Reklama

Reklama

Být úspěšným lupičem vyžaduje mít pevné nervy. A když jste k tomu i učitelem na střední, potřebujete nervy jako špagáty a vražednou bezohlednost. A přesně díky tomu u školní tabule uspěl bývalý zločinec a současný samozvaný učitel Zeki Müller (Elyas M'Barek) v bláznivé školní komedii Fakjů pane učiteli. A nyní je všemi milovaný kantor Zeki Müller zpět.  K jeho smůle jej v pedagogické kariéře čekají i zásadní nepříjemnosti: především ranní vstávání a voprsklí studenti. Prostě a jednoduše mu kariéra učitele připadá mnohem náročnější než jeho dosavadní poněkud trestná činnost. Díky kontaktům z minulosti také přijde ke slušné hromádce kradených diamantů, které rafinovaně ukryje do plyšového medvídka. Jenže jeho tak trochu potrhlá kolegyně Lisi Schnabelstedtová (Karoline Herfurth) plyšáka bezelstně věnuje dětské charitě v Thajsku. Souhrou náhod ředitelka školy zoufale shání učitele, který by jel se studenty na školní výlet do zahraničí. Chce, aby její "Goethovo gymnázium" předčilo svého namyšleného konkurenta, "Schillerovo gymnázium". Obě školy totiž soupeří o uznání ministerstva školství. Zeki se této příležitosti chytí. Vidí v tom šanci, jak získat diamanty z východoasijské země zpátky. Spolu se školním kroužkem ekologie, mezi nimiž nechybí exot Etienne, který z 11% trpí Aspergerovým syndromem, a parta grázlíků z 10. B v čele s Chantal, odcestuje do chudé rybářské vesnice v Thajsku. A tam se všichni tvrdě a nemilosrdně střetnou s učitelem Hauke Wölkim a jeho třídou šprtů a šplhounů ze Schillerova gymnázia. A aby toho na Zekiho nebylo málo, tak se jeho studenti navíc rozhodnou zabránit svému zbožňovanému učiteli, aby našel „své" diamanty a pověsil učitelování na hřebík. Jak Zeki, který je pořád jednou nohou v podsvětí a druhou ve sborovně, skončí? (Cinemart)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (423)

luka4615 

všechny recenze uživatele

Oproti prvnímu dílu nenabízí Fack ju Göhte 2 vůbec žádný inovativní přístup či kvalitativní postup vpřed. Po většinu stopáže jsem měl dojem, že tvůrci už vlastně neví co ještě vymýšlet, pročež takzvaně "vaří z vody". Jistě, pár skvělých gagů se zde sice najde, avšak ani to nestačí na alespoň průměrnou zábavu. ()

Praxis 

všechny recenze uživatele

Zklamání. Jednička geniálně zvrácená, plná odzbrojujícího humoru, dvojka líná nuda okořeněná sociální tématikou pro změnu v exotickém prostředí Thajska. Škoda, čekal jsem něco více. Pár fórků se rozhodně podařilo prodat beze zbytku - Všichni učitelé jsou kreténi, on je ale v pohodě kretén, herci výborní včetně M'Bareka, který cedí jeden brutální vtípek za druhým, jeho sbírka dementů taky, ale prostě to proti jedničce ztratilo náboj a já se místy dokonce i nudil. Škoda...ale přehnaná očekávání většinou nevyjdou... 70% ()

Reklama

kingik odpad!

všechny recenze uživatele

Zklamaný německý divák Hans Štetke se nenechal odradit nevalnou úrovní prvního dílu a kino poctil svojí návštěvou i podruhé, neboť nadále věřil v sílu německého národa a chtěl vrátit hrdost německé kinematografii. Ale opět si jen stěžuje: Na ja, sehr witzig! Nemecky narod je f slzach. To neny rezšiser, das ist ein Terorist! Warum nemecky narod must platyt za takofi scheiße Spielfilm. Když byl meine Onkel na fronte, sčilel takofi tčerny žebraky do hlafi, ale any fe snu by cho nenapadlo, že jednou bude botyč chrat v nemeckym filmu. Ja zirala na to jak na zjefeny. Kein ftyp, co tochle mnelo byt?! Nemecky narod habe kein respekt. Toho tčernycho Kerl by nefipral any Ariel. Na to se nedalo dyfat. Nykdy by mne nenapadlo, že lze jit sehr chluboko, ještě chuř než poprfi. Ja nepofazšofala kino nafščeva za wichtig, ale když se chraje nemecky Spielfilm, je to pžimo narodny pofinost. Unbekannte cherci, jak z total ochotnyk difadla. Našch narod milofal Vlastu Buriana, aber hier nebyt ftyp, jen Große Scheiße. Meine chrdost klesla na nejnyžši urofen. Sedam do Volkswagen, necham se fichulit od Claudia Schiffer a pak umyslne sjedu ze skaly. Nicht mehr, bitte. A já dodávám: film na rozleptání mozku. Kurva, jak toto může být v červených číslech?! Tenhle film absolutně nesnese srovnání s žádným jiným filmem. Jsem svědkem zrodu nového žánru zvaného Deutsche Stupidum. Dvě hodiny mně připadaly jako věčnost. Jo, německá kvalita, pevnost a blbost. 0% ()

T2 

všechny recenze uživatele

║Rozpočet $-miliónov║Tržby Celosvetovo $83,027,924▐ už to nemá také účelové frky ako prvý diel ale kde tu sa niečo trefné vynorí, je to natočené aspoň v peknom exotickom prostredí, zápletka filmu je dosť mimózna ale dobre, keď sa už nič lepšieho nedalo vymyslieť /videl v kine 2x: 55%/ ()

vydumnica 

všechny recenze uživatele

Musim sa priznat, ze viac ma bavilo obycajne skolske prostredie jednotky ako exoticke thajske prostredie dvojky. Neviem no zatial co pri jednotke som sa fajne nasmiala, pri dvojke snad ani raz. Jednotku som videla v OV, dvojku s ceskym dabingom, neviem, ci je to tym alebo dvojka je jednoducho slabsia a oproti jednotke len priemerna...skoda. 60%. ()

Galerie (40)

Zajímavosti (10)

  • Film prelomil nemecký rekord v tržbách počas otváracieho víkendu pre nemecký film (s 2,1 miliónmi vstupov, celkovo približne 17,7 milióna eur). (WalterIK7)
  • V čase cca 0:53:40 má Zeki (Elyas M'Barek) zapíchané v obličeji akupunkturní jehly. Cca v čase 0:54:15, když se rozbíhá za Chantal (Jella Haase) a Dangerem (Max von der Groeben), jehly v obličeji pořád má, ale když za nima vbíhá na pláž a běží za nimi, už je v obličeji zapíchané nemá. (PatrikP4)

Reklama

Reklama