Reklama

Reklama

Téměř sedmdesát let po neslavném odchodu se Adolf Hitler překvapeně probouzí v dnešním Berlíně. A první bilance jeho nové situace není radostná. Válka skončila a to porážkou, jeho politická strana neexistuje a chybí mu i milovaná Eva Braunová. Hitler „své" město sotva poznává. Berlín je plný cizinců a v Německu místo něj vládne žena, jakási Angela Merkelová. Po prvotním a zcela pochopitelném šoku, se Hitler rychle rozkoukává a navazuje kontakt s některými obyvateli dnešního Berlína. Hitler začne novou kariéru v pro něj dosud neznámém světě díky televizi. Sice nikoliv ve funkci vůdce národa, ale jako komik. A to díky tomu, že jej považují za naprosto bezchybného imitátora sebe samého. Protože své názory rozhodně nemění, jsou jeho vystoupení politicky velmi nekorektní. Postupně se stává nejen televizní hvězdou s vlastním pořadem, jeho vystoupení na veřejnosti získávají velkou sledovanost i díky internetu. Na svých cestách po Německu se setkává s mnoha lidmi a některé z nich jeho názory na dnešní situaci nešokují. Spíše naopak. Führer začíná mít jiné ambice, než jen být zábavným kritikem. Jeho ambice byly přeci vždy mnohem vyšší... (CinemArt)

(více)

Videa (4)

Trailer 3

Recenze (533)

mzss1 

všechny recenze uživatele

|79%| Už je tady zas. Ale jo, povedlo se to. Kino jsem nakonec vynechal, ale nevadí, brzo vyšla dobrá kvalitka, tak šup do toho. Film se mi líbil po více stránkách. Opravdu zde nešlo jen o to, že se jedná o komedii. Bylo tu pár scén, kterým jsem se zasmál, hlavně scénka se psem. xDDD To jsem opravdu nemohl. Nebo hned zezačátku, kdy jde Hitler do čistírny. Jak hezky stál ve frontě s tou čepicí. Snímek měl ovšem ale i zajímavou myšlenku, chvílemi to bylo i děsivé. Našlo se tu pár jeho fanoušků, odpůrců atd. Nápad, že si všichni mysleli, že je to pouze dokonalý imitátor Hitlera a využívali ho do televize, byl skvělý. Samozřejmě by se tu dalo co vylepšovat, abych dal plný počet hvězd, přesto mě to bavilo. Herec, který ztvárnil Hitlera, to zahrál výborně. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Turci jsou v Berlíně? Asi Osmanská říše změnila průběh války." Posunout mě o sedmdesát let v čase, tak bych byl asi taky trošku zmatený, ale rozhodně ne tolik, jako když Vůdce potkal Ronalda z Hitlerjugend. Nicméně nastal čas, kdy Evropská komise svými pomatenými rozhodnutími donutila své poddané přemýšlet o tom, že by silní vůdci zase mohli vést samostatné národy. A do Německa zrovna jeden takový odkudsi přistál, takže ho můžeme poslat do akce. Není to však akce nějak výjimečně komická, ale spíš nutí k zamyšlení nad tím, kolik dobra přinesli ti zbídačení uprchlíci se s svými mobilními aplikacemi do Evropy. Na humor však také došlo, protože mě tedy zastřelení psa, svlékání v čistírně či šaškování s elektrickým ohradníkem donutilo ke smíchu. A označit Německo za zemi, kterou vede trapná, smutná vrba Merkelová ve spolupráci s křesťanskými alkoholiky, to už chce skutečné koule a za ty dávám čtvrtou hvězdu. Jen mě trošku mrzí, že se Vůdce nesetkal s vyvolenými árijskými fotbalisty, protože jsem si jist, že by ho moc potěšil pohled na současné německé reprezentanty se jmény Jérôme Boateng, Jonas Hector, Shkodran Mustafi, Karim Bellarabi, Emre Can, İlkay Gündogan, Sami Khedira či Mesut Özil. ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Chvíli mi trvalo, než jsem pochopil, že tvůrci film načali na vlnu Boratů a Brunů. Jen s tím rozdílem, že hlavní postavou je tady Adolf Hitler. I díky tomu uznávám nápad a koncept, který nemá chybu. Během sledování tohoto filmu mi bylo zle, kolik náckovství v sobě Němci stále mají. Sice o tom všichni víme nebo to alespoň tušíme..jenže dokud to člověk nevidí, tak se jenom domnívá. No a toto zjištění mi jako aktuální výpověď jednoho národa bohatě stačila. Také je to jediné pozitivum filmu. Film samotný totiž není ani moc vtipný, je zbytečně dlouhý a rádoby příběh je tu spíše jen jako doplněk ke zjištěným skutečnostem. To si ale pište, že Vám dobře neudělají. A dokonce se dočkáte i jedné ironické poznámky na naší zem... ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Vynikající satira, která zaujme nejen svým originálním námětem, jenž sám o sobě předznamenává buď totální blbinu nebo naopak skvělou zábavu. Ku prospěchu věci se naplnila druhá varianta a já se neskutečně bavil od samého začátku, již od předtitulkové scény. Film řeší současné problémy, které v Evropě máme, a krásně ukazuje, jak se v těchto chvílích zvedá nedůvěra ve velké politické strany i osobnosti, přičemž se rodí prostor pro nástup silné vůdčí osobnosti, jejíž postupně sílící moc se může, jak to již z historie známe, zvrhnout v naprosté fanatické běsnění, šílenství, resp. krutovládu. Ze strany Německa jde o dosti odvážný počin, což oceňuji. Autenticita při záběrech lidí na ulicích, po nichž se prochází herec nastrojený jako Hitler, je perfektní a skutečně pobaví. A nejen to. Už je tady zas je plné vynikajících hlášek a narážek, přičemž skutečně vtipná je i pasáž, v níž jsou ukázáni Hitlerovi pozdější imitátoři, např. Chaplin či Funes. Pravděpodobně nejvtipnější pak je scéna, kde vůdce vystupuje v televizi. Svůj proslov začíná pro něj typickým tichem, uhlazováním uniformy (obleku), aby následně pronesl bránici trhající věty: "Měl bych přečíst vtipy o cizincích. Nevidím na tom nic zábavného. Když máte doma krysy, také si nepozvete komika, ale deratizátora." :)) ()

