Reklama

Reklama

Staršinovi Vaskovi, veliteli oddílu protiletadlové obrany v Karelijské pustině, je přidělena jednotka dobrovolníků skládající se z mladých žen. Když přijde zpráva, že v zázemí seskočili dva němečtí parašutisté, musí staršina reagovat. Vybere pět děvčat a s touto „jednotkou" se vydá Němce zajmout. Brzy však zjistí, že zde neseskočili dva parašutisté, ale šestnáct těžce vyzbrojených komandos... (Bohemia MP)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (211)

rakovnik 

všechny recenze uživatele

Film mě velice mile překvapil. Rozjezd sice byl trochu rozvláčnější se svými flashbacky a vedlejšími rovinami, ale v akci rozhodně nezklamal. Rusové mi ukázali nový rozměr války, kdy byla verbována i mladá děvčata, která všechna nebyla neohroženými hrdinkami. Bohužel z akce vyšel vítězně opět muž. Válka byla vedena i přes drobné šarvátky, jejich hrdinům ale nešlo stejně o nic méně, než o život. Velice oceňuji krásu ruské tajgy a ruských žen, neboť mladé vojačky byly opravdu přitažlivé - a to i bez šatů. Zajímavý počin bez velkolepého vlastenectví v monstrózních bitvách. ()

argenson 

všechny recenze uživatele

Tyhle malý příběhy odehrávající se někde na okraji celosvětový řežby jsou dobrý v tom, že mají silnější vypovídací hodnotu o hrůzách války a protiválečný apel naléhavější než velkolepý spektákly se stamiliónovými rozpočty. Film má výbornou kameru, krásnou přírodu, slušnou akci a nakonec i solidní emocionální náboj. V Rusku tyhle věci vždycky uměli. ()

Reklama

Maq odpad!

všechny recenze uživatele

Ruská civilizace je velmi zakomplexovaná. Jednou z jejích obranných reakcí je klišé, že čeho se Rusům nedostává (tedy vlastně všeho), to mohou vynahradit heroismem. A tak jsou schopni zcela vážně vyplodit a divácky akceptovat v podstatě akční film, ve kterém půltucet dobrovolnic pod vedením řadového poddůstojníčka vyřídí německé diverzní komando o síle dvaceti elitních vojáků. --- Tahle deviace není pouhou kuriozitou. Po Stalinovi nyní i Putin ji povýšili na oficiální ideologii. A tak i pokud Rus narazí na nezmanipulované informace, které mu kupříkladu osvětlí, že výkonnost ruského hospodářství je ubohá, nižší než brazilská, jen dvakrát větší než polská, a šestkrát větší než česká, a že Rusko navíc ve všech srovnáních klesá níž a níž, Rus nachází útěchu v mýtu, že ruské kvality jsou v něčem jiném. V heroismu. A tak si nadále namlouvají, že jsou důležitou globální mocností. A podle toho otravují. --- Filmy jako je tento tedy zapadají do ruské terapie a oficiální propagandy. Nebude to ale dlouho trvat, a zas nějaký pitomý Gorbačov bude vehementně zkoumat, v čem Rusové udělali chybu. ()

Ivoshek 

všechny recenze uživatele

Tenhle film má dvě zásadní slabiny. První, že působí strašně papundeklově, lacině a nerealisticky. Německý tank vjíždí do vesnice a je naleštěný, jako by byl na přehlídce. Celou dobu mají všichni - Němci i Rusové - perfektně čisté a vyžehlené uniformy. Fakt to působilo rušivě. Druhá věc je, že mě moc nebavil děj. Prostě žijou v chajdě a pak přijdou nepřátelé. V Rusku umějí točit dobré válečné filmy, ale tenhle mezi ně nepatří. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Nová verzia slávneho filmu je moderný vojnový akčný film. Aby som to priblížil, tak v mnohom mi pripomenul Bergov Na život a na smrť. Nejedná sa o žiaden revizionizmus, nacisti sú proste nacisti a padne tu niečo v tom zmysle, že to znamená ešte menej, ako zviera. Ale čudujme sa Rusom. Tí prítomní v tomto filme bohužiaľ netušili, že doma majú v podstate to isté a ten odznak na ich čiapkach vyvoláva dnes podobné konotácie, ako hákový kríž. Dôležité je, že film funguje výborne po emocionálnej stránke a nedokázala to zničiť ani príliš epická hudba v štýle Pána prsteňov. ()

Galerie (86)

Zajímavosti (10)

  • Tento film se nachází i v prodloužené verzi jako čtyřdílný seriál. (ČSFD)
  • V čase 18:45 je vidět PzKpfw 38(t). LT vz. 38 (nebo TNHP, německy PzKpfw 38(t) či SdKfz 140) byl lehký tank československé konstrukce (vyroben společně ČKD a Škodou) převzatý Wehrmachtem po obsazení Československa v roce 1939 a používaný jím během druhé světové války. [Zdroj: Wikipedia.cz] (Horryx)

Reklama

Reklama