Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Linda a Vanda jsou pohledné třicítky, nerozlučné kamarádky a taky spolumajitelky malého knihkupectví v centru města. Linda je rozvedená, vzdělaná, praktická, má malou dceru a pocit zodpovědnosti. Ten naopak chybí Vandě, svobodné, veselé, nezávislé krásce, která sice muže přitahuje jako magnet, ale její živelnosti žádný nestačí. A tak hledá toho pravého. Aktivně. V obchodě s nimi pracuje Edo, který taky touží po lásce na věky věků, ale jako plachý, citlivý a introvertní gay to má těžké. Životy téhle trojice nakonec stejně zamotá několik mužů. Lindě charismatický developer Jakub, který není tím, kým se zdá být. Vandě bývalý profesor z vysoké školy Aladar, jehož je ochotná si vzít, "protože ji má rád". A Edo se už zase přizpůsobuje dalšímu příteli, Leovi... Nakonec ale všechno dopadne úplně jinak, než všichni čekali... (Bioscop)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (450)

argenson 

všechny recenze uživatele

Znal jsem dva knihkupce, oba byli nedbalého vzhledu a bylo jim úplně buřt, jak působí na okolí. A protože knihkupectví není zlatej důl, musí se to dělat s láskou. A kdo má lásku ke knihám, má jich doma hromady, ale fakt hromady. To jenom poznámka k autorům, až budou zas příště psát hlavní postavu jako majitelku knihkupectví. A taky mi strašně vadí, že ještě v dnešní době je nutný dělat z homosexuálů tak debilní směšný karikatury. Jo, a taky mě od Lídy Baarové sere Pauhofová. ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Tak copak se nám to uvařilo a bublá v kotlíku? Máme tu trošku Lásky přes internet, Sexu ve městě, Deníku Bridget Jonesové a nevím ještě čeho všeho dalšího plus výrazné herce. Tyto ingredience nejsou vůbec špatné. Jen by se neměly míchat, ale řádně protřepat. Potom dobře dochutit, osolit, opepřit a přidat špetku čili, možná ještě trochu oregana nebo tymiánu. Jako dobře, je to naprosto odpočinkový film. Nic jiného jsem od něho ani nečekala, takže splnil svůj účel. Polští herci jsou sympaťáci a dobře se na ně koukalo. ()

Reklama

Lacike odpad!

všechny recenze uživatele

Film kvalitativne na urovni tych nasich nekonecnych dennych TV serialov na ktore ak nahodou narazim, tak ich vydrzim sledovat maximalne par sekund. Na tento skvost som tiez narazil nahodou a videl som ho cely. Cely cas som bol fascinovany az ohureny tym jak mizerny môze byt nejaky film. Kamenaci oproti tomu vyzeraju jak oscarove veldielo. Mizerna rezia, otrasne vedenie hercov z ktorych vyrazov som miestami nechapal ake emocie momentalne predstieraju, katastrofalny dabing nejakych ukraincov z Polska, otrasna kamera, megatrapne dialogy. Proste film rovnako vtipny ako vsetko v com ma prsty Eva Urbaníková a neschopni filmovi tvorcovia to uz pri prevode na filmove medium nezachranili. Cisty odpad. ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Lovestory, ktorá sa snaží svojim prevedením tváriť aká je moderná a poddajná dnešnej dobe, ale ten príbeh bol viacmenej dosť strojený - akoby vystrihnutý z Rosamunde alebo Inge, samozrejme to celé krížené s inovatívnym štýlom amerických romantických komédií. Príbeh ako taký možno pôsobí na prvý pohľad naivne, ale keď sa tak zamyslím, tak v tom bol kus pravdy. Presne na takých povýšeneckých hajzlíkov s nafúknutým egom väčšina žien letí, bez ohľadu na to, ako arogantne s nimi jednajú. Je to v podstate na zamyslenie... No a neviem či mám len ja taký dojem, ale zdá sa mi, že moderný film bez homosexuálnej postavy už akoby nemohol ani vyjsť na svetlo sveta. Ale tak, celkovo aj tá zápletka nebola v podstate nič extra. Akurát na tú Táňu sa naozaj dobre pozeralo... ()

somnar 

všechny recenze uživatele

Film, který napsaly dvě ženy a režírovala ho žena, ale celá girl power spočívá v tom, že se s hlavníma postavama (ženama) manipuluje přesně jako v Teorii tygra nebo v Bezva ženský na krku. Takže těm blběnám může chlap nasrat na hlavu, ale ony stejně pokorně přilezou, a to i po znásilnění, které je ve stylu Padesátky a Strašidel pojato humorně. Sázení na stereotypy je o to zvláštnější, že film chce být jakýmsi českým Sexem ve městě, v němž si ženy užívají, mají nevázaný sex a píšou knihy o sexu. Humorný je ale i relikt devadesátek, tedy vykroucený gay jako zdroj srandy, kterýho ale nehraje Lumír Olšovský, takže vlastne progres. Když se tam dlouho nic neděje, tak Klára Issová upadne na šteklích do rybníka, nebo má Táňa Pauhofová sexuální scénu, v čemž po Lídě Baarový "exceluje". Celý to vypadá jako zfilmovanej katalog Asko nábytek s moneyshotama Prahy a Tater aka měli jsme drona. Na premiéře byl Robert Rosenberg. 3/10 Prázdnin v Provence. ()

Galerie (99)

Zajímavosti (31)

  • Rolu vo filme si "strihla" aj ružová kabelka, ktorú preň špeciálne navrhol slovenský módny návrhár Fero Mikloško. (Sufferer)
  • Sexuálna scéna v sprche sa musela nakrútiť na prvýkrát kvôli tomu, že ľudia od kostýmov mali pre Michala Zebrowského (Jakub) len jednu modrú košeľu a keďže Táňa Pauhofová (Linda) mala nadrobené dlhé vlasy, sušili a česali by ich do pôvodného stavu viac ako hodinu. Preto si kameraman (Peter Bencsík) aj herci cvičili "choreografiu" nasucho viac ako desaťkrát, kým sa šlo na ostrú. (monalisa69)
  • Michal Zebrowski (Jakub) urobil pre film výnimku a netrval na tom, aby bol pri intímnych scénach nahradený dablérom, hoci tak mohol urobiť. Jeho zmluva v Poľsku totiž obsahuje formulku, že sa ani nevyzlečie, ani nebude bozkávať, o milostných scénach nehovoriac. Urobil to s povolením svojej manželky, ktorá bola zo scenára nadšená a nástojila na tom, aby postavu Jakuba zobral. (monalisa69)

Reklama

Reklama