda okořeněná sociální tématikou pro změnu v exotickém prostředí Thajska. Škoda, čekal jsem něco více. Pár fórků se rozhodně podařilo prodat beze zbytku - Všichni učitelé jsou kreténi, on je ale v pohodě kretén, herci výborní včetně M'Bareka, který cedí jeden brutální vtípek za druhým, jeho sbírka dementů taky, ale prostě to proti jedničce ztratilo náboj a já se místy dokonce i nudil. Škoda...ale přehnaná očekávání většinou nevyjdou... 70% ()

luka4615 

všechny recenze uživatele

Oproti prvnímu dílu nenabízí Fack ju Göhte 2 vůbec žádný inovativní přístup či kvalitativní postup vpřed. Po většinu stopáže jsem měl dojem, že tvůrci už vlastně neví co ještě vymýšlet, pročež takzvaně "vaří z vody". Jistě, pár skvělých gagů se zde sice najde, avšak ani to nestačí na alespoň průměrnou zábavu. ()

Reklama

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Opět je to tady. Už před rokem jsem v kině kroutil hlavou nad absurditou této německé ptákoviny (dvojka je jediný díl, který u nás měl premiéru s minimálním zpožděním oproti Německu). Co naplat, když se zařadí maximální rychlost a film jeden povedenej gag za druhým. Kdekdo mi může lamentovat, že takhle fungujou i Babovřesky, jenže Fakjů pane učiteli je úplně někde jinde. Má šmrnc, má koule, má onu mladickou divokost kolující v žilách všech hlavních protagonistů, má barevný filtr co spolu s popkulturní muzikou nažene testosteron do žil. Se správnou partou lidí rozhodně povinnost! PS : Kdy bude trojka? EDIT v roce 2018 :D ... 90% ()

heyda 

všechny recenze uživatele

Úplně srovnatelné s jedničkou. Pořád to má šmrnc a nadhled. Byli jsme na tom v kině jako parta studentů pedagogický fakulty a není lepšího povzbuzení do naší budoucí kariéry. Závěrečný spot, jak je úžasné být učitelem, se podle mě stane jednou kultovním. :-D Škoda několika trapných momentů, ale takové byly i v jedničce. Silné 4 hvězdy!!! ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Nevím, jestli to bylo tím, že jsem dvojku neviděl s dabingem, ale v originále mi přišla až otravně uječená a pubertální a jedničku si takovou nepamatuju. Povedených vtípků není už tolik, zejména první polovina je spíše trapná než vtipná. Naštěstí se to ke konci docela zvedne a vrací se černý (hláška o nacistech mě položila) a občas i trochu morbidní humor. ()

Galerie (40)

Zajímavosti (10)

  • Tento film je druhým nejúspěšnějším německým filmem. Prvním je Manituova bota (2001). (ČSFD)
  • Film prelomil nemecký rekord v tržbách počas otváracieho víkendu pre nemecký film (s 2,1 miliónmi vstupov, celkovo približne 17,7 milióna eur). (WalterIK7)

Reklama

Reklama