Reklama

Reklama

One Punch Man

(seriál)
  • Japonsko ワンパンマン (více)
Trailer 2
Japonsko, (2015–2024), 14 h 24 min (Minutáž: 24 min)

Předloha:

One (komiks), Júsuke Murata (komiks)

Hrají:

Aoi Júki, Júki Kadži, Kendžiró Cuda, Mamoru Mijano, Masaja Onosaka, Teššó Genda, Daisuke Namikawa, Júdži Ueda, Ken'iči Ogata, Mijuki Sawaširo, Šin'ičiró Miki (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(36)

Nejsilnější superhrdina na světě dokáže zabít kohokoli jednou ranou. Ale nemá žádného soupeře, takže bojuje s nudou a depresí. (Netflix)

Videa (11)

Trailer 2

Recenze (91)

Devadesát Dva 

všechny recenze uživatele

Definitivně chytrej kopanec do koulí všem anime stereotypům, prezentovaným téměř jako něco, na co je třeba být pyšný už v základním motivu, kdy jeden fight v Narutovi se táhl 30 epizod, zatímco One Punch Man je vyřeší během tří vteřin (a stejně to dokáže příběhově fungovat a bavit vás). Od doby, co to vylezlo (coby anime) jsem to zkoušel dvakrát a první díly mě nechytily.... teprve až když jsem tomu dal třetí šanci, teď, jsem se chytil. A je to celkem slušná sranda, na které je děsně fajn, že vznikla jen tak na internetu z myšlenky amatéra. A navíc to skvěle redefinuje, co to vlastně znamená být hrdina a jak se podle toho chovat. ()

Marius 

všechny recenze uživatele

Tak z tohto si aktuálne otaku po celom svete ustriekavajú?! Fakt z tohto? Tak len v skratke, epizodický seriál, ktorý chce byť paródiou a komédiou by mal byť vtipný a ja som sa usmial tak dvakrát. Jediné čo sa tu úspešne paroduje je japonská posadnutosť rankingami a stupňami úspešnosti. Akcia v superhdinskom žánri môže byť de facto akákoľvek ale už nie inovatívna, no a ak je hrdinom one punch man tak vieme vopred ako to skončí. Za mňa nič moc, zúfale tomu chýba jednotiaca dejová linka a zmysluplná idea. 5/10 ale tri hviezdy za animáciu. A jediný kto tu stojí za pozornosť je Tornado Tatsumaki. ()

Reklama

TheHofi 

všechny recenze uživatele

Nejlepší japonské anime. Tohle má snad vše! Vydařený příběh, hodně akce, skvělý humor a nejlepší opening song co jsem kdy slyšel. Fakt doporučuji všem, co milují super hrdinské filmy, protože tohle je skvělá parodie na ně. První sérii jsem zhlédnul už několikrát a neočekávaně vyčkávám na druhou. Fakt pecka za mě je to 100%. ()

Fordzy 

všechny recenze uživatele

Tak tu máme jedno z nejlepších anime roku 2015. Originální a zajímavé postavy v čele s hlavním hrdinou Saitamou, parádní humor, skvěle zvolený voicecasting a nesmím zapomenout na skvělý rytmický soundtrack. Dohromady tvoří úžasnou parodii na všemožné superhrdiny a pomáhá tomu i styl animace odkazující na anime z 80s. Doporučuji každému fandovi superhrdinů. 85% ()

Linaroth 

všechny recenze uživatele

Post-anime s panem Vajíčkem v hlavní roli. OnePanMan posbíral žánrová klišé a těží je ad absurdum, protože přece stejně víme, jak to dopadne, tak proč se v tom moc hrabat. Budu rád, jestli to už nebude mít žádná pokračování a udrží si to nabitých 12 dílů bez zbytečných omáček. V opačném případě hrozí, že se z OnePanMana stane přesně to, co paroduje. ()

Galerie (624)

Zajímavosti (12)

  • Hlavní hrdina se doma kouká na televizi značky Shorp, což je obdoba televize Sharp. (Mancunian)
  • Závěrečnou píseň „Chizu ga Nakutemo Modoru kara“ nazpíval Makoto Furukawa, jenž daboval jednu z hlavních postav, Saitamu. (CarnTheNunya)
  • Mrakodrap se zlatým lejnem na střeše, patřící miliardáři Zenirovi, který se objeví ve 4. epizodě 1. série s názvem The Modern Ninja, má skutečnou předlohu ve jedné z budov tokijského sídla největší japonské pivovarnické společnosti Asahi (která mimo jiné půsubí i v ČR). Zlatá skulptura na střeše měla údajně představovat „planoucí srdce piva Asahi“, nicméně výsledek je poněkud rozpačitý. Od místních si proto vysloužila onu posměšnou přezdívku – „kin no unko“, tedy zlaté lejno. K tomuto výrazu se pak ještě pojí slovní hříčka, díky které se v Japonsku zlatá lejna prodávají jako předměty pro štěstí – „un“ totiž znamená štěstí. (Mates2106)

Související novinky

Pokračování Venoma má název

Pokračování Venoma má název

22.04.2020

Dvojka Venoma od režiséra Andyho Serkise má oficiální název, snímek ponese titul Venom: Let There Be Carnage, což je jasný odkaz na hlavního záporáka Carnage, jehož ztvární Woody Harrelson. Hlavní… (více)

Reklama

Reklama