Reklama

Reklama

VOD (1)

Příběh popisuje události na plovoucí vrtné plošině Deepwater Horizon, která se v dubnu 2010 potopila následkem exploze a způsobila největší ropné zamoření v americké historii. (Freeman Ent.)

Videa (21)

Trailer 2

Recenze (600)

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Nejslabší Berg. První hodina je doslova utrpení sledovat, nudou jsem se převaloval ze strany na stranu. Velmi neatraktivní zápletka, která mě vůbec nezajímala. Jakmile se něco začne dít, tak předvede pár slušných záběrů, které však po 20 minutách opět vyšumí do ztracena, protože přichází patos a opět nuda. Bez emocí, málo strhující, za mě hodně nefunkční a chladné. Dokoukáno s problémy. 50% ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $110miliónovTržby USA $61,433,527Tržby Celosvetovo $121,790,373Tržby za predaj Blu-ray v USA $8,884,822Tržby za predaj DVD v USA $8,008,199║ Je to až neuveriteľné ale konečne Peter Berg zvládol réžiu, samozrejme že to má pár múch ale tie sa dajú prepáčiť ako nádych nevyhnutného amerického pátosu. Hlavne že to tu až tak strašne nebije do očí a dokáže dramatizovať na tých správnych miestach. Ponúka veľmi výbušnú drámu, kde je fakt na čo pozerať a dokáže v divákovi vyvolať úzkosť, spokojnosť prekvapil. /90%/ ()

Reklama

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Skleněné peklo na vrtné plošině... Katastrofický žánr mám rád, a tak jsem zklamán nebyl. Jediné, co mi vadilo - nablblé dialogy ve druhé čtvrtině. Kecy o tom, kde je jaké potrubí nebo čerpadlo proložené rádoby vtipnostmi, mne ubíjely. Naštěstí jak se začalo rozjíždět peklo, ovládly film akce a napětí. Malkovich si roli odporného slizouna očividěn užíval, stárnoucí Russell připomenul, že ještě nepatří do starého železa, co se akčních filmů týče. Špína, exploze, ohnivé jazyky, svištící rozpálený kov a moře v plamenech. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

(Wahl)Berg strikes again. Tentokrát big Mark utíká z ropné plošiny, která sice dle slov Mikea ropu netěží, ale o to více se na palubě rozvíří hotové peklo, resp katastrofa podle skutečné události z roku 2010, z níž se režisér Berg snaží z diváků hlavně ke konci vytřískat nějaké emoce a také zahltit všechny smysly obřím 110-milioniovým rozpočtem. Celkem mě i překvapije, že o toto téma nebyl v Americe takový zájem, protože se to tam v té době hodně řešilo. Nicméně toto trošku naturalističtější a vůbec akčnější a tíživější pojetí filmu sedí a je vidět, že když se chce, tak to tam Berg má pevně v rukou a celkem se i vyžívá v terminologii na složitém systému všech ovládacích panelů na plošině, až je to možná malinko otravné. Celkově po delší době katastrofický film, který stojí za hřích. PS : Malkovich to zvoral :) ... 8/10 ()

Marigold 

všechny recenze uživatele

Pracující třída ještě nikdy nebyla tak břitká a sympatická jako v podání Marka Wahlberga a Kurta Russella, skoro mě až mrzí, že závěrečná fotky odulých texaských rednecks tuhle iluzi zboří. Marxistické žertíky stranou - Berg se nadechl k životnímu výkonu, když zejména první polovina svojí hladkou flow dialogů, střihu a ručního snímání neuvěřitelně odsejpá. Následné ohnivé inferno už se ve freetické kadenci střihů a detailů nese ve znamení dezorientace (tohle by se u Paula Greengrasse nikdy nemohlo stát), ale pořád je to dostatečně výhřevná podívaná, aby si člověk užil i závěrečné zhroucení obyčejného člověka (po kapitánu Philipsovi zjevně nová povinná figura civilních katastrofáčů). DH je óda na common sense prostých lidí i strhující spektákl, kde Mark krotí dinosaury z hlubin a Kurt tučné vyvřeliny z British Petrol. Za mě dobrá, čistá zábava s jasnými limity. ()

Galerie (71)

Zajímavosti (17)

  • Film je založený na skutočnej udalosti. 20.4.2010 došlo k výbuchu ropnej plošiny "Deepwater Horizon," čo bola najväčšia ropná katastrofa v histórii USA. Incident si vyžiadal 11 obetí. Požiar trval dva dni a ropa následne 87 dní naďalej prenikala do Mexického zálivu. (Astonko)

Související novinky

Wahlberga čekají roboti a El Dorado?

Wahlberga čekají roboti a El Dorado?

21.12.2014

Čtyřka Transformers sice neposbírala moc nadšených reakcí, protože se ale jedná o nejvýdělečnější film roku, pokračování nás nemine. V minulých měsících se hojně spekulovalo o tom, jestli ságu… (více)

Reklama

Reklama