Reklama

Reklama

Tři nejlepší přátelé a spolužáci Luke Wilson, Will Ferrell a Vince Vaughn se na prahu třicítky rozhodli zatočit setypem každodenního života a začnou pořádat divoké mejdany. Jenže věci se vymknou kontrole a jejich řádění jim pořádně zkomplikuje život... Co myslíte, že udělá chlap, když chytne dřívější let domů a najde svou dívku v posteli a v pokoji kolem je plno nahých neznámých lidí? Vrátí se na kolej a založí bratrstvo! Dřív než stačíte říct "zápasy v lubrikačním gelu", Frank alias Tank; Mitch a Beanie mají svůj tajný spolek a vyvádějí nekontrolovatelné kousky. Když ale překročí všechny meze, pokusí se děkan university bratrstvo rozpustit. Že je Mitch poněkud konzervativní se ukáže hned v úvodu, kdy se vrátí ze služební cesty a najde svou manželkou Heidi v posteli se dvěma muži. Opustí tedy jejich společný byt a nastěhuje se rozlehlého domu ležícího na hranici pozemků místní vysoké školy, který si na neurčito pronajme. Brzy ho tu navštíví jeho nejlepší přátelé. Frank, který se nedávno oženil s Marisou, ale zjišťuje, že manželství se mu příliš nezamlouvá, a Beanie, který je spokojeně ženatý s Larou a navíc je otcem dvou dětí. Ti oba mají nádherné vzpomínky na dobu studií, zejména Frank který si kdysi "heroickými" výkony v pití vysloužil přezdívku "Frank Tank", a tak přesvědčí Mitche, aby využil nově nabyté svobody a pořádně si užil. Sami mu také iniciativně začnou pomáhat s organizací divokých mejdanů. Jejich řádění ozvučené opravdu silnou aparaturou přivádí jejich bývalého spolužáka a nyní děkana univerzity Gordona Pritcharda k zuřivosti natolik, že se je rozhodne vyštvat. Nemalou měrou jeho vztek přiživuje také nezapomenutá křivda ze střední, kde byl jako třídní šprt častým terčem jejich mučení. Když už se zdá, že mu opravdu podaří Mitche z domu vyštvat, vymyslí trojice fintu, která jim umožní v domě zůstat... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (322)

YURAyura 

všechny recenze uživatele

Pro me asi prvni film, kde jsem se seznamil s tou silenou bandou citajici Farrela, Vaughna a spol. Taky uz jsem nejaky ten rok ze skoly venku a na podobne veci jako predvadi Frank the Tank se zkratka z vlastnich zkusenosti nezapomina. Prave mi to prijde ani ne tak pro teenagery, jako spis pro pokrocile. ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Ako všetky filmy od Frat Packu, v ktorých nehrá hlavnú úlohu Stiller (možno s výnimkou Wedding Crashers, ale aj to bola u mňa jednorázovka, z ktorej si po čase neviem vybaviť jedinú zapamätaniahodnú scénu) - trápne, blbé a na skapanie nudné. A, tiež tradične, vytrháva to jedna/dve scény, ktoré sú tak absurdne debilné, až sú naozaj zábavné (tu je to kurz orálneho sexu s mrkvami a uhorkami). Aj tak sa ale čudujem, že niekto má tú drzosť a odvahu s takým mizerným scenárom (resp. malo to vôbec scenár???) začať nakrúcať film. ()

Reklama

lennyd 

všechny recenze uživatele

Možná je to tím, že jsem nestudoval na americké vysoké škole (ani na žádné jiné americké škole), takže fórky s "klubem" mi docela dost unikají... Na druhou stranu nelze upřít, že na pár místech jsem se docela dost bavil (scéna kdy adepti na přijetí do klubu mají na penisu uvázaný provaz a na konci provazu kamen, a stojí na vysoké zdi a mají důvěřovat že dostali dostatečně dlouhý provaz... jenže ten kanál co tam zrovna byl... :) Velmi dobrou roli dostal Vince Vaughn, který během prvních 10 minut stihl rozvrátit svým oboum přátelům jejich životy, a i po zbytek filmu většina střeštěných nápadů pochází z jeho hlavy.. Maličkou roli si zde střihl i Sean William Scott (Stifler z Prciček) a raper Snoop Doggy Dog. ()

T2 

všechny recenze uživatele

V určitých medziach je tento počin v celku zaujímavý ale nie nejak moc zábavní, nájde sa pár momentiek, ktoré pobavia ale na tak silné obsadenie hercov ako Luke Wilson, Will Ferrell, Vince Vaughn hrávajúcich skoro len v komédiách je to dosť málo. Malé šteky od Seanna Williama Scotta sú skoro pre dej bezvýznamné. ║Rozpočet$24milionovTržby USA $75,585,093Tržby Celosvetovo $87,055,349 ()

Ivoshek 

všechny recenze uživatele

Tahle komedie o chlapících, co se ve třiceti letech vrátí do životního stylu vysokoškoláků je o kus zábavnější než o 3 roky novější Nesvatbovi. Will Ferell je tradičně výborný a já jsem se musel smát pokaždé, když se objevil v záběru. FRANK THE TANK! FRANK THE TANK! .... ..... ..... poznámka: po shlédnutí mnoha výrazně slabších komedií a poté, co u Old School vidím zcela neférové skóre 68 % dávám plnou sazbu (namísto původních čtyř).... ..... a hlavně jsem si vybavil scénu, kde instruktor vyučuje paničky felaci s mrkví. :-))))/// po dalším vysílání to vracím na korektní 4. ()

Galerie (26)

Zajímavosti (18)

  • Cameo: Stuart Cornfeld, produkční partner Bena Stillera, se ve filmu objeví jako taxikář vezoucí Mitche na letiště. (HellFire)
  • Scéna, kdy si Will Ferrell střelí do krku uspávací šipku a spadne do bazénu, je odkazem na film Absolvent. Obsahuje stejné záběry kamery i píseň „The Sound of Silence“. (HellFire)

Reklama

Reklama