Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Film 8 Mile je o týdnu života skupiny mladých lidí, kteří se snaží najít svoji cestu v Detroitu roku 1995. Pro lidi jako Jimmy "Rabbit" Smith (Eminem) a jeho přátele, je hip hop jediným způsobem vyjádření se mezi sebou. Rabbit ví, že jediná jízdenka ven je přes jeho rýmy, ale aby zvítězil, musí převést svůj vztek do veršů a postavit se svému životu tváří v tvář. (Magic Box)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (610)

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Nejsem příznivce Hip Hopu takže mi spousta věcí nic neříká. Ale režisér L.A. Přísně tajné Curtis Hanson, to se prostě musí někde ta kvalita projevit. Myslím že s tímhle filmem dokázal neskutečné. Režírovat to slabší režisér tak výsledek by byl asi trošku hůře koukatelný. Takhle to byl velmi oddychový snímek. Eminem exceluje, těžko říct jestli je to tím ,že hraje sám sebe. ()

tron 

všechny recenze uživatele

"Skús mi na mňa povedať niečo, čo som ti sám nepovedal." Od Eminema som čakal menej, od Curtisa Hansona viac. Výsledok je uchádzajúci kompromis a pomerne pôsobivá dráma na ohranú tému "talentovaný jedinec verzus systém". Nefunguje to tak dobre, ako v iných outsiderských príbehoch (ROCKY), ale vzhľadom na to, čo je Eminem zač, môžeme byť radi, že je výsledok tak zručne solídne priemerný. ()

Reklama

hellstruck 

všechny recenze uživatele

Rapery, tu .."hudbu"(?), křivé kšilty a tepláky ucourané po zemi ráda nemám, jednoduše mi to nic neříká a nemá to dle mého ani žádnou hloubku . A kdyby takhle někdy přišlo moje dítě domů, tak mu pořádně naflákám. Eminem ale ví co dělá, jeho tvorba mi nijak nevadí a dokonce uznám, když se mu nějaký ten song povede. Docela mě tedy zajímalo, jak se popral s tím svým částečně autobiografickým filmem a musím říct, že mě to trochu zklamalo. Nejde o žádný velký vzestup, jen kratičký úsek v (jeho?) životě týkající se jednoho nevýznamného battlu. Konec je takový nedotažený, zkrátka mám ještě plnou hlavu otázek (chci pokračování!!). Příběhově to MOHLO být silnější a zajímavější. Ale co naplat, Eminem alespoň ukázal, že i jako herec má talent..Lepší 3*. ()

golfista 

všechny recenze uživatele

Eminema a tuhle hudbu nemusím. Přesto musím dát tohle vysoké hodnocení, protože: 1. Eminem je (překvapivě) výborný herec, 2. Curtis Hanson je (nepřekvapivě) skvělý režisér a tohle opravdu zvládl na jedničku a 3. Skladba která získala Oscara je fakt vynikající a (překvapivě) přesvědčila i převážně konzervativní akademii. Úhrnem - dobře jsem se bavil a dost mě to překvapilo :) ()

Tomco 

všechny recenze uživatele

Eminema som nenávidel a prakticky nemusím ho ani dnes. Výnimkou je len jeho účasť v tomto projekte. Prirodzené herectvo, ktoré strhlo moje sympatie na jeho stranu + zaujímavo napísaný príbeh = slušných 80%. Pre tých, čo im je HipHop blízky (v čase vzniku to bolo ešte bez dnešnej všadeprítomnej komercie) by malo hodnotenie vystúpiť minimálne tak ako u mňa. ()

Galerie (54)

Zajímavosti (55)

  • Scény, které se konají v Shelteru, což je skutečný klub v Detroitu, byly natáčeny v prázdném skladu, protože klub nebyl v té době použitelný. (KucC)
  • V klubu Shelter, ve kterém se odehrávájí rapové soutěže, začínal skutečně i Eminem. (KucC)

Reklama

Reklama