Reklama

Reklama

Když Thomas a jeho kamarádi dokázali uniknout z vražedného labyrintu, doufali, že se dokážou vrátit ke svým starým životům. Nemohli se ale splést víc. Místo svobody je čekal pouhý postup do druhé fáze zkoušky připravené organizací Z.L.S.N. Pro Thomase a ostatní přeživší Placery z labyrintu tak běhání zdaleka nekončí. Jejich další útěk je zavede na Spáleniště, nejvíce sežehnutou část planety, krajinu plnou nepředstavitelných překážek. Sluneční erupce sežehly Zemi na popel a proměnily ji v pustinu. Světové vlády se zhroutily – a s nimi i řád a právo. Rozpadajícími se troskami měst teď bloudí takzvaní „raplové", lidé pokrytí hnisajícími ranami, které nakažlivý virus dohnal za hranu příčetnosti. Jejich jediným cílem je najít cokoliv živého, aby se nasytili. Thomas a jeho přátelé musí rychle najít bezpečné útočiště a organizace Z.L.S.N. se stará o hlavně to, aby jim šance na přežití nastavila v jejich neprospěch. Placeři se ale dokáží spojit s bojovníky odporu, zasáhnout vrchní velení Z.L.S.N. a odhalit tak další šokující plány, které si pro ně společnost přichystala. Thomase čeká tvrdá zkouška ohněm. Skutečně se někde uvnitř v jeho hlavě skrývá tajemství, které je zachrání? (CinemArt)

(více)

Videa (23)

Trailer 2

Recenze (647)

Spooner 

všechny recenze uživatele

Sakra, nabídněte někdo v Hollywoodu Ballovi hranou adaptaci Last of Us! A hned! Už tady se jí totiž tento čím dál schopnější rejža v některých scénách až nečekaně přibližuje a vlastně i tak trochu vykrádá. I přesto to ale funguje skvěle. Nečekanou jednohubku z jedničky tak díky svižnému pojetí, v němž se pořád něco děje a střídá se tu jeden povědomý ksicht za druhým, povýšil ještě na vyšší úroveň a servíruje špičkový teen popcorn, v něhož se divák prostě nenudí. Postavy jsou sympatické, příběh mě pořád zajímá a celé to vypadá asi třikrát dráž, než to ve skutečnosti stálo. Jen ta stopáž mohla být o závěrečných 20 minut kratší. Kdyby ale takhle vypadaly všechny young-adult adaptace, vůbec bych se nezlobil. ()

HAL 

všechny recenze uživatele

Kvalitní pokračování kvalitního prvního dílu - Maze Runner se tak cementuje na pozici jediné young adult adaptace, kterou stojí za to sledovat (druhé, pokud mezi ně budeme počítat i Harry Pottera). Příběh už nemá tak přímočarý tah na branku, logicky, vše je tu mnohem složitější než jen útěk z Labyrintu, a tempo tak hlavně v závěru trochu trpí, ale pořád jde o zručně odvyprávěné řemeslo, kombinující dystopické příběhy totalitních konspirací se zombie řežbou v postapokalyptickém světě. 8/10 ()

Reklama

KarelR 

všechny recenze uživatele

Jako kdyby si Cameron pomaličku vychovával nástupce. Vážně. Wes Ball už minule ukázal, že umí vést herce, budovat napětí i točit akci, a druhý Labyrint je ve všech směrech nadstavbou. Casting je bez výjimky výborný a každých 20 minut budete plesat nad tím, kdo urval další novou postavu. Příběh je patřičně mysteriózní, má pár fajnových zvratů a sem tam přihodí výborný hororový moment. No nejvíc potěší veškerá akce, která je skvěle rytmizovaná i ozvučená, dává důraz na cameronovské podhledy a servíruje přesně to, co chcete vidět. Druhý Labyrint je zkrátka jedna velká stylovka, která podává i ta největší klišé schůdně a drtí PG-13kový rating až na kost. Takže budete smutní jen z toho, že se Ball musí držet v pitomých mantinelech knižní předlohy a od půlky je film až příliš zatížený žánrovými úkroky a probrečenými dialogy. Pořád v něm ale je spousta pasáží, které působí jako kříženec The Last of Us a Vetřelců. Což je pro lacinou young adult sci-fi luxusní vizitka. (7/10) ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Na pokračování Labyrintu jsem byl zvědav, no bohužel neobstál příliš očekávání. První hodina šlape perfektně ( Skvělý útěk, vynikající Zombie doprovázené až hororově laděnou atmosférou, nechybí i dvě lekačky), ale ta druhá hodina vázne, začínají se řešit tamní vztahy, tempo kolísá, na diváka dopadá únava a o nejslabším finále v Blockbusterech za letošní rok ani nemluvím. První půle za 4,5*. druhá za 3*. Tentokrát se přikláním k průměru, Labyrint mě bavil svým odhalováním tajemstvím mnohem více. 65% ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Kvalitatívne približne na rovnakej úrovni ako prvá časť, akurát že tá mala podľa mňa väčšie čaro. Labyrint a s ním spojená záhada okolo monštier sídliacich v jeho útrobách je pre diváka väčším tajomstvom ako putovanie spustošenou krajinou. Musím uznať že nápad so zombie potešil, pričom sa takmer neustále niečo dialo, no mne osobne tieto nočné scény nikdy nič prevratného nepriniesli. Vždy mi to príde ako ideálna voľba na zakrývanie vizuálnych nedostatkov. Takže síce spokojnosť bez mimoriadneho frflania, ale mohlo to byt aj lepšie ;) ()

Galerie (42)

Zajímavosti (14)

  • Náklady na výrobu byly zhruba 61 milionů amerických dolarů. (NIRO)
  • Výroba a autorizovaná distribúcia filmu podporili viac ako 13 000 pracovných miest. (Laslo)

Související novinky

Cameron a Rodriguez našli Alitu

Cameron a Rodriguez našli Alitu

30.05.2016

James Cameron chtěl mnoho let natočit dvě velké sci-fi - Avatara a Alita: Battle Angel. Modrásky už stihnul, jeho výlet na Pandoru ale měl takový úspěch, že se záhy vrhnul na čtyři pokračování a… (více)

Reklama

Reklama