Reklama

Reklama

Křížová palba

  • Velká Británie Free Fire (více)
Trailer 1

VOD (1)

Obsahy(1)

Je rok 1978, jsme v americkém Bostonu a všechno ovládá maskulinita a boj o nadvládu. V opuštěném skladišti se se setkávají dva irští gangsteři (Cillian Murphy a Michael Smiley)  s dvojicí překupníků zbraní (Armie Hammer a Sharlto Copley). Mezi nimi leží tři bedny zbraní a dva žoky peněz. Potom začnou létat první kulty a obchodní jednání se promění v zoufalý boj o přežití. Režisér Ben Wheatley se při přípravě filmu řídil zejména svojí láskou k drsným kriminálkám ze staré školy a jeho cílem bylo vytvořit film, který bude podobně drsný, sevřený a stylový. (Morien)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (96)

flanker.27 

všechny recenze uživatele

Dvě bandy, jedna zbraně prodává, druhá kupuje. Dva týpci, jeden z každé strany, však mají mezi sebou nevyřízený účet. A když je kolem plno zbraní, je jasné, v co se to zvrhne. Tak asi do 45. minuty to docela jde, má to vtip a nezbytnou nadsázku. Pak ale zřejmě tvůrci došli k názoru, že to potřebuje obměnit, tak se začnou mlátit a střílet i někteří týpci v rámci jedné bandy, nadsázka s humorem se ztratí a místo stereotypu nastane chaos. Na to, že se to začne brát vážně, měli těch nábojů po kapsách všichni nějak moc. Jestli něco stojí za to, pak herci, kterých je podle mě ale na takový film škoda. ()

PavelVanekArt 

všechny recenze uživatele

Dialogovou přestřelku vystřídá ostrá přestřelka. Lepší byla ta dialogová. Casting potěšil, Sharlto Copley byl top. Ke konci to ztrácelo dech a na konci naposled vydechlo s průměrným koncem. Ale čert to vem, díky hercům a jejich chemii to sedlo a i hudbu jsem slyšel a užil. Je to lehkej nadprůměr, ale ty 4* si to tady zaslouží. ()

Reklama

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Má to vtipnej začátek - zábavné dialogy party stupidních idiotů s roztodivnými akcenty, atmosféra postupně houstne a člověk jen čeká, kdy se to celé posere. No a jakmile se to zvrtne, film vrcholí závěrečnou přestřelkou. Problém je, že onen vrchol nastane po dvaceti minutách a přestřelka trvá dvě třetiny stopáže. Vtipné dialogy ustanou a postavy už prakticky nevypouští nic zajímavého, jen na sebe křičí, do toho po sobě naslepo střílí a je to prostě celé děsná nuda. ()

Morien 

všechny recenze uživatele

Rovnou říkám, že nevím, jestli bych se na film chtěla kdy podívat znova, ale tohle jedno koukání jsem si užila, jak se patří. Moji milovaní krasavci Cillian a *redacted* nezklamali a vypadají tak fotogenicky, jak bych od nich s takovým množstvím "facial hair" ani nečekala. Ze začátku jsem se při pohledu na přehlídku umělých obleků, podezřelých účesů a nacvičených přízvuků trochu bála, co z toho vyleze, ale nakonec mi ta briskně (prý je podle Slovníku spisovné češtiny správně jenom bryskně, ale to vypadá tak strašně, že se mi nechce to "i" přepsat ani za nic) plynoucí bitka skoro až přirostla k srdíčku. Příjemný (možná až příliš optimistický soundtrack vzhledem k tónu událostí) soundtrack fungoval jako vítaný bonus. ()

luka4615 

všechny recenze uživatele

Taková lacinější, šílenější a verbálně zhuštěnější variace na "Reservoir Dogs" od Quentina Tarantina. Již od prvních minut filmu Free Fire je celá premisa hned jasná, takže si ve zbytku stopáže můžete užít kreativní, avšak bohužel místy i hodně scénáristicky děravou, křížovou palbu slov a zbraní. Není to dokonalý film, to vážně ne, avšak jako akční jednohubka na nedělní večer funguje v rámci možností tak jak se od ní očekává. „Fuck the small talk. Let's buy some guns, eh?“ ()

Galerie (58)

Zajímavosti (3)

  • Ben Wheatley řekl, že jednou z inspirací byla skutečná F.B.I. zpráva o přestřelce v Miami. (SONY_)

Související novinky

Tomb Raider s Aliciou Vikander dostane dvojku

Tomb Raider s Aliciou Vikander dostane dvojku

04.09.2019

Dobrých zpráv není nikdy dost, a tuhle navíc čekal málokdo. Filmový reboot herní série Tomb Raider s Aliciou Vikander (Krycí jméno U.N.C.L.E.), který v kinech vydělal jen 274 milionů celosvětově –… (více)

Reklama

Reklama