Reklama

Reklama

Mike i Dave sháněj holku

  • Česko Mike i Dave shánějí holku (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Tento film byl natočen podle skutečných událostí. Nečekejte ale žádné soudní drama, osudy válečných hrdinů nebo, nedej bože, životopisný film nějakého politika či excentrického umělce. V tomto případě se jedná o katastrofickou komedii, protože vypráví příběh bratrů Mikea a Davea Stangleových (Zac Efron, Adam DeVine), kteří byli vždy skálopevně přesvědčení o tom, že jedině oni umí rozjet na rodinných setkáních tu pořádnou zábavu. A to ať už se jedná o svatby, narozeninové oslavy, pohřby apod. Ostatní přímí účastníci těchto rodinných událostí to rozhodně viděli jinak. Hlavně proto, že příspěvek obou bratrů ke společné zábavě většinou, vlastně vždycky, končil nějakou naprostou katastrofou: rozsáhlým požárem, těžkými zraněními, infarkty, demolicí slavnostní tabule apod. A tak když jejich sestra (Sugar Lyn Beard) začne plánovat svatbu na Havaji, nastane pochopitelné zděšení a milí bratři dostanou od rodičů podmínku. Na svatbu si musí sehnat partnerky, které je udrží na uzdě. Make i Dave proto začnou přes internet shánět holky, které by je doprovodily na havajskou svatbu jejich sestry. Takové nabídce odolá málokteré dívčí srdce a tak se jejich nabídka rychle rozšíří. Mladí flamendři tajně doufají, že si vyberou dvě slušné dívky a sami si pak užijí divoké dovolené. Ale tvrdě se přepočítali, ze slušných dívek se vyklube nekontrolovatelné dívčí duo (Anna Kendrick, Aubrey Plaza), které jim nejen vytře zrak, ale dokonce je předčí i ve flámování a katastrofách všeho druhu. (Cinemart)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (183)

Sany33 

všechny recenze uživatele

Devine a Efron ako bratské duo majú v ďalšej bláznivej americkej komédií za úlohu, nájsť si doprovod na sestrinu svadbu za účelom, aby ju zas neposrali ako všetky rodinné oslavy. Čo sa im samozrejme aj napriek tomu dokonalo podarí a je to celkom dobrá zábava. Dosť dobre som sa pobavil ale nešlo o komédiu, ktorá vytrhne zo sedačky. Aj pri hercoch je to ako na hojdačke, jeden vás udiví svojím výkonom druhý zas sklame. Vata strieda super vtipné pasáže čo tento film v mojich očiach radí medzi priemerné. Škoda ak by sa udržala konštantná vlna humoru bolo by to päť hviezd jak vyšitých ale takto je to iba priemer. 51% ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $33miliónovTržby USA $46,009,673Tržby Celosvetovo $77,043,947Tržby za predaj Blu-ray v USA $3,239,831Tržby za predaj DVD v USA $3,528,289║ na jedno kopyto tieto komédie ako že komédie /20%/ ()

Reklama

Aljak 

všechny recenze uživatele

Aj keď to bola v podstate klasická šablóna typickej americkej komédie, tak som sa celkom bavil. Samozrejme, nie na všetkom, ale pri porovnaní s inými súčasným US komédiami to bolo isto lepšie. Do veľkej miery aj vďaka skvelej hereckej "štvorke" v hlavných rolách, menovite Anna Kendrick, Aubrey Plaza, Zac Efron a Adam DeVine. Už samotný základ filmu bol nadpriemerný, a aj keď to pôsobilo v podstate schematicky, tak tie dejové zvraty, dobré scény, a trefné hlášky to povýšili na nadpriemer. Aj keď škoda zopár perverzností, ktoré to opäť potiahli dole - akoby to bez toho v USA ani nešlo :/ ()

hroubek 

všechny recenze uživatele

Nebudeme si nic nalhávat. Mike i Dave sháněj holku je fajn oddychová komedie, která pobaví a to je všechno. Jasně jsou tam náznaky přesahu a narážky, které jsou satiricky trefné, přesto všechno jde o obyčejnou komedii, kterých vznikají ročně desítky. Tohle ale není výtka. Je to konstatování toho co dostaneme. A pokud k tomu, tak přistoupíme, tak dostaneme fajn oddychovou komedii, při které se několikrát od srdce zasmějeme. A o to z mého pohledu jde. Jake Szymanski má zkušeností dost a umí pracovat s časováním gagů a nedělá mu problém fyzický a ani verbální humor. Jeho režie je klidná a přesně taková jakou snímek potřebuje. Velkou oporu má v ústřední čtveřici. Zac Efron je fajn, svoje si odehraje a je vtipný, a v pohodě zvládá zahrát všechno co je potřeba. Adam DeVine má mnohem vděčnější postavu, protože hraje sympatický hovádko, kterému nelze nepřát, aby si užil trochu srandy. Anna Kendrick už několikrát prokázala, že je dost talentovaná, a proto mě přišlo, že je tady trochu nevyužitá a s její postavou šly udělat zajímavější věci. Aubrey Plaza je super, hláškuje, nadává, svádí, je sexy a navíc je nad věcí. Je s ní prostě hodně srandy. Příjemně mě překvapilo, že vedlejší postavy nejsou jen pro okrasu, ale krásně posouvají děj. Film má dost vtipných momentů od blbnutích na párty, přes seznamování s děvčaty, pocty filmům Jurský park a Nesvadbovi, scénu v sauně, masáž, bitku, koně a mnoho další. Jak už jsem naznačil film zná své hranice a rozhodně si je vědom co vytváří a díky ústřední čtveřici mě je film mnohem sympatičtější, než jsem sám čekal. Mike i Dave sháněj holku je fajn oddychová komedie, která si na nic nehraje a pobaví, pokud budete chtít, aby nás pobavila. ()

TommyDiamond 

všechny recenze uživatele

Mike a Dave jsou dva trapný hovnomrdi, kteří si nedokáží najít dvě reprezentativní holky s podobným iq, které by je provedli americkou svatbou zazobanců. A tak si ty hloupé ale vychc..... holky musí malou lstí najít je.... Pro mě byl film příběhově ohranou záležitost bez kapky normálního humoru, který by pobavil. Film zdobí pouze trapnost, přehnaná afektovanost a hloupost naší čtveřice. Za mě to bude jedna hvězda ()

Galerie (23)

Zajímavosti (9)

  • Natáčení probíhalo v Honolulu a Oahu na Havaji. (ČSFD)
  • Když Mike (Adam Devine) nakreslí do písku čáru, tak jde za ním žena v bikinách, jenže při prostřihu z druhé strany po ni není ani vidu a přitom neměla dost času odejít nikam jinam. (Patrik256)
  • Ve filmu se objeví scéna se striptýzem poté, co si obě hrdinky v podání Anny Kendrick a Aubrey Plazy vezmou tabletu extázi. Zatímco Plaza neměla se striptýzem problém, Anna Kendrick si přizvala zástup. Zadek v uvedené scéně tedy patří úplně jiné ženě. (Duoscop)

Reklama

Reklama