Reklama

Reklama

Téměř sedmdesát let po neslavném odchodu se Adolf Hitler překvapeně probouzí v dnešním Berlíně. A první bilance jeho nové situace není radostná. Válka skončila a to porážkou, jeho politická strana neexistuje a chybí mu i milovaná Eva Braunová. Hitler „své" město sotva poznává. Berlín je plný cizinců a v Německu místo něj vládne žena, jakási Angela Merkelová. Po prvotním a zcela pochopitelném šoku, se Hitler rychle rozkoukává a navazuje kontakt s některými obyvateli dnešního Berlína. Hitler začne novou kariéru v pro něj dosud neznámém světě díky televizi. Sice nikoliv ve funkci vůdce národa, ale jako komik. A to díky tomu, že jej považují za naprosto bezchybného imitátora sebe samého. Protože své názory rozhodně nemění, jsou jeho vystoupení politicky velmi nekorektní. Postupně se stává nejen televizní hvězdou s vlastním pořadem, jeho vystoupení na veřejnosti získávají velkou sledovanost i díky internetu. Na svých cestách po Německu se setkává s mnoha lidmi a některé z nich jeho názory na dnešní situaci nešokují. Spíše naopak. Führer začíná mít jiné ambice, než jen být zábavným kritikem. Jeho ambice byly přeci vždy mnohem vyšší... (CinemArt)

(více)

Videa (4)

Trailer 3

Recenze (533)

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet €2,956,960Tržby USA Tržby Celosvetovo $25,202,000▐ natočené v štýle Borata, tento krát ale naprieč Nemeckom podniká cestu vodca ktorý sa sem dostal časostrojom, aj keď to nie je úplne dokonale zvládnuté ale ako satira spoločnosti to má čo povedať a miestami je to dosť trefné, herecky fajn /60%/ ()

filmfanouch 

všechny recenze uživatele

Tu se vám tu najednou v dnešní době objeví člověk. Vypadá jako Adolf Hitler, chová se jako Adolf Hitler.......... a je to Adolf Hitler. a jak by Hitler reagoval na dnešní dobu plnou internetu, televize a moderní technologie? Už je tady zas je slavná německá kniha která popisuje dobu kdyby Hitler nezemřel ale objevil by se v dnešní době. Samozřejmě musela vzniknout filmová adaptace, a jak se povedla? Dobře. Během celého filmu se budete smát minimálně 80 procentně (film trvá 110 minut). Představitel Hitlera je naprosto úžasný a vlastně všude kolem něj. Pokud znáte známou scénu, ve které je Hitler v bunkru (a ke které vzniklo mnoho parodií) budete si během jedné scény hladit knír jak je to úžasné. O něco roztržitá je poslední dvacetiminutovka, která trošku strádá na tempu a konec mohl být o trošku lepší. Někdy se také povede vtip, ale jednou se vrátí a už to není vtipné. Jinak, je ale Už je tady zas docela kvalitní zážitek, u kterého se nudit nebudete. ()

Reklama

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Chytrá satira reaguje na globální fenomén Hitler, který si od roku 1945 žije svůj druhý život. Způsobů, jak se vyrovnat s nechvalně proslulým dědictvím nacionálního socialismu, bylo vždycky mnoho. Hitler se stal karikaturou i předmětem bádání ve všech myslitelných ohledech. Televize předkládají dokumenty o všech banalitách každodenního života let 1933-1945. Samostatným tématem je samozřejmě i mládí Adolfa Hitlera. To máme všechny ty filmy jako Hitler: The Rise of Evil (2003) nebo adaptace divadelních her Mein Kampf (2009). Tentokrát přichází na řadu paralela s dnešními oblíbenými formáty, kterým popularitu přinesl Sacha Baron Cohen. Výsledek naštěstí není na úrovni laciné taškařice, díky hloubkové rešerši vzniká dílo mrazivě autentické. Potenciál k návratu zla je tu totiž vždycky. ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

|79%| Už je tady zas. Ale jo, povedlo se to. Kino jsem nakonec vynechal, ale nevadí, brzo vyšla dobrá kvalitka, tak šup do toho. Film se mi líbil po více stránkách. Opravdu zde nešlo jen o to, že se jedná o komedii. Bylo tu pár scén, kterým jsem se zasmál, hlavně scénka se psem. xDDD To jsem opravdu nemohl. Nebo hned zezačátku, kdy jde Hitler do čistírny. Jak hezky stál ve frontě s tou čepicí. Snímek měl ovšem ale i zajímavou myšlenku, chvílemi to bylo i děsivé. Našlo se tu pár jeho fanoušků, odpůrců atd. Nápad, že si všichni mysleli, že je to pouze dokonalý imitátor Hitlera a využívali ho do televize, byl skvělý. Samozřejmě by se tu dalo co vylepšovat, abych dal plný počet hvězd, přesto mě to bavilo. Herec, který ztvárnil Hitlera, to zahrál výborně. ()

kulyk 

všechny recenze uživatele

Co jako psát. Plusy převažují minusy. Nacís si po letech frustrací z vlastní historie, migrošů, chudnutí země a multikulturalistického úpadku oné pověstné německé pořádkumilovnosti dopřáli v kině chvilku relaxace. Nechť byl prvotní záměr autora jakýkoliv, film plácá chapadly zleva doprava a ,,nastavuje zrcadlo". Nikomu nenadržuje. Ale též nikoho neuráží, přinejmenším ne tak, jak by bylo v dnešní době záhodno. Spoiler - jo, bestie je stále v nás. A současné pokusy na obyvatelích Evropy ji po desetiletích opět probouzí. Bacha na Goebbelsy, ať už mají jakoukoliv nášivku na svém ,,firemním" tričku. A bafte se, dokud to jde. ()

Galerie (35)

Zajímavosti (22)

  • Scéna, v ktorej sa Sensenbrink dozvedá o pomalom krachu firmy je takmer zhodná s podobnou scénou z filmu Pád Tretej ríše (2004). Tá je veľmi populárna aj vďaka YouTube, kde sa na ňu robia titulkové paródie. (Hookiuko)
  • Oproti predlohe je film oveľa jemnejší. Hitler počas celého filmu nezdraví zdvihnutím pravice a klasickým nacistickým pozdravom heil, pričom v knihe to bol jeho normálny pozdrav. Taktiež komentáre ku černochom a Arabom boli oveľa drsnejšie ako vo filme. (Jumar)
  • Ve scéně, kdy Hitler (Oliver Masucci) otevře internetový prohlížeč, lze spatřit logo Google, které má však již pozměněný design používaný až od 1. 9. 2015. Film je přitom zasazen do roku 2014. (dvorky1997)

Reklama

Reklama