Reklama

Reklama

Série(2) / Epizody(12)

Jonathan Pine (Tom Hiddleston) je hotelový recepční, který dříve sloužil v armádě. Důstojnice britské tajné služby, agentka Burrová (Olivia Colman) ho přiměje ke spolupráci. Má za úkol zjistit, co má anglická a americká tajná služba společného s ilegálním obchodem se zbraněmi. Jako krytý agent se musí dostat do co nejtěsnější blízkosti mocného obchodníka se zbraněmi Richarda Onslowa Ropera (Hugh Laurie), jeho přítelkyně Jed (Elizabeth Debicki) a jeho společníka Corcorana (Tom Hollander). (AMC Czech)

(více)

Videa (10)

Trailer

Recenze (239)

HAL 

všechny recenze uživatele

"Bondovka bez akce" je u tohoto asi to nejnesmyslnější označení vůbec, s agentem 007 má Tomík společného jen to že si v jednom momentu objedná martini s vodkou. Špion je jen omylem, povolení zabíjet nemá a povede se mu to jen párkrát skoro omylem, a ani v kadenci počtu sbalených holek na minutu stopáže zrovna nevyniká. Vyniká jen tím že je hezoun a sympaťák, a že doplňuje Dr. House v jejich společném hereckém koncertu dostatečně dobře na to, aby se na to těch šest hodin dalo dívat i v tak strašně unylém tempu. Night Manager je totiž typická La Carreovka, ale na rozdíl od geniálního Tinker Taylor Soldier Spy, i od nedávného Most Wanted Man, je mnohem pomalejší, a mnohem bezvýraznější. Nic než ukecaná šachová partie bez velkých překvapení. 7/10 ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Série spadá do žánru, který mám rád, a jméno autora předlohy mělo být když ne zárukou, tak aspoň předpokladem pro solidní zábavu. Měl bych být natěšený, k projektu jsem nicméně přistupoval s nedůvěrou spojenou se jménem Susanne Bier. Přezdívám ji ironicky Rosamunde Pilcher festivalové scény a považuji ji ve světovém měřítku za přeceňovanější než je v malém českém rybníčku Alice Nelis. Nočního recepčního bych si představoval jako špionážně kriminální drama s dobrodružnými prvky o krtkovi nasazeném do ilegální organizace. Umím si představit, že by to skvěle fungovala pod taktovkou Kathryn Bigelow, obstojně v režii Agnieszky Holland, ale se Susanne Bier to jde do háje. Seriál není strhující ani působivý a už vůbec není přesvědčivý. Poslední, co bych mu vyčítal, je nedostatek akce a upovídanost seriálu. Problém mám ale se stylem, výrazovými prostředky a emocemi, na které sází. Bier režíruje nikoliv kriminálku, ale romantickou minisérii natáčenou ženou pro ženy, kde hlavní hrdina působí spíš jako sexuální objekt než tajný agent. Motorem jeho činů jsou milostná vzplanutí a obecně emoce. Zdánlivě nepochopitelná srovnávání s Jamesem Bondem mají svá opodstatnění, jakkoliv akční prvky byste v seriálu hledali marně. Rozdíl je v tom, že bondovská série je sexistická, natáčená z pohledu dominantního alfasamce, kdežto Noční recepční působí genderově obráceně. Středobodem není sex a akce, ale vztahy. Nejen milostná vzplanutí hrdiny, ale i třeba jeho vztah k synovi hlavního padoucha. Sérií nemusím nic měnit na odmítavém postoji k tvorbě Susanne Bier, nesedí mi její práce s postavami, ani její podání příběhu. Celkový dojem: 45 %. ()

