Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Proč se Elsa narodila s kouzelnou mocí? Odpověď ji svůdně volá a zároveň hrozí, že zničí její ledové království. Společně s Annou, Kristoffem, Olafem a Svenem se královna Elsa vydává na nebezpečnou a pozoruhodnou cestu. Ve filmu Ledové království se Elsa obávala, že je pro svět příliš mocná. Ve snímku Ledové království II musí doufat, že je mocná dostatečně. (Falcon)

(více)

Recenze (394)

matthew.17 

všechny recenze uživatele

Zatiaľ čo prvý film bol pre mňa na prvé pozretie sklamaním na plnej čiare a docenil som ho až oveľa neskôr, dvojka je z úplne iného súdka. Frozen II je epos, oveľa temnejší, oveľa dospelejší a miestami sa z toho stáva až taký Interstellar pre deti. Hudba nie sú muzikálové hity ktoré ostanú v človeku na prvé počutie tak ako to bolo u jednotky, ale čím viac sa človek započúva, tým viac im prichádza na chuť. Finálna Annina pieseň v jaskyni je podľa mňa ária až bedárovských rozmerov. Zatiaľ čo pri prvej časti ma sklamalo, že je to to čo už tu tisíckrát bolo a film neprináša nič nové, dvojka sa naopak púšťa do odvážnych vôd, predstavuje fantastickú mytológiu, nádhernú animáciu a brutálnu atmosféru. Scéna s koňom v mori je absolútny masterpiece. A len na záver chcem dodať, že ľuďom ktorí nepochopili, že Kristoffova pieseň je absolútne priznaná sebaparódia, by mali zobrať právo písať komentáre. ()

Hapretor 

všechny recenze uživatele

Nejlepší byl ten mořský kůň ... druhý díl však postrádá tu hravost a cit prvního dílu ... nebyl tak "kouzelný" ... ()

Rathalos 

všechny recenze uživatele

Tak ako prve Ladove kralovstvo i druhe sa mi velmi pacilo a pobavilo ma,opat potesilo stretnutie so vsetkymi kreslenymi postavickami,hlavne s mojim oblubencom Olafom,malo to pekny pribeh,aj ked miestami smutny az dojemny,taktiez hudba a animacia ulahodili mojim zmyslom a zaver bol nadherny,co viac mi treba,nic,jasna volba...:-) ()

Wallis3 

všechny recenze uživatele

Ten zpěv to fakt kazil a to tak moc, že bylo dost těžký udržet si pozornost. Jako nápad to nebyl špatný, jakože nešťastně šťastný konec a Arendell že nebylo svatý království, nebo spíš jeho minulost, ale ten zpěv...ble... ()

char_t 

všechny recenze uživatele

Jednička měla pitomý příběh a pár dobrých písniček. Dvojka má o něco lepší příběh, ale zas pitomější a otravnější písničky, ani jednu dobrou. Zbytek stejný, prašť jako udeř. Za mě znovu znuděných 50 %. ()

Azurovydrak 

všechny recenze uživatele

Tak a je to tu - šest let čekání... jen abychom zjistili, že Frozen 2 potkal stejný osud jako třeba třetího Johna Wicka, Shreka či Dobu ledovou: překombinovaný příběh, jednorázové postavy a vynucený bezhlavý spád. První Ledové království mělo prostě něco do sebe - na pohled jednoduchý děj skýtal jakési vnitřní kouzlo, postavy jako Olaf či Kristoff nám pohádku čas od času zpříjemnili nějakým tím dobře mířeným vtipem a příjemný nádech tomu dodávaly (to přiznávám i já a to je už co říct) moc hezké písničky ústředního tria. Dvojka se vydává hned od začátku vpřed za každou cenu... a nefunguje to. Příběh se posouvá strašně rychle dál, takže jsem kolikrát vůbec netušil, kam se vlastně jde či jakou má kdo motivaci, to je samozřejmě doprovázeno výrazným deus ex machina - Elsa bojuje s malým mlokem, se kterým se záhy spřátelí - dobře, to beru. Pak Elsa bojuje s vodním koněm, který se ji snaží bez milosti utopit... jen aby se sprátelili hned poté, co mu hodí kolem krku lano? Ale když přivřu obě oči... fajn. Ale to mi chcete říct, že obři, kteří se snaží hlavní postavy ukamenovat k smrti, jsou s nimi o pár chvil později hned zadobře? Chjo. Moc filmu nepomáhají ani opěvované písničky. Na rozdíl od jedničky, kde každá měla nějaký účel a vlastní jedinečnou strukturu, tady všechny splývají a prostě mi přijde, že postavy tzv. "zpívají, jen aby zpívaly." Moc tomu nepomáhá ani fakt, že polovině slov není (v českém dabingu) prakticky vůbec rozumět a písničky se vlastně ani nerýmují. Moje poslední stížnost patří zbytečnému odepsání postav jako Olaf či Kristoff, kteří zatímco v jedničce měli nenahraditelné role, tak jsou tady jen do počtu, jelikož se celý příběh točí prakticky jen kolem Anny s Elsou. Kdybych si měl teď vybavit třebas jen jeden zajímavý okamžik, ve kterém figuroval Kristoff... ne, nebyl tam. Olaf měl jen jeden a to geniální retrospektivu života ústředních sester, u které jsem se nemohl přestat smát. Dál ale ani ťuk. Je to škoda, jelikož to mohlo být velkolepé. 40% ()

BOURQUE 

všechny recenze uživatele

Od uvedenie do kín skvelého prvého diela už uplynulo 6 rokov. Na pokračovanie teda sme museli počkať dlho. Oplatilo sa? Po prvom videní nového diela „ľadového kráľovstva“ na to Bohužiaľ nemám jednoznačnú odpoveď. Moje pocity sú zmiešané. Jednak vizuálna stránka a hudba v podstate nemajú chybu, na druhej strane „animák“ ako celok zaostáva za prvým dielom. Viac by som nepísal, pretože by to už išlo na účet prekvapenia. Každopádne, ten, kto mal rád prvé dielo, z pokračovania by nemal mať veľké sklamanie. Osobné hodnotenie: 76% (***) ()

Olík 

všechny recenze uživatele

První ledový příběh se stal bezesporu kultem pro skupinu pracovně označenou jako „princezny 3-12 let“. Plyšáci, kostýmy a další merchandising ruinoval peněženky rodičů, prarodičů , praprarodičů i ty moje. Takže proