Reklama

Reklama

Na doraz

  • Česko Zběsilý únos (více)
Trailer 2

Pohodový den v parku se rázem změní v peklo, když Karla (Halle Berry) při telefonování na vteřinu spustí svého šestiletého syna z očí a vzápětí vidí, jak jej dva cizí muži vlečou do auta. Bez jakékoliv pomoci a s téměř prázdnou nádrží vyráží za únosci a musí se spolehnout jen na vlastní instinkty, jestli chce svého syna ještě někdy vidět. Riskuje všechno a nezastaví se před ničím! (Bohemia MP)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (198)

choze 

všechny recenze uživatele

Podobně jednoduše a potenciálně intenzivně postavené filmy mám rád, obzvlášť pak road thrillery. Obyčejná mamina Halle Berry se většinu času zabejčeně řítí v autě po okrajových částech města za únosci svého syna (přičemž je kdykoli může ztratit a taky je párkrát ztratí) a protože se to odehrává během pár hodin, působí to dojmem reálného času. Premisu rodiče zachraňujícího uneseného potomka sice nedávno veleúspěšně oprášil Liam Neeson, ale film má mnohem blíž ke staršímu Únosu s Kurtem Russellem, protože se taky odehrává on the road a hrdiny jsou civilové, nikoli profíci a stojí tu městští lidé proti redneckům. Berryina postava tak nenabízí efektní a efektivní špionské know how, ale pouze zabejčenost, důvtip a hrozivou osamělost svobodné matky, jíž kdosi unáší dítě. Což není postava, která by vše řešila s chladným rozmyslem a odstupem diváka, takže jí klidně prominu, že třeba nesebrala tomu havarovanému poldovi pistoli. Horší je to s celkovou nenápaditostí scénáře, který v druhé polovině upadá. ()

Khalesi 

všechny recenze uživatele

No aj keď miestni "experti" majú plnú hubu kecov, že aké to bolo prehnané a nerealistické, mne sa to páčilo. Mám rada filmy v ktorých nejde o hovno a ktoré udržia moju pozornosť po celú stopáž. Prosím vás, keď už ste schopní sledovať komiksové a westernové snímky, ktoré sú samozrejme extra obľúbené a tiež toho často s realitou nemajú moc spoločného, tak si myslím, že matka bojujúca o život vlastného dieťaťa zase až tak nepravdepodobná nie je. Keby boli všetky filmy len reálne uskutočniteľným sledom každodenných udalostí, neviem čo by nás na nich vlastne pobavilo... ()

Reklama

kluzo 

všechny recenze uživatele

Jako dá se to dodivat, ale je to taková road movie dementních unoscú pronásledovaných naštvanou hysterkou a věčně o 3 kroky pozadu policií. Nesnáším afektované hysterky s inteligencí houpaciho koně a tady se na ni musím dívat 90min. Halle Berry je jako afektovaná hysterka s inteligencí houpacího koně dost přesvědčivá. Hraje to ještě? No nic, to není podstatné. Možná její herectví má za úkol odvést diváka od docela dost zjevných hloupostí a vůbec scénářových nelogičností jako je v každém záběru pokaždé jinak poškozené auto, auta jedoucí po dálnici 20km/h, aby když je předjíždí Halle 50km/h to vypadalo jako very fast, atd. Big zločinec říkající si sám pro sebe, že nemá náboje, aby i imbecilní divák pochopil jeho následující chování, a vůbec neustálé komentáře Halle "sama pro sebe", aby i imbecilní divák pochopil děj už jsou jen třešničkou na dortu. Tak si tak říkám, jestli seděli větší idioti za kamerou nebo před plátnem. Já měl 0,7 dobrého bílého, tolik na svou obranu. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Thriller o statocnej servírke, ktorej unesu jej lostomileho cernoska, takze nasadne do svojej vytunenej kary a po vzoru Liama Neesona 96 minut (bez dvoch minut na pauzu na zachod) rychlo a zbesilo prenasleduje unoscov. Dokonca v jednu chvilu prednesie aj Neesonovsky speech o tom, ze ma zvlastne schopnosti vdaka ktorym nespusti do konca filmu z oci auto unoscov a bude ich prenasledovat aj keby vzniklo bambilion pokracovani. Od tej chvile film naberie tak rychle tempo, ze sa uplne vykasle na logiku a tak nam okrem par solidnych karambolov ponukne aj kopu blaznivych zvratov a miestami az zvratkov. Skoda ze rozpocet nebol väcsi, aby bolo tych karambolov viac, pretoze ako jedine za nieco stoja. Nezaujmu velkolepostou, ale aspon je to poctive kaskaderske remeslo. Dost ma iritovala snaha rezisera podat unoscov anonymne. Dlhsi cas vidime len auto, co asi po vzoru starych hororov ma vyvolavat napätie. Ale vôbec to nefungovalo. Napriek tomu to bolo lepsie ako ked sa ich identita trapnych vidlakov odhali. Od tej chvile som uz prestal brat film vazne a zacal som sa nadobro bavit na ucet tvorcov a blbosti, ktore vymyslia. Bohuzial az tak velka zabava to nie je a ani kvôli tym karambolom by som tento hlupy thriller nikomu s vkusom neodporucil. 4/10. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Hysterické, amatérske, plné nepravdepodobných situácií a chýbajúcich logických motívov, a to dieťa by som ani nezachraňoval. Halle Berry dokáže behať rovnako rýchlo, ak nie rýchlejšie ako klasický športiak, pričom medzitým sa rozpráva sama so sebou v štýle schizofrenik. No a keď dôjde k búračkám, zrazeniu niekoľkých ľudí a rôznym kriminálnym činom, tak za celú dobu ani jeden fízel nikde nie je, ani nikto políciu nezavolal, ani nikam neprišli, len sedeli v kancli, pili kávu a na nástenku si lepili nevyriešené prípady. Do vetra vystrčené tesáky pobehujúcej Halle Berry boli jediným osviežujúcim komediálnym prvkom v hlúpom filme, ktorý vo svojom žánri ale komédia napísané nemá. ()

Galerie (75)

Zajímavosti (7)

  • Film sa natáčal v New Orleans a Slidell v Louisiane od októbra do decembra 2014. (Arsenal83)
  • Film mal pôvodne vyjsť 9. októbra 2015, ale jeho vydanie sa 5-krát odložilo, pretože štúdio skrachovalo. Nakoniec bol vydaný 4. augusta 2017. (Arsenal83)
  • V 55 minúte, keď do auta Karly (Halle Berry) zboku narazí iné auto vystrelí airbag. V dalších scénach už po ňom nie je ani stopy. (Astonko)

Související novinky

John Wick a Halle Berry?

John Wick a Halle Berry?

28.04.2018

Chad Stahelski natočí po dvou dílech Johna Wicka i trojku. Jak asi víte, titulní hrdina se v ní utká s nejlepšími zabijáky světa, kteří touží po vypsané odměně 14 milionů dolarů. To všechno v… (více)

Reklama

Reklama