Reklama

Reklama

Další generace Griswoldů v tom zase lítá. Dospělý Rusty Griswold (Helms) kráčí ve stopách svého otce a v naději na posílení rodinných pout se rozhodne překvapit svou ženu Debbie (Applegate) a jejich dva syny cestou zpět do Ameriky, do rodinného „oblíbeného zábavního parku" Walley World. (Freeman Ent.)

Videa (11)

Trailer 3

Recenze (349)

DEXTER099 

všechny recenze uživatele

Tak tu máme pokračování známé komedii z 80.let a i přes mou počáteční nedůvěru si myslí,že je to pokračování dobré.Je tu několik scén,kdy je ten humor až fekální,ale pokud vám toto nevadí,tak se určitě zasmějete.Sice na původní snímek to nemá,ať už tím,že tehdy ten humor nebyl až tak utržený z řetězu tak i hlavním představitelem.Ed Helms není špatný,ale Chevy Chase původní bláznivou dovolenou táhl daleko víc sám.Já se ,ale přesto všechno dobře bavil a byl jsem příjemně překvapený.Za mě 70% a čtyři hvězdy. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Na rodinou dovolenou s Griswoldovic rodinkou se můžete vydat bez obav. Nemůže se nic stát. V nejhorším případě se jejich eskapádám nezasmějete. Anebo se jim budete smát jako pominutí. To už záleží na tom, jak máte své nároky na komedii nastaveny. Pokud vám stačí pásmo scének, poslepovaných nepříliš zdatnou režií, máte jedinečnou příležitost dostat se na komediální vlnu s poněkud nestandardní rodinkou, která se vydala poněkud nestandardním vozem albánské výroby na cestu napříč Amerikou až do zábavního parku, v němž zůstaly rodinné hodnoty a vzpomínky na dětství. Vystupování a chování Griswoldů určitě nepatří k příkladným. Jsou vůči druhým závistiví, zlomyslní, nepřejícní, agresivní, ale scénky těžící z jejich nectností a špatných charakterových vlastností, pobaví zdaleka nejvíc. Nejméně film bavil, když se čekalo, že s příchodem nějaké známé herecké akvizice to bude silně třeskuté. Ohňostroj humoru byl překvapivě nejméně zářivější, respektive zápalný knot nechytl vůbec a chcípl. A to nasere. Co třeba dlouhá sekvence se strýčkem rodiny Chrisem Hemsworthem, v níž by se humoru nedořezalo ani s motorovou pilou. Nejinak tomu bylo s "vodákem" Charlieho Daye, o nic lépe na tom nebyl ani hraniční policista Michaela Peňe. Prostě nic a nikdo nezafungoval s tím, co se nabízelo. A potenciál v těchto vystoupeních byl, scénář se o originalitu postaral, na humor ovšem kašlal. Režie byla rušivá. Vyloženě poslepované scénky nemohou bavit v celovečerní stopáži optimálním způsobem. A výjimkou nebyly ani okaté zadní projekce, když se zrovna rodina ocitla ve vzduchu a na vodě. Dvojice scenáristů si usmyslela, že svůj scénář zrealizuje. A jelikož dohromady nenatočili nic, dopadlo to pofidérně. Psaní jim jde evidentně lépe. Což potvrzuje celá řada neotřelých scenáristických nápadů, kterými se film jen hemží. Určitě ne všechny byly proklatě vtipné, ale k vidění byly nepříliš ohrané záležitosti: mladší bratr soustavně šikanuje staršího, vtipný návrat ke studijním dívčím hrám, auto, které má nevyzpytatelné funkce, včetně tlačítka s hákovým křížem, koupání ve splaškách aj. Nejlépe se filmu z komediálního hlediska dařilo, když byli na scéně jen Griswoldovi. Jakmile k nim někdo přibyl, už to vázlo. Russ Griswold, filmový to potomek Chevyho Chase a Beverly D´Angelo (i ti se ve filmu objeví), se svojí praštěnou rodinou zavítal také do našich kin, na rozdíl od Griswoldů z osmdesátek a devadesátek, kterým se to nikdy nepodařilo. Na cestu si přibalili humor všech možných kategorií, fekální humor ale příliš nepoužívají. Na zahnání podzimní, zimní, jarní a letní depky, by mohl být účinný. A pokud ne, tuhle dovolenou reklamujte u cestovky Daley&Goldstein. 60% ()

Reklama

gegina31 

všechny recenze uživatele

NO TY VOLE! Tak to byla pecka. Pět, pět a ještě jednou pět. Takhle jsem se dlouho nezasmála. Slzy v očích, bolest břicha od smíchu a ještě pochechtávání v posteli, když jsem si vzpomněla na některé scény. Naprosto se trefili do mého vkusu. Původní Bláznivou dovolenou jsem zahlídla koutkem oka a nezaujala mě. Na takový typ komedií vlastně ani nejsem, ale tohle mě dostalo. Ani ten sráč Charlie Day, kterýho nesnáším od druhého dílu Šéfové na zabití, mi tam nevadil. Nakonec i scéna s ním byla dost vtipná. Film dle mého názoru velmi podhodnocený. ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Ano, je to dementní, je to místy docela trapné a někdy přehnaně fekální, ale po hodně dlouhé době mě dokázala takhle retardovaná komedie opravdu pobavit a dokonce i několikrát rozesmát. Některé fóry mají hodně dobrý timing a jsou často i celkem provázané a dobře vystupňované. Ed Helms je dobrý komik, děcka mají úderné hlášky a cameo Chrise Hemswortha nemá chybu. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Ne, že by mě tahle komedie naprosto dorovnala, ale musím říct, že na to, že americké komedie jsou většinou blbé, tak tohle je jedna z těch, de jsou momenty, které jsou skutečně vtipné. Je tady spousta trapného, ale třeba šikana staršího bratra je dokonalá. Chevy Chase je tragický, což je škoda, ale jinak jsem se docela bavil. ()

Galerie (48)

Zajímavosti (11)

  • Chevy Chase (Clark Griswold) je jediným hercem, který hrál ve všech dílech celé série. (jenik71)
  • Film tvorí zvláštnu zmes sequelu (odkazuje na predchádzajúce filmy), remaku (niektoré scény sú rovnaké alebo veľmi podobné tým z predchádzajúcich filmov) a rebootu (nový film možnej série s novým obsadením). (Laslo)

Související novinky

Kdo natočí Flashpoint od DC?

Kdo natočí Flashpoint od DC?

17.01.2018

Ve světle nedostatečných tržeb Ligy spravedlnosti (655 milionů dolarů nestačí ani na výdělky Muže z oceli) se filmový vesmír od DC maličko překopává. Jeho řízení teď bude mít na starost Walter Hamada… (více)

Kdo sepíše Spider-Mana?

Kdo sepíše Spider-Mana?

19.07.2015

Tobey Maguire (Spider-Man) a Andrew Garfield (Amazing Spider-Man) si užívají pavoučí důchod a Tom Holland (Nic nás nerozdělí) se naopak chystá na svůj marvelácký debut. Poprvé ho jako Petera Parkera… (více)

Thor bude krotit kafe

Thor bude krotit kafe

11.06.2015

Chris Hemsworth (Avengers: Age of Ultron) má novou práci. V minulých letech si vydělával jako superhrdina v Thorovi, elitní řidič v Rivalech nebo kyberpostrach v Hackerovi, letos ale bude předvádět… (více)

Reklama

Reklama