Reklama

joker.george 

všechny recenze uživatele

První dva díly přinesly spoustu informací o příběhu a postavách, takže tempo bylo pomalejší, ale seriál si tohle mohl dovolit. Díky tomuto načrtnutí si totiž zbytek epizod vystačil s napínavou a promyšlenou hrou na kočku a myš, přičemž nebylo vždy jasné, kdo zastupuje kterou roli. Všechno se to navíc obešlo bez fyzické akce, různých přestřelek či honiček, i když na pompézní scény taky dojde. A úvodní titulková sekvence je krásně nápaditá a připravuje na to, co přijde. ()

ilemas 

všechny recenze uživatele

Parádní špionážní seriál s překrásnými scenériemi z Kahiry, Zermattu, Mallorky, Istanbulu, Londýna na způsob bondovky bez větších přestřelek a přemrštěné akce s vynikajícím koncem. Prostě paráda. Hugh Laurie známý jako dr,House zde perfektně ztvárnil záporáka a Toma Hiddlestona si krásně dovedu představit v roli Bonda. ()

tron 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Chcem sa opäť raz poďakovať zakomplexovanému blbečkovi, ktorý mi vymazal desiatky komentárov, vrátane tohto. Byť majiteľom webu, skontrolujem si, či mi v revíri nevyčíňa škodná, lebo je otázkou času, kedy sa niekto taký postaví proti pánu majiteľovi a začne si robiť veci po svojom, za jeho chrbtom. Ako to ostatne robí už teraz. Samozrejme dúfam, že je každému jasné, že takýto zneužívateľ právomocí určite nemá v zuboch len mňa, ale má určite plno ďalších "obľúbencov", ktorým taktiež sem-tam vymaže koment, nech je sranda. Takto sa úspešný web nebuduje, Martin. K seriálu už len v krátkosti, keďže mi asi vymažú aj toto: štýlová špionážna jazda s nie úplne vyrovnaným tempom, ktorú ale samozrejme do značnej miery zachraňujú perfektné výkony Hugha Laurieho, Toma Hiddlestona, Toma Hollandera alebo Elizabeth Debnicki. ()

Galerie (146)

Zajímavosti (20)

  • Roperova (Hugh Laurie) vila se jmenuje Sa Fortaleza en Pollensa, je postavená na Mallorce a jedná se o nejdražší prodanou nemovitost ve Španělsku, kterou v roce 2015 koupil britský bankéř za 40 miliónů eur. Vila byla původně postavená v roce 1628 jako pevnost, která měla pomoct v obraně proti pirátům. Do podoby luxusní rezidence ji nechal přestavět argentinský malíř Roberto Ramauge kolem roku 1920. Kromě původní pevnosti nabízí rezidence dalších 6 samostatně stojících domů. (Miro_CZ)
  • The Daily Telegraph napísal: "Hoci sa Hugh Laurie môže zdať ako prekvapivá voľba hrať 'najhoršieho muža na svete', na obrazovke dominuje ako príšerne presvedčivý zloduch." (Arsenal83)
  • IMG (International Management Group) predala tento seriál do viac ako 180 krajín. (Arsenal83)

Související novinky

Koruna našla princeznu Dianu

Koruna našla princeznu Dianu

17.08.2020

Tvůrci seriálu Koruna od Netflixu pokračují v obsazování budoucí páté a šesté série a po oznámení Jonathana Pryce v roli prince Filipa nyní přichází pravděpodobně ta nejzásadnější castingová novinka.… (více)

Režisérka Susanne Bier a Nicole Kidman spojí síly

Režisérka Susanne Bier a Nicole Kidman spojí síly

08.11.2018

Susanne Bier (Druhá šance, Bird Box) naposledy vyhrála Emmy za režii všech dílů oceňované televizní minisérie Noční recepční. Po dvou letech a celovečerním filmu pro Netflix se teď vrací, aby spolu s… (více)

Noční manažer má následovníka

Noční manažer má následovníka

17.01.2017

Loňská špiónská minisérie The Night Manager si odnesla domů tři Zlaté glóby. Televizní stanice AMC a BBC proto neváhaly a oznámily adaptaci dalšího románu Johna le Carré. Tentokrát se bude točit… (více)

74. Zlaté glóby - výsledky

74. Zlaté glóby - výsledky

09.01.2017

Bezkonkurenčním vítězem letošních Zlatých glóbů se stal muzikál La La Land. Asociace zahraničních novinářů v Hollywoodu film sedmkrát nominovala a sedmkrát ocenila. Nejlepší film - komedie nebo… (více)

Reklama

Reklama