Reklama

Reklama

Star proti silám zla

(seriál)
  • USA Star vs. The Forces of Evil
Animovaný / Komedie / Rodinný
USA, (2015–2019), 28 h 12 min (Minutáž: 20–23 min)
(další profese)

VOD (1)

Série(4) / Epizody(77)

Obsahy(1)

Hvězduše Motýlová je neobvyklá princezna, odvážná dívka, kterou rodiče pošlou kvůli bezpečí z jiné planety na Zemi, a která změní životy všech kolem sebe, zatímco bojuje se zloduchy. (Disney Channel)

Recenze (14)

zdepapepa 

všechny recenze uživatele

Za poslední dobu mám za sebou až podezřele mnoho kreslených seriálů, které se nějakým způsobem braly hodně vážně (co mě teď napadá, tak to byli Bojack Horseman, Archer, Bob's Burgers, Over the Garden Wall, Rick and Morty, Avatar: The Last Airbender, The Legend of Korra, The Dragon Prince, Disenchantment, One-Punch Man, DuckTales a určitě by se našly i jiné). O to víc jsem tak dokázal ocenit tuhletu "blbinu" a "taškařici", která mě zejména v první sérii, ale i v těch dalších, bavila a která mě vrátila zpět do mladých let. S postupem času ale dospěla Hvězduše i seriál, což byla vítaná změna, že se neopakovaly příběhové linky a ani nestagnovalo prostředí. Ke konci to však trochu drhlo kvůli přemíře politického dramatu a shipping wars. Je to vlastně převlečené harem anime s jasnou, ale o to komičtější, inspirací v seriálech jako je Sailor Moon nebo Dragonball Z. A se srovnáváním s jinými seriály nekončíme - milostné trojúhelníky jsou tam ještě šílenější než měli Ross a Rachel, shipping wars bez přehnání srovnatelné s Avatar: The Last Airbender, pro diváky seriálu The Middle - Eden "Sue Sue Heck" Sher se pro roli Star evidentně narodila. Zde však musím udělat odbočku na český dabing, který, ač ve většině hlasů není špatný, u Hvězduše vůbec nefunguje aneb jak zabít výjimečnost postavy volbou dabérky, která dabuje milion dalších věcí. A ano, jsem si vědom toho, že jsem to samé psal u Avatar: The Last Airbender. Nejvtipnější na tom je, že i tam dabovala jednu z hlavních postav. Jediné štěstí, že seriál neobsahuje příliš mnoho slovních hříček, takže překladově to není tragédie, ani v případě naprosto fenomenálních písní. Celkově audiovizuální prezentace i přes změnu studia je na vysoké úrovni. Zůstává občas až rozum stát, kolik výrazů jsou animátoři na Hvězdušině tváři schopni vyprodukovat. Ne nadarmo musí mít SvtFoE Discord několik dalších serverů čítajících dohromady zhruba tisícovku emojis. ()

Daniel.Homol 

všechny recenze uživatele

Stejně jako v případě Gravity Falls je SVTFOE jeden z asi nejlepších Disneyho seriálových počinů vůbec. Máme zde, sice trochu klišé, ale pořád skvělé postavy. Krásný rozmanitý svět a úžasné fantasy předměty, jako například ,,dimemsionální nůžky" U prvních dvou sérií sem byl trochu skeptický, ale z posledních dvou sem byl u vytržení a když seriál končil, skoro sem se rozbrečel. 9/10 ()

Reklama

avril4234 

všechny recenze uživatele

Najprv som zhliadla pár častí, ktoré mi zneli sympaticky a páčili sa mi, hoci mi prišli na môj vkus divné. Ale zdalo sa mi, že je to fajn seriál. Hlavné dôvody sú: 1. Songy; Oboje, ústredný aj záverečný (jedny z najlepších openings/ credits v animákoch). Prvá vec, pre ktorú som sa tento seriál odhodlala sledovať, hoci animácia je proti môjmu vkusu. 2. Marco; Jediná postava v seriáli, ktorá je mi sympatická vzhľadovo a celkom aj povahovo. Naviac, v dosť veľa epizódach skončí zle, takže ho mám rada aj z ľútosti, ako už u mňa býva zvykom. Avšak po zhliadnutí celej série som prehodnotila názor na seriál samotný. Okrem uvedených kladov, zvyšok seriálu je vlastne záporom. Ako som vravela, animácia nič moc a dejovo to nieje nijak odlišné od iných animákov tohto typu. Je to príliš divoké, až to ide na nervy a často to nechápem, plné veľmi trápnych, až odpudivých momentov (presne typ seriálov, ktorý ja neznášam). Plus, takmer žiadne emócie, pre ktoré ja filmy/ seriály sledujem. Ale tie songy proste nemôžem dostať z hlavy a nejak mi k seriálu podsúvajú pozitívny pocit, spoločne so sympatickým Marcom, takže to ma nejak núti sledovať to -avšak len jednorázovo (možno s výnimkou epizód, ktoré ma trochu zaujali), narozdiel od mojich obľúbených animákov, ktoré sledujem vkuse. ()

SonGokussj 

všechny recenze uživatele

A je konec. Jedno z lepších "cartoons", které vás rozesmějí, udiví i zahřejí na srdci. Nedosahuje to kvalit Gravity Falls, ale dějakou se tam takové bláznoviny, že se člověk týden co týden těšil na nový díl. Je smutné, že to skončilo 4. sezónou, původně jich mělo být 5. Zakončení pěkné. Budu rád vzpomínat a určitě zas někdy kouknu... Sunday fun 80 % ()

Patressezy 

všechny recenze uživatele

Nepřijde mi, že se o seriálu mluví tolik jako o ostatních americký animacích, které budují určitý svět (Adventure time, Steven Universe, Avatar), ale SvFoE si zaslouží místo v této elitě. Od poutavých postav a absurdního světa po ze začátku nevýrazný, postupně se vyvíjející příběh, který se nakonec stává značně rozsáhlým (jak to tak u tohoto typu seriálu bývá) je SvFoE seriál, který by si nikdo neměl nechat ujít. Vztah Star a Marca mi přišel taky velmi zajímavě podaný. ()

Galerie (2 108)

Zajímavosti (4)

  • První série byla animována kanadským studiem Mercury Filmworks. Druhá sezóna byla animována dvěma studii, a to korejským Rough Draft Studios, Inc. a britským SugarCube. (omri)

Reklama

Reklama