Reklama

Reklama

Staršinovi Vaskovi, veliteli oddílu protiletadlové obrany v Karelijské pustině, je přidělena jednotka dobrovolníků skládající se z mladých žen. Když přijde zpráva, že v zázemí seskočili dva němečtí parašutisté, musí staršina reagovat. Vybere pět děvčat a s touto „jednotkou" se vydá Němce zajmout. Brzy však zjistí, že zde neseskočili dva parašutisté, ale šestnáct těžce vyzbrojených komandos... (Bohemia MP)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (211)

misterz 

všechny recenze uživatele

Taká dobrodružná, miestami mierne napínavá naháňačka s prestrelkami a v peknom prírodnom prostredí. Aj niektoré dievčence tu boli pekné, to sa musí nechať, hlavne v tej spoločnej sprche, ale inak žiadna vojnová sláva to nebola. Keď si odmyslíme slušnú kameru a divácky celkom atraktívne zvládnuté prestrelky, tak tu už nebolo nič, čo by výraznejšie zaujalo. Lepší dojem zo snímku kazili hlavne trápno-patetické dialógy, ktoré mi teda miestami riadne pílili uši. Chápem, že nejaká propaganda tu musela byť, ale čo je moc je moc. Tiež ma pobavilo ako bolo v snímku prezentované, že dievky boli hádam vo vojne aj sexuchtivejšie ako chlapi, dobrá haluz. Toľko sa motali okolo toho starešiny, samé koketnosti a narážky a on nič. Keď z jeho úst aj na tému niečo vyšlo, tak to bolo len niečo trápne v zmysle o láske k vlasti... no skrátka pravý Rus (myslím ironicky samozrejme). Nuž čo, dievčence museli byť teda riadne sklamané... Skrátka bolo to na môj vkus až moc uhladené. Len priemer. 60/100 ()

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

Škoda, ale víc jak sovětské verzi ze '72 dát nemůžu. Jednak je to i na 120 minut dost zkrácené (jako že fakt dost), druhak je to dost poplatné dnešku, takže ty upravené, umyté a svěží modelky mi do toho moc neseděly. A Treťjak se na tom podepsalo i to, že jsem čekal, co se bude dít a ono se to dělo přesně tak, jak v "předloze", což není ani tak výtka, jako sdělení, že mě tu už jaksi nemělo co překvapovat. Prostě takový lehčí a kratší odvar dříve viděného.. ()

Reklama

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

Prapodivnej kočkopes, u nějž jsem dlouho váhal, nakolik se bere vážně - a ono to ve finále není na škodu. Tichá jitra jsou totiž ve svým celku tak nějak nepodlejzavě bezelstný, na emoce si dávaj bacha, nenudí ani chvíli a - možná SPOILER - je strašně sympatický, jak neslavně nechá všechny skončit. O tom byla celá řádka silných historických okamžiků - hrdinové totiž často neumírali v okázalých a důstojných pozicích. Sílu měl až dopad jejich činu. "Pět děvčat, jen pět děvčat! A neprošli jste. Nikam jste nedošli a teď zdechnete!" ()

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele

Za mě lehčí zklamání. Původní Jitra jsem viděl již před mnoha a mnoha lety, nicméně ten matný pocit, ten je i po takové době mnohem intenzivnější a lepší. Tohle zpracování mně přišlo drobet načančané a takové až moc hezké. Teď nemyslím příběh, ale spíše výpravu a herce. Ale slibuju, že se na ty staré podívám znovu a pak možná hodnocení zvednu. U těch prvně jmenovaných, samozřejmě, tady to nehrozí ani náhodou. ()

Ivoshek 

všechny recenze uživatele

Tenhle film má dvě zásadní slabiny. První, že působí strašně papundeklově, lacině a nerealisticky. Německý tank vjíždí do vesnice a je naleštěný, jako by byl na přehlídce. Celou dobu mají všichni - Němci i Rusové - perfektně čisté a vyžehlené uniformy. Fakt to působilo rušivě. Druhá věc je, že mě moc nebavil děj. Prostě žijou v chajdě a pak přijdou nepřátelé. V Rusku umějí točit dobré válečné filmy, ale tenhle mezi ně nepatří. ()

Galerie (86)

Zajímavosti (10)

  • Hlavná časť natáčania prebiehala v Karélii v lete a na jeseň 2014. (Arsenal83)
  • V záběru, kdy Němci popravují zajatce u zdi kulometem MG 42, je vidět, že v nábojovém pásu kulometu nejsou „dobové“ ostré náboje se špičatými kulkami. (montywalsh)
  • Při první bojové scéně zaútočí na ženské osádky protiletadlových děl kulometnou palbou německý transportní letoun Junkers Ju-52/3m, který ale neměl ve výzbroji žádné vpřed střílející zbraně, jak je vyobrazeno ve filmu. (bejkovec)

Reklama

Reklama