jojinecko 

všechny recenze uživatele

Woody Allenova rovnica najlepšieho humoru = tragédia +čas. Ak by tento vzorec platil, komédie o Hitlerovi alebo z koncentrákov sú v súčasnosti akceptovateľná vec a vieme sa na to pozerať s nadhľadom, chladnejším odstupom. To čo v tomto filme začalo ako tá najhoršia možná povrchná odpadová zle natočená komédia, skončilo ako mrazivá dráma (!), pričom záverečné titulky s prestrihom na vodcov krajnej pravice, ktorý sa pomaličky ale isto derú na výslnie, sú na zimomriavky. Aj o našom "Vodcovi - županovi - poslancovi" platí presne ten istý scenár, ako tu bol načrtnutý a historicky sa len opakuje. Najskôr to bola figúrka, na ktorej sa všetci smiali, postupom času ten "pajác" získava moc, aj keď sa ešte usmievame (dokedy?). História sa opakuje a ja len verím, že tento film nie je proroctvom. Inak smutné mi prídu všetky tie povrchné komenty typu: "čakal som lepšiu komédiu a bla bla". Len aby o pár rokov neplatila opäť "Woodyho rovnica" a niekto sa nám nesmial, aký sme hlúpi a pohodlne ľahostajní. Za ten mimofilmový presah dávam piatu *. ()

Galerie (35)

Zajímavosti (22)

  • Představitel hlavního hrdiny Oliver Masucci je údajně vzdálený příbuzný Hitlera. V rozhovoru řekl, že i to mu pomohlo se do postavy vžít. (reban)
  • V krčme v Brandenburgu Hitler (Oliver Masucci) cituje báseň „Nachtgedanken“ (Nočné myšlienky) od nemeckého básnika Heinricha Heineho, 1844. Heineho diela boli v nacistickom Nemecku zakázané a boli spálené počas nacistického pálenia kníh v roku 1933 kvôli Heinovým židovským koreňom. (Arsenal83)
  • Film sa natáčal v Berlíne, Mníchove, Brandenburgu an der Havel, Drážďanoch, Bayreuthe, Teltowe, Bernau bei Berlin a na ostrove Sylt (Nemecko). Obdobie natáčania trvalo od 8. novembra do 22. decembra 2014. (Arsenal83)

Reklama

Reklama