Reklama

Reklama

Mike i Dave sháněj holku

  • Česko Mike i Dave shánějí holku (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Tento film byl natočen podle skutečných událostí. Nečekejte ale žádné soudní drama, osudy válečných hrdinů nebo, nedej bože, životopisný film nějakého politika či excentrického umělce. V tomto případě se jedná o katastrofickou komedii, protože vypráví příběh bratrů Mikea a Davea Stangleových (Zac Efron, Adam DeVine), kteří byli vždy skálopevně přesvědčení o tom, že jedině oni umí rozjet na rodinných setkáních tu pořádnou zábavu. A to ať už se jedná o svatby, narozeninové oslavy, pohřby apod. Ostatní přímí účastníci těchto rodinných událostí to rozhodně viděli jinak. Hlavně proto, že příspěvek obou bratrů ke společné zábavě většinou, vlastně vždycky, končil nějakou naprostou katastrofou: rozsáhlým požárem, těžkými zraněními, infarkty, demolicí slavnostní tabule apod. A tak když jejich sestra (Sugar Lyn Beard) začne plánovat svatbu na Havaji, nastane pochopitelné zděšení a milí bratři dostanou od rodičů podmínku. Na svatbu si musí sehnat partnerky, které je udrží na uzdě. Make i Dave proto začnou přes internet shánět holky, které by je doprovodily na havajskou svatbu jejich sestry. Takové nabídce odolá málokteré dívčí srdce a tak se jejich nabídka rychle rozšíří. Mladí flamendři tajně doufají, že si vyberou dvě slušné dívky a sami si pak užijí divoké dovolené. Ale tvrdě se přepočítali, ze slušných dívek se vyklube nekontrolovatelné dívčí duo (Anna Kendrick, Aubrey Plaza), které jim nejen vytře zrak, ale dokonce je předčí i ve flámování a katastrofách všeho druhu. (CinemArt)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (183)

Kamca_ 

všechny recenze uživatele

Jedná se o další průměrnou americkou blbost. Přiznám se, že na tenhle film jsem koukala hlavně kvůli Zacovi. V poslední době mi ale přijde, že bere každou roli a dřív to byl víc pan herec. Dlouho nepamatuju nějakou jeho roli, co stála aspoň trochu za to. Snad se to brzo změní. Když od tohoto filmu celkově nic moc nečekáte, tak se i docela pobavíte. Trapnost samozřejmě nechybí, ale trocha vtipu taky ne. 55%. ()

TommyDiamond 

všechny recenze uživatele

Mike a Dave jsou dva trapný hovnomrdi, kteří si nedokáží najít dvě reprezentativní holky s podobným iq, které by je provedli americkou svatbou zazobanců. A tak si ty hloupé ale vychc..... holky musí malou lstí najít je.... Pro mě byl film příběhově ohranou záležitost bez kapky normálního humoru, který by pobavil. Film zdobí pouze trapnost, přehnaná afektovanost a hloupost naší čtveřice. Za mě to bude jedna hvězda ()

