Reklama

Reklama

Napínavé francouzské krimi líčí nemilosrdný boj dvou soupeřících policejních oddělení. Šéf speciálního oddělení boje proti gangsterům Fush se snaží v rámci možností hrát čistě a bez podrazů. Ale nedá se říct, že by jeho kolega z kontrašpionáže, inteligentní a cynický komisař Ballestrat, ctil za všech okolností zákon. Ballestrat čeká na vhodnou příležitost, jak svého protivníka i s jeho mladou kolegyní zničit. Ta se brzy naskytne a válka policajtů začíná. Claude Brasseur byl za svůj výkon oceněn Césarem – nejvyšším francouzským filmovým oceněním, jeho partnerku ztvárnila krásná Marlene Jobertová. (Česká televize)

(více)

Recenze (70)

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Jobertová coby tvrdá policistka mi příliš neseděla, ale jinak nemám výtek. Opět jedno z celé řady francouzských krimi s politickým podtónem, ministr chce svého darebáka ať to stojí co to stojí. Z celosvětového pohledu zdařilé krimi, ale Francouzi dokázali natočit mnohem lepší kousky (ať již Venturův Nelítostný souboj, či Brasseurův Černý talár pro vraha). ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Poctivá krimi ze staré školy, tak jak ji my, jednou za čas sobotními filmy na hlasování odkojení, máme rádi (teda ne, že by tenhle film za minulého režimu v nabídce filmů na přání byl). Kolega sud už téměř vše napsal, já jenom dodám, že i socialistická TV použila střihačské nůžky na příliš "tvrdé" záběry, vždy když se tam moc souložilo, ale vždy nenápadně a jenom kousek, aby diváci nic nepoznali (pornokino!). Ten rozdíl je patrný jen díky místům, kde se v dnes existujících sběratelských kopiích hovoří francouzsky. Dabing par excellence, zejména Zahajský, Drahokoupilová, Holý, ale i tehdy ještě mladý Schánilec. Marlène Jobert byla i v pětatřiceti sexbomba se skvělou postavou. ()

Reklama

Pink.Panther 

všechny recenze uživatele

Mezi skutečnými francouzskými gurmány se k žabím stehýnkům, červenému Valombreuse Bordeaux a vybranému sýru Bleu d´Auvergne nejlépe hodí právě tato Válka policajtů, kde můžeme vysledovat stejný název i v originále. Film vychází ze skutečného konfliktu, který existoval v té době ve francouzském policejním systému. Claude Brasseur zaslouží pochvalu za výborný výkon. (Krimi ze staré školy)._____Poťouchlý smysl pro humor projevil distributor, který dal stejný český název i fr. filmu z roku 2004, který se věnuje stejnému tématu, ale je to prostě už krimi nové školy, takže takyfajnšmekři co upřednostňují 36 Quai des Orfèvres před tímto filmem ze sedumdesátých let s oldschool dabingem se potom jeví v hodnocení francouzských policejních válek jako poněkud dezorientovaní. ()

tahit 

všechny recenze uživatele

Staré dobré časy francouzského filmu. Má to akci, napětí a špetku galské romantiky. Asi není třeba dodávat, že nejde o nějaký odvar slaboduchého krimi žánru, ale kvalitní snímek v brilantní režii výborných herců, Claude Brasseura, Claude Richa, kteří dokázali ze střetů dvou zásadně odlišných policajtů vyždímat maximum. Zároveň značným plusem filmu je Marlène Jobert, není pochyb o tom, že polovinu práce za ni dělá se vším všudy její krásný zevnějšek. I když tahle kriminálka má také trochu rozvleklejší postup, tak na galského kohouta nedám dopustit. Prostě pobavil. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Kde sa dvaja bijú, jeden prehrá a možno v konečnom dôsledku obaja a nakoniec aj všetci navôkol. Nejde o spoiler, skôr o to, ako budete Vojnu policajtov v jej závere vnímať. Stará francúzska krimi škola ako ju máme radi, ale s trochou menej šťavy, než v tých najlepších kúskoch. Prím hrá Marléne Jobert, ktorá musela byť sexuálny objekt aj vo filmoch, kde by ním vôbec byť nemusela, stačilo byť len policajtkou, ale je jasné, že išlo o ťah smerom ku publiku a potvrdenie jej typu postáv. Pre niekoho môže ísť ale bez problémov o jeden z vrcholov žánru svojej doby a miesta, asi pôjde aj o to, koľko ste z tohto kútu Európy videli policajných záležitostí. ()

Galerie (18)

Zajímavosti (1)

  • Claude Brasseur získal v roce 1980 za roli Komisaře Jacquese Fushe Césara v kategorii nejlepší herecký výkon. (Terva)

Související novinky

Zemřel herec Claude Brasseur

Zemřel herec Claude Brasseur

22.12.2020

Ve věku 84 let zemřel francouzský filmový, televizní a divadelní herec Claude Brasseur. Syn francouzských hvězd stříbrného plátna, Odette Joyeux a Pierra Brasseura, započal svou kariéru v roce 1956… (více)

Reklama

Reklama