Reklama

Reklama

Staršinovi Vaskovi, veliteli oddílu protiletadlové obrany v Karelijské pustině, je přidělena jednotka dobrovolníků skládající se z mladých žen. Když přijde zpráva, že v zázemí seskočili dva němečtí parašutisté, musí staršina reagovat. Vybere pět děvčat a s touto „jednotkou" se vydá Němce zajmout. Brzy však zjistí, že zde neseskočili dva parašutisté, ale šestnáct těžce vyzbrojených komandos... (Bohemia MP)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (210)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Nemůžu si pomoct, ale podobné filmy točí Rusové snad jenom pro Rusy, aby je vyburcovali a ukázali jim, jak moc velcí vlastenci mají být. Na filmu nevidím popravdě nic moc pěkného, kromě samotné technické vsuvky, která je v momentě atmosféry druhé světové války v oblasti u Finska poměrně věrná. Stejně tak i pár akčních scén není vůbec k zahození. Scénárista je ale asi podplacenej Putinem, protože to, do čeho tady ty holky vhodil, to prostě nemá obdoby. Hrdinky jak od Marvela, tragédie rovná se čerstvě zaniklému kolchozu. ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Kolegu verbalovi se podařil husarský kousek, svým komentářem mě na film nalákal (ačkoliv originál jsem viděl a nelíbil se mi, nejvíc kvůli zmršenému druhému dabingu) a hlavně přesvědčil, že v remaku jde o sex.... Ten se samozřejmě nekoná, a já tak musím smutně konstatovat, že i bez komunistického patosu je to pořád patos. Ačkoliv fricové útočí, soudruh staršina Fedot si stihne s umírajícími soudružkami pěkně popovídat a naslibovat hory, doly, zaopatrovací ústavy. Kladně hodnotím akčnost (kromě posledního zúčtování se soudružkami), nálety kamery (až ke konci jich začalo být moc) a skvělou přírodu, a samozřejmě záběry ze sauny a od vodopádu. Asi bych pichny neřadil od nejlepší po nejhorší, ale s přehledem nejdokonalejší výbavu měla Evgeniya Malakhova, klip potom tady. Uvažuje se o natočení filmu pro dospělé na stejný námět. ()

Reklama

Nach 

všechny recenze uživatele

Díky minimalističnosti, neepičnosti a v celku stále detailní kameře velice osobní válečné drama, z něhož jde cítit krutost i hrdinství, které tu a tam má sklony sklouzávat k žánrovým klišé, ale nikdy ne natolik extrémně, aby to působilo rušivě. Repliky postav jsou zde skutečně kvalitní, scenérie Ruských bažin vytěženy na maximu. Toto se povedlo a rozhodně i v paměti zapsalo jako žánrová jednohubka s vlastní tváří. 75% ()

Ivoshek 

všechny recenze uživatele

Tenhle film má dvě zásadní slabiny. První, že působí strašně papundeklově, lacině a nerealisticky. Německý tank vjíždí do vesnice a je naleštěný, jako by byl na přehlídce. Celou dobu mají všichni - Němci i Rusové - perfektně čisté a vyžehlené uniformy. Fakt to působilo rušivě. Druhá věc je, že mě moc nebavil děj. Prostě žijou v chajdě a pak přijdou nepřátelé. V Rusku umějí točit dobré válečné filmy, ale tenhle mezi ně nepatří. ()

ArsenalEagle 

všechny recenze uživatele

Když ono se to hodnotí dost blbě. Nadšení z originálního znění opadlo ve chvíli, kdy jsem zjistil, že titulky vytvořil nějaký totální dysortografik, jehož každé "vydím" nebo "vi" bylo doprovázeno skřípěním zubů a ukápnutou slzou... Hned se také přiznám, že původní film jsem neviděl, tudíž mi ani remake nijak nevadí, protože co se scenérií a krásných bab týká, byla na obě dvě víceméně krása pohledět. Originální flashbackové prostřihy do života 5 statečných a slušná atmosféra film dělají zajímavým kouskem. No a při čekání na pátého Ramba bylo i docela fajn podívat se na ruskou verzi této legendární postavy. Bohužel to není zrovna film pro inteligenci, ale na poměry ruského filmu slušný a především vizuálně působivý počin. ()

Galerie (86)

Zajímavosti (10)

  • V záběru, kdy Němci popravují zajatce u zdi kulometem MG 42, je vidět, že v nábojovém pásu kulometu nejsou „dobové“ ostré náboje se špičatými kulkami. (montywalsh)
  • Hlavná časť natáčania prebiehala v Karélii v lete a na jeseň 2014. (Arsenal83)

Reklama

Reklama