Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

V opuštěném lomu nedaleko Brna objeví náhodní bruslaři tělo regionálního politika Karase. Toho někdo po dlouhém mučení dovlekl do lomu, kde ho napíchl na kůl, probodl mečem a jeho tělo omotal mrtvým černým hadem. Případu se ujímají jihomoravští kriminalisté v čele s majorem Michalem Remešem (J. Langmajer). Do vyšetřování této neobvyklé vraždy se brzy připojí také kriminalistka z Bratislavy Tamara Berkyová (Z. Kanócz). Ta přijíždí na Moravu krátce poté, co se o zvláštní vraždě u Brna dozvídá z médií. Na Slovensku totiž nedávno vyšetřovala případ zavražděné dívky Gábiky Uhorčíkové, kde pachatel použil podobný způsob usmrcení oběti. Kriminalisté intenzivně sbírají vše, co by mohlo vést k dopadení pachatele.

Hlavní šéf brněnské kriminálky Petr Oliva (M. Donutil) potřebuje mít rychle co nejlepší výsledky vyšetřování zvlášť, když jde o takto vysoce postaveného muže, jako byl Karas. V tuto chvíli ale nikdo z policistů netuší, jak moc chytrého a také krutého mají před sebou soupeře. Michalovi Remešovi a jeho lidem se totiž už v počátku řešení případu připlete pod ruce další zločin. Navíc u něj nejde po prvním ohledání zjistit, zda s případem týraného a zavražděného politika souvisí nebo je pod ním podepsán jiný pachatel. (Česká televize)

(více)

Recenze (11)

Autogram 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Neobyčajne trýznivá vražda, neobyčajný prípad a nečakaný koniec úvodnej časti. K profesionálne pôsobiacemu českému tímu prichádza ako posila sebavedomá vyšetrovateľka zo Slovenska. Dobrý rozbeh seriálu, len aby mal zvyšok trochu lepší spád deja. –––– Vrah má prachy, nechodí do práce a má čas vymejšlet takovýdle kraviny. ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Na začátek musím konstatovat, že komentuji až při druhém zhlédnutí, navíc po zhlédnutí druhé série. I přes vše, co si pamatuji - a je toho pohříchu málo - zůstanu snad neovlivněn prvotními dojmy. Rozjezd seriálu vypadá nadějně, příběh je pěkně zamotaný a závěr dílu nepotěšil žádného z diváků. Až na ráznou policistku od našich východních sousedů (nějak tyto typy žen nemusím, až na Kláru Melíškovou), jeví se mi také obsazení povedené. Na další díl se těším. ()

Reklama

sator 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Vila Dorfových je Bakešova vila v Brně Pisárkách, Lipové 28. Výrazný příklad samostatně stojící vily je hodnotnou ukázkou anglického pojetí architektury tzv. cottage stylu, doplněné o secesní prvky. Stavba je cennou součástí památkové zástavby této městské lokality. Jaroslav Bakeš (1871 – 1930), který ve vile bydlel,byl primář a přednosta III. chirurgického oddělení Moravské zemské nemocnice u sv. Anny. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Koukatelné, ale další díly si klidně odpustím. Ústřední zločin ani jeho dosavadní rozplétání mě ze židle nijak nenadzvedly (jen cliffhanger ze soudní síně trochu navnadil), postavy nezajímavé a hercům ty ostřílené detektivy a cynické hlášky nežeru. Kamera, hudba, atmosféra, všechno nevzrušený standart a ani to Brno nebo tu česko-slovenskou dynamiku detektivní dvojice tam zatím nijak neprodali. ()

Pilda17 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Na úvod nás čeká velmi zajímavá vražda. Herecké duo kriminalistů a výpomoc ze Slovenska prozatím sedí dobře. Seriál působí jako obyčejná kriminálka, ale minimálně obsazením vyčnívá. Otázek po prvním díle je celkem dost, rozhodně nebude problém jít dál. Po prvním díle nadšením neskáči, ale seriál má mou pozornost. ()

Galerie (30)

Zajímavosti (3)

  • Natáčelo se v Brně, Lomu Seč v Rudlicích, Slévárně UXA v Brně, hradu Boskovice, Ochozu u Brna, Doubravníku, léčebném ústavu v Jevíčku. [Zdroj: Filmovamista.cz] (M.B)
  • Vila Dorfových je Bakešova vila v brněnských Pisárkách, Lipové 28. Výrazný příklad samostatně stojící vily je hodnotnou ukázkou anglického pojetí architektury, tzv. cottage stylu, doplněného o secesní prvky. Stavba je cennou součástí památkové zástavby této městské lokality. Jaroslav Bakeš (1871–1930), který ve vile bydlel, byl primář a přednosta III. chirurgického oddělení Moravské zemské nemocnice u sv. Anny. (sator)

Reklama

Reklama