Reklama

Reklama

Staršinovi Vaskovi, veliteli oddílu protiletadlové obrany v Karelijské pustině, je přidělena jednotka dobrovolníků skládající se z mladých žen. Když přijde zpráva, že v zázemí seskočili dva němečtí parašutisté, musí staršina reagovat. Vybere pět děvčat a s touto „jednotkou" se vydá Němce zajmout. Brzy však zjistí, že zde neseskočili dva parašutisté, ale šestnáct těžce vyzbrojených komandos... (Bohemia MP)

(více)

Recenze (210)

Mamutol 

všechny recenze uživatele

Krásný holky v sauně, bitky s Němčourama a krásná příroda a to je vše. Ubírám hvězdu za scénář a toporný ne dobře natočený Rambo styl v zabíjení dobře vyzbrojených a zcela jistě i dobře vycvičených německých výsadkářů. ()

jungewolf 

všechny recenze uživatele

Na ruskou produkci válečných filmů Putinovy éry (začala v lednu 2000, trvá dodnes...) to nebylo zas tak propagandistický, jak jsem původně čekal. Za nádhernou přírodu v severoruské Karélii (VIZ poděkování v závěrečných titulcích) dávám 3,5 * . ***Původní film z r.1972 jsem neviděl .  ****K Obsahu : správně se píše "karelský/karelská" atd., NIKOLIV "karelijský" - holt pro lidi z ČT je "čedina je muj kabyl=češťyna je muj koňýczek " ..... :-) . Jen tak mimochodem, ti Němci nejsou z wehrmachtu, podle uniforem, resp. nášivek to jsou esesáci ...  . ()

mnx 

všechny recenze uživatele

Lituju, že jsem nad touto parodií původního snímu z roku 1972 vůbec ztrácel čas. Ponuře teskná atmosféra karelských lesů a skal je tatam, herečky vystřídaly prkenné ochotnice a soudruha stařešinu zase nahradil nesympatický recidivista. Flashbacky do života před válkou jsou zoufalé, hudba je nezajímavá a místo aby podrtrhla situaci, zbytečně ničí to málo, co mohlo z odkazu původního snímku ještě zůstat. Zmršené zpracování se snaží být nahrazeno větším množstvím krve a nahoty, ale zcela marně. Za tohle všechno by soudruh režisér a scénárista v jednom zasloužil nakopat pořádně do zádele. Ale to asi nikdo neudělá, když kouknu na jeho filmografii, kde jsou jakási díla o Donbase. Vy co nedáváte hvězdičky jen z rusofilství, vyhněte se tomuto obloukem a koukněte se raději na původní verzi. To byla sice sovětská, také ideologií prolezlá, ale na rozdíl od tohoto poctivá a oceňovaná filmařina! ()

shinbone 

všechny recenze uživatele

bylo od rusáků velmi nadčasový, že emancipovali ženský a dovolili jim bojovat s náckama.. komu by se za 2.světový chtělo sedět doma?? jenom zbabělým mamánkům.. tu nejdrsnější práci stejně asi udělali chlapi, ale ženský taky šly na frontu a bojovaly, a položily životy.. krásnej dojemnej film na jejich památku. ()

jack_scott 

všechny recenze uživatele

Začátek špatný, po náletu Ju-52 (sic!) na pozice ruských 40tek ( xD ) jsem to chtěl vypnut, ale nalil jsem si tedy po soudružsku pořádný stakan vodky Putinovky, a s výkřiky URRRÁÁÁÁÁ a ZA STALINA! jsem pokračoval. A to jsem udělal dobře, ve filmu začali ukazovat krásnou krajinu Karélie, toho času sice okupovanou bolševiky, ale prostě krásnou! Následující přestřelky a děj byl mnohem lepší než začátek, klidně místy na 80% Scénárista zjevně po zásluze klekl u masáku, a Tokarevka očividně konala svou povinnost. Scénáristi prý byli 3, no, tak to zjevně ještě jednou zopakovali, a ten poslední už byl slušnej. No, ještě že tak! Hodnocení 74% si film určitě zaslouží. Nakonec to nebylo tak zlé. Za mě ale díky trapnému začátku max 65%. ()

