Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Film 8 Mile je o týdnu života skupiny mladých lidí, kteří se snaží najít svoji cestu v Detroitu roku 1995. Pro lidi jako Jimmy "Rabbit" Smith (Eminem) a jeho přátele, je hip hop jediným způsobem vyjádření se mezi sebou. Rabbit ví, že jediná jízdenka ven je přes jeho rýmy, ale aby zvítězil, musí převést svůj vztek do veršů a postavit se svému životu tváří v tvář. (Magic Box)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (610)

lesumir 

všechny recenze uživatele

Napoprve se mi 8 Mile moc libila, Eminama jsem v te dobe poslouchal a pripadal mi j"jeho" pribeh dost cool (dneska tohle slovo nesnasim). Ale podruhe uz jsem trosicku vyrostl, takze nejaky velky dojem to neudelalo, spise klisovita skoro dvouhodinka, ve ktere Eminem podava sice silny vykon, ale pribeh se mi zda dost spatny. Jedina Kim Basinger zustala stale skvelou, eroticke sceny jsou prima :) ()

Agatha 

všechny recenze uživatele

Zajímavé filmové pojetí a zpracování tohoto druhu hudby a světa kolem ní, který mi zrovna nic moc neříká. Snímek ale realisticky popisuje těžký život a špatné pracovní příležitosti v předměstích Detroitu a jiných velkoměst. Není tak divu, že tam vzrůstá kriminalita a v noci není radmo vycházet ven. Filmový scénář je také docela zajímavý, ale mohl být možná o něco pestřejší. Herecké obsazení a výkony spíš nadprůměrné. Rozhodně překvapil Eminem, nekpřekvapila Kim Basinger (vím že je dobrá herečka) a Brittany Murphy svou líbeznou tvářičkou také přispěla, ale přesto tomu něco chybí. Konec jsem si představoval víc vygradovanej, ale celkově velmi slušný. Titulní píseň "Lose Yourself" si podle mě Oscara také zasloužila. 8 Mile není obyčejný film, na který by se zapomnělo, jedině čas prokáže jeho kvality. Dodatek (30.12.2012) Po několika projekcích zjišťuju, že tenhle film je vážně dobrej a aktuální v každý době. Proto zvyšuju na 5*... ()

Reklama

Lima 

všechny recenze uživatele

Neskutečně banální primitivní příběh, jenž by se dal popsat několika málo slovy, není rozhodně ozdobou tohoto snímku. Přesto jde, díky zručné režii zkušeného harcovníka, o celkem koukatelnou záležitost, která se dá brát z několika úhlů. Pro někoho to může být "sebeoslavná óda" na známého rappera, pro jiného autobiografický příběh, nebo chytrý producentský tah zpeněžit toho, co právě "frčí". Pro mně osobně všechny vyjmenované možnosti dohromady, plus zvědavá návštěva kulturně a mentálně vzdáleného prostředí, ve kterém si lze respekt a úctu vybojovat v rapperském souboji, kde bohatá slovní zásoba a umně poskládaná slova nahradí kordy, či proklatě rychlé kolty u pasu :o) Na jedno (ale opravdu jenom jedno) zkouknutí ucházející počin. Resumé: dvě a půl *. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Pro lidi, jako je Jimmy Rabbit, je hip hop jedinou věcí v životě, která má smysl. Dobře ví, že hudba je pro něho vstupenkou do lepšího světa a cestou k úspěchu, proto svou zlost spoutává do slok a zpříma se staví ke všem zkouškám. Eminem utáhne film i v těch nejslabších chvilkách a že je jich tu požehnaně. Ani Kim Basingerová v roli jeho matky není k zahození, ale film dokáže pěkně nudit, pokud právě nevyznávate tento hudební styl. 60% ()

StarsFan 

všechny recenze uživatele

Rap není mou srdcovou záležitostí, ale tohle bylo dost dobrý. Eminem je jako herec překvapivě mimořádně přesvědčivej, prostředí je dostatečně "špinavý" a závěrečná Lose Yourself si ocenění zaslouží (i když se divím jak daleko byla jindy konzervativní Akademie ochotna při výběru písně, která získá Oscara, zajít). ()

Galerie (54)

Zajímavosti (55)

  • Natáčelo se od 18. října 2001 do ledna 2002 v Michiganu (Detroit) a v New Yorku. (Varan)

Reklama

Reklama