Reklama

Reklama

Mike i Dave sháněj holku

  • Česko Mike i Dave shánějí holku (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Tento film byl natočen podle skutečných událostí. Nečekejte ale žádné soudní drama, osudy válečných hrdinů nebo, nedej bože, životopisný film nějakého politika či excentrického umělce. V tomto případě se jedná o katastrofickou komedii, protože vypráví příběh bratrů Mikea a Davea Stangleových (Zac Efron, Adam DeVine), kteří byli vždy skálopevně přesvědčení o tom, že jedině oni umí rozjet na rodinných setkáních tu pořádnou zábavu. A to ať už se jedná o svatby, narozeninové oslavy, pohřby apod. Ostatní přímí účastníci těchto rodinných událostí to rozhodně viděli jinak. Hlavně proto, že příspěvek obou bratrů ke společné zábavě většinou, vlastně vždycky, končil nějakou naprostou katastrofou: rozsáhlým požárem, těžkými zraněními, infarkty, demolicí slavnostní tabule apod. A tak když jejich sestra (Sugar Lyn Beard) začne plánovat svatbu na Havaji, nastane pochopitelné zděšení a milí bratři dostanou od rodičů podmínku. Na svatbu si musí sehnat partnerky, které je udrží na uzdě. Make i Dave proto začnou přes internet shánět holky, které by je doprovodily na havajskou svatbu jejich sestry. Takové nabídce odolá málokteré dívčí srdce a tak se jejich nabídka rychle rozšíří. Mladí flamendři tajně doufají, že si vyberou dvě slušné dívky a sami si pak užijí divoké dovolené. Ale tvrdě se přepočítali, ze slušných dívek se vyklube nekontrolovatelné dívčí duo (Anna Kendrick, Aubrey Plaza), které jim nejen vytře zrak, ale dokonce je předčí i ve flámování a katastrofách všeho druhu. (Cinemart)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (183)

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Mike i Dave, respektive Zac i Adam, měli raději sedět doma na prdeli, a přemýšlet nad výběrem lepších rolí, než se tady tak trapně a nudně shánět po holkách. Tato komedie se prostě opravdu nepovedla prakticky v žádném směru. Když už se totiž divák očekávaně nedočká nějaké té byť jen minimálně originální zápletky, rád by dostal tedy alespoň trochu té odvázané, nekorektní zábavy. Jenže zde se odehrává právě jen ta nejtuctovější a nejpředvídatelnější báchorka, s dvěmi, možná třemi vtipnějšími momenty, a to ještě v takových scénách, kam se to zrovna až tolik nehodilo. A blbější to je o to více, že oni se tu tvůrci o ten humor jinak pokoušeli poměrně často, bohužel, vesměs ale buď vyšuměl úplně do prázdna, anebo v tom horším případě, a těch momentů bylo také dost, vyzněl vyloženě trapně. Každopádně, proč jsem vůbec do této podívané šel, byl velice výrazný casting, od kterého jsem očekával velké věci, ovšem ani to ve výsledku nemůžu označit za nic jiného, než za prvotřídní provar. Zac už mnohokrát dokázal, že není jen top tvářičkou, ale že má i bezesporu nehorázný komediální talent, a proto jsem vůbec nepochopil, proč právě jeho role byla tak upozaděna a zbavena prakticky jakýchkoliv vtipných scén a replik, a naopak tu byl tou neumírněnější a skoro nejvážnější postavou. Naopak, těch příležitostí se pořádně ukázat a odvázat se, zde měl daleko více Adam DeVine, který je ale sice sympaťák a nějaký ten vtípek také umí prodat, nicméně jako hlavní komediální tahoun film jednoznačně neutáhl a nepodržel. No a děvčata Anna Kendrick a Aubrey Plaza se pak sice snažila být výrazná a chlapcům konkurenceschopná, ale obě dvě díky tomu přehrávali tak šíleným způsobem, že tu vlastně stvořili dvě herecké parodie sami na sebe. Když bych to měl tedy shrnout, zápletka tuctová, naivní a mdlá, funkčního humoru minimu, trapného zbytek, Efron překvapivě zcela mimo hru a ostatní ho nedokázali nahradit, zkrátka umírněná nuda, jinými slovy hovno odvaz. ()