Reklama

PavelVanekArt 

všechny recenze uživatele

Dalo se to pozřít. Na jednu stranu to byla totálně stupidní komedie se stupidníma postavama, ale dvojice Efron a Kendrick to utáhla. Nechápu, jak mohl bůh nadělit Aubrey Plaza do chřtánu tolik sraček, ale ona a Adam DeVine jsou tak nehorázně protivní, že jsem nevěděl jestli se smutně usmívat nebo vomitovat. Čert to vem. Nejslabší Efronův kus (nepočítám Muzikál ze Střevních potíží). 50% ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Tak už né Rogenovky, ale Efronovky?? Poslední dobou je Efron velmi často na scéně, ale má čuch na dobré komedie, tudiž mě baví. Aubrey Plaza je správná kobra, která dodává filmu vzrůšo, Anna Kendrick byť je roztomilá její chování a hlas mi místy lezl na nervy,ale nejhorší snad byla Sugar Lyn Beard, která mluvila jak Mimoň. Pokud opomenu příšerné ženské chování, tak jsem se mile pobavil, vrcholem je scéna s masážemi ( No penetration only vibration :D). Fajn jednohubka na odpoledne. 70% ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Divocí a volnomyšlenkářsky smýšlející bráchové Mike a Dave jsou postrachem všech rodinných oslav a událostí, které lusknutím prstu dokáží obrátit na katastrofu nevídaných rozměrů. Není divu, že jejich autoritativní rodiče mají jejich excesů, které souvisí i s účastí děvčat, které na oslavách neúnavně balí, dost. A tak bráchové vyfasují trest - mají si na blížící se svatbu jejich fešné sestřičky, co má mezi nohama houští, s nímž se divák bude mít možnost během filmu konfrontovat, přivést dvě seriozní holky. A tak si bráchové dají na internet inzerát, v němž nabízejí pobyt na Havaji dvěma holčinám odpovídajících kvalit. Z bohatého seznamu uchazeček o exotickou dovolenou v ráji, z něhož si žádnou nevyberou, se jim do cesty namanou dvě baby, které předstírají, že jsou z lepší společnosti a naši bráchové nesmí pojmout podezření, že tyto slečny si je nevybraly náhodou a vymyslely si na ně malou lest. Komedie, vycházející (víceméně) ze skutečného zážitku bratrů Mike a Davea Stangleových, nemá ohromující grády ani vodopádový příval gagů, ovšem oproti všem mnou nedávno viděných komedií je převyšuje režií, neotřelým námětem, který sice ani omylem nemá sílu utáhnout celovečerní formát, a zdatným využitím prostředí, v němž se sešla roztomilá parta, v níž nikdo nehraje nefér (tedy jen chvilku), nikdo není nesympatický a ten banální námět se ždímá až na holé pupky a zadky přítomných dam. Anna Kendrick hraje hodnou naivní blbku, traumatizovanou na poslední chvíli neuzavřeným sňatkem, Aubrey Plaza má věčný kukuč štětky a záhy je její účes zkrácen na divné mikádo,ubírající její počáteční sexappeal, Adam DeVine měl více komediálních vložek, než poněkud upozaděný Zac Efron. Základní herecká čtveřice tedy tvořila dobrý celek. Nekazili jim to ani ostatní, jimž vévodila Sugar Lyn Beard, která se nejvíce starala o erotické scénky. Scéna s erotickou masáží je jedním z vrcholů filmu, stejně tak i její "koláčový" klín. Zajímavostí je, že ač je starší než Efron a DeVine, hraje jejich mladší sestru. Jinak velká škoda těch komediálních prodlev, nejsou výjimkou pasáže, v nichž na vtip nenarazíte. Je zkrátka znát, že námět i scénář nemají potřebnou nosnost, prostě je nutno počítat s tím, že chybí výrazná zápletka, vše je až moc průhledné, nicméně stále srovnávám s komediemi z poslední doby, které byly hůře natočené, možná i vtipnější, ovšem téhle komedii se podařilo svůj počáteční prvoplánový a povrchní rozměr zdárně potlačit. Vyšla z toho přijatelná a sympatická komedie, u které se smíchy válet nebudete, ale pořád dobrý. 7/10 ()

Galerie (23)

Zajímavosti (9)

  • Když Mike (Adam Devine) nakreslí do písku čáru, tak jde za ním žena v bikinách, jenže při prostřihu z druhé strany po ni není ani vidu a přitom neměla dost času odejít nikam jinam. (Patrik256)
  • Výroba a autorizovaná distribuce filmu podpořila více než 13 000 pracovních míst. (BMW12)
  • Ve filmu se objeví scéna se striptýzem poté, co si obě hrdinky v podání Anny Kendrick a Aubrey Plazy vezmou tabletu extázi. Zatímco Plaza neměla se striptýzem problém, Anna Kendrick si přizvala zástup. Zadek v uvedené scéně tedy patří úplně jiné ženě. (Duoscop)

Reklama

Reklama