Reklama

Reklama

Staršinovi Vaskovi, veliteli oddílu protiletadlové obrany v Karelijské pustině, je přidělena jednotka dobrovolníků skládající se z mladých žen. Když přijde zpráva, že v zázemí seskočili dva němečtí parašutisté, musí staršina reagovat. Vybere pět děvčat a s touto „jednotkou" se vydá Němce zajmout. Brzy však zjistí, že zde neseskočili dva parašutisté, ale šestnáct těžce vyzbrojených komandos... (Bohemia MP)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (211)

dr.fish 

všechny recenze uživatele

Je škoda, že ten Hollywood zničil už i ty Rusy. Už taky točí v americkém stylu. Přesto ve filmu možno vidět ruský přístup k věci, což je na tom rozhodně to nejhezčí. Ta Amerika je zmáknutá tak napůl plynu, takže paradoxně akční scény jsou špatně natočené a silné jsou hlavně ty Vaskovy monology a ruská klišé ("za ródinu...). Je vidět, že je to film pro jinou generaci, než jsem já, viděl jsem už příliš syrovějších válečných filmů. Přesto to stojí alespoň za jednu projekci. 70% ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Kolegu verbalovi se podařil husarský kousek, svým komentářem mě na film nalákal (ačkoliv originál jsem viděl a nelíbil se mi, nejvíc kvůli zmršenému druhému dabingu) a hlavně přesvědčil, že v remaku jde o sex.... Ten se samozřejmě nekoná, a já tak musím smutně konstatovat, že i bez komunistického patosu je to pořád patos. Ačkoliv fricové útočí, soudruh staršina Fedot si stihne s umírajícími soudružkami pěkně popovídat a naslibovat hory, doly, zaopatrovací ústavy. Kladně hodnotím akčnost (kromě posledního zúčtování se soudružkami), nálety kamery (až ke konci jich začalo být moc) a skvělou přírodu, a samozřejmě záběry ze sauny a od vodopádu. Asi bych pichny neřadil od nejlepší po nejhorší, ale s přehledem nejdokonalejší výbavu měla Evgeniya Malakhova, klip potom tady. Uvažuje se o natočení filmu pro dospělé na stejný námět. ()

Reklama

Morholt 

všechny recenze uživatele

Tady to nebylo o gerojích, ale o gerojkách, ale jinak typická oslava válečného hrdinství, ačkoliv bez přehnaného sovětského patosu. Ale i když se nejedná o žádný zázrak, to běhání a střílení po lesích a bažinách potěší a přítomným děvčatům člověk musí přiznat šarm a poděkovat jim, že se ho nebály naplno ukázat. Lepší dobrá. 65% ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Klíčová slova pro snadnější vyhledání HOMOcensorským vypičipávačem v dnešním zvratku budou: Kundín, pičí, prdelky, pichna a šukání. Intenzivně se tedy pomodlíme za duševní zdraví našich školáků a jdeme na to. *** Tak nám jitra zase utichla. A bylo to po všem tom řevu v posledních týdnech dost příjemné a osvěžující. Z originální verze vykuchali převážnou část komunistického patosu, původní odulé komsomolky se špatně oholenými kníry, přitažlivé pouze ze zoologického hlediska, nahradilo pár modelek, které se rozhodně nebály ukázat, jak ruská vojenská uniforma vzor 43 dokáže umně skrýt perfektní kozy a katalogové prdelky, načež zůstal jen výborně natočený, dobře odsejpající, napínavý a nijak neurážející akčňák. V něm navíc němečtí záškodníci berou ohledy na estetické cítění diváka, neboť kosí tu pičí soldatesku pěkně od těch nejhnusnějších a nejlepší pichny vydrží až do konce. Krása. Už od původního filmu mi však vrtá hlavou jedna věc! Opírá se to údajně o autentické příhody, proto si myslím, že náš hrdinný staršina, soustruh Fedot Impotentovič Nemrdin, jenž si tam po večerech v březovém háji raději zádumčivě leštil bajonet a ofukoval kulky, místo aby soudružsky ulevoval svým spolubojovnicím od urputného svrbění, patrně ve skutečnosti tajil před marxisticky HOMOfobním politrukem svou orientaci. Velet totiž tomu Kundínu (ano, ta karelijská zašívárna skutečně místy připomínala Hobitín) nějaký heterák, dává si každý den po večeři sendviče a tak do čtrnácti dnů oslovuje všechny přítomné „Vagíno Ivánovno“, protože by se z toho věčného šukání pomát. Ale to už by asi bylo kapku jiné válečné drama, třeba s názvem „A zori zděs svingrovije“. ()

BMW12 

všechny recenze uživatele

Zajímavý příběh o Staršinovi Vaskovi a jeho jednotce žen. Jsme v jakési pustině na území SSSR a najednou se tam zjeví Němci, a tak se je Vaska spolu s pěti ženami vydá pronásledovat. Ženy jsou absolutně nezkušené, nemají vůbec páru o tom, jak vypadá válka. Je to opravdu zajímavý, dobře natočený a smutný příběh. Každopádně mohou být na sebe hrdí. Jenom mě odrovnala ta dlouhovlasá blondýnka, když procházeli Němci okolo nich, kdyby držela hubu, tak se nic nestane, ale ona začne křičet za mámou, a tak je jasné, že jí sejmou. Tohle prostě nepochopíš, kdokoliv jiný v té situaci by se tak klepal strachy, že by ani necekl. :-) ()

Galerie (86)

Zajímavosti (10)

  • V čase 18:45 je vidět PzKpfw 38(t). LT vz. 38 (nebo TNHP, německy PzKpfw 38(t) či SdKfz 140) byl lehký tank československé konstrukce (vyroben společně ČKD a Škodou) převzatý Wehrmachtem po obsazení Československa v roce 1939 a používaný jím během druhé světové války. [Zdroj: Wikipedia.cz] (Horryx)
  • Tento film se nachází i v prodloužené verzi jako čtyřdílný seriál. (ČSFD)

Reklama

Reklama