kamals 

všechny recenze uživatele

Pokud film prakticky do posledni nitky zkopiruje original a sceny pusobi mene realisticky nez pred 40 lety, tak nemohu jinak, nez za * za devcata. ()

hony23 

všechny recenze uživatele

Když si člověk odmyslí ten patos o soudružkách se samopaly odhodlaných hrdinně padnout za matičku Rus, sledujeme docela solidní akci z 2.světové války. Ruská produkce do rolí vojand místo kníratých mužatek obsadila pohledné modelky, čimž sice snížila věrohodnost příběhu, na druhou stranu potěšila oko diváka a povzbudila jeho nenávist k němcům střílejících po sličných soldátěskách. ()

Khare 

všechny recenze uživatele

Krásný filmový zážitek, o hlavní postavy jsem se bála a každou smrt prožívala. Občas lehce neuvěřitelné, nicméně mi na tom nakonec vůbec nezáleželo. Zvláštní ruská poetika i brutalita války. Některé scény mohly být i delší, pak by to bylo čistých 100 %. ()

robfi 

všechny recenze uživatele

Opět důkaz, že ruská vojenská propaganda je chytřeji, řemeslněji, koukatelněji a nápaditěji pojatá, než ta západní. Sorry, soudruzi z Bruselu a židáci z Hollywoodu, od dob vojína Ryana jste natočili jenom odvar z odvaru a na tohle se vaše poslední "skvosty" a la American Sniper nechytají ani omylem... ()

brasek 

všechny recenze uživatele

Výborný remake, kratšia stopáž má za následok priamočiary dej, len v tomto prípade je to asi na škodu. Pozitívne hodnotím flahback pri predstavení jednotlivých hlavných postáv. Nemeckí výsadkári pôsobili mierne naivne. Z celkového pohľadu spokojnosť. ()

rigby 

všechny recenze uživatele

Neskutečně silný příběh. Navíc s nevšedními hrdiny, nebo spíše hrdinkami. Hezky se na ně dívá, pěkné jsou i exteriéry, ve kterých se točilo, močály, lesy, skály. Každá postava má svou tvář, má svou minulost, do každé z nich se divák může vcítit. Zbyde se jen ptát, zda jejich oběť byla nutná, ale ta otázka je dnes už zodpovězena. Věřím, že takovýchto hrdinů bylo v tehdejším Sovětském svazu mnohem více a je škoda, že dnes se na to už zapomíná. ()

Horác 

všechny recenze uživatele

Docela poutavá kombinace sovětské klasiky s Pánem prstenů (fakt) a moderním huntingem typu Hunger games. Nemůžu brát vážně, že ty vojandy jsou tak prvoplánově nalíčené, krásné upravené a sexy. Ale baví mě, že jsou takové. ()

Kozlowski8 

všechny recenze uživatele

Nová adaptace příběhu staršiny Vasky, který bojuje spolu s pěticí mladých vojaček proti přesile vyzbrojených německých vojáků v ruské divočině... Nové zpracování velice věrně kopíruje to původní a odlišnosti jsou jen kosmetické. Typy herců jsou podobné, krajina s lesy, skalami a močály rovněž. Stejně dobře funguje i celková atmosféra a totéž platí o hudbě a hereckých výkonech. Pochopitelně - vzhledem k více než 40 letému odstupu a jiným technickým možnostem - vidíme vyspělejší vizuální a technické zpracování, což ale zde není až tak podstatné. Takže - stejně jako krásná prvotní verze ze 70. let, i tato zasluhuje pochvalu. 80%. ()

O_Peki 

všechny recenze uživatele

Přehlídka krásných ruských žen a jejich osudů, zasazených do ruské pustiny, kde se z ničeho nic objeví oddíl německých výsadkářů a začíná boj o přežití. ()

Reklama

Reklama