Sany33 

všechny recenze uživatele

Devine a Efron ako bratské duo majú v ďalšej bláznivej americkej komédií za úlohu, nájsť si doprovod na sestrinu svadbu za účelom, aby ju zas neposrali ako všetky rodinné oslavy. Čo sa im samozrejme aj napriek tomu dokonalo podarí a je to celkom dobrá zábava. Dosť dobre som sa pobavil ale nešlo o komédiu, ktorá vytrhne zo sedačky. Aj pri hercoch je to ako na hojdačke, jeden vás udiví svojím výkonom druhý zas sklame. Vata strieda super vtipné pasáže čo tento film v mojich očiach radí medzi priemerné. Škoda ak by sa udržala konštantná vlna humoru bolo by to päť hviezd jak vyšitých ale takto je to iba priemer. 51% ()

Reklama

Shakers 

všechny recenze uživatele

Efron to v tomto roku celkom rozbehol, ale tu už mu došla pára. Klasická komédia s tupým humorom, kde sa dvaja týpci snažia zohnať baby na svadbu. Príbehom to určite neoslní, počasím skôr, postavy a ani ten spomínaný humor za veľa nestoja, ale koniec koncov som to dopozeral do konca a pár krát som sa na nejakej stupídnej kravine zasmial, takže áno dá sa to pozrieť. Raz. 60% - 3* ()

IZFNP 

všechny recenze uživatele

Neskutočná konina, ale tak zábavná! Celú prvú polovicu filmu som si hovorila, že tie vtipy majú z mojej hlavy, presne tento štýl hovadín sa mi v nej totiž rojí. A že som sa celú stopáž smiala tak, že sa ľudia otáčali, mi vôbec nie je blbé. Film mi proste sadol do momentálnej nálady, vypla som hlavu a len si ho užila. Szymanski našťastie neskĺzol k utápaniu sa v stupidite, miesto toho ponúkol kopec gagov, situačnej komiky i pár nápadov, dokonca i nejaká ta spoločenská satira sa tu dala objaviť. Efron si trošku nudne hrá to svoje, DeVine sa dá vydržať, naplno ich ale prebíjajú baby. Plaza síce občas trošku prkenná, ale úloha jej sadla, Kendrick mi tu bola sympatická ako nikde. Milé, blbé, zábavné, čo viac od tohto žánru chcieť. ()

Kamca_ 

všechny recenze uživatele

Jedná se o další průměrnou americkou blbost. Přiznám se, že na tenhle film jsem koukala hlavně kvůli Zacovi. V poslední době mi ale přijde, že bere každou roli a dřív to byl víc pan herec. Dlouho nepamatuju nějakou jeho roli, co stála aspoň trochu za to. Snad se to brzo změní. Když od tohoto filmu celkově nic moc nečekáte, tak se i docela pobavíte. Trapnost samozřejmě nechybí, ale trocha vtipu taky ne. 55%. ()

Galerie (23)

Zajímavosti (9)

  • Když Mike (Adam Devine) nakreslí do písku čáru, tak jde za ním žena v bikinách, jenže při prostřihu z druhé strany po ni není ani vidu a přitom neměla dost času odejít nikam jinam. (Patrik256)
  • Scéna ATV skoku a svatební obřad byly natočeny na farmě Kualoa na Oahu. ATV scéna byla natočena ve stejném údolí jako Jurský park (1993) a Jurský svět (2015). (ČSFD)
  • Herec Adam Devine (Mike Stangle) dostal otravu z jídla během natáčení. (kellne)

Reklama

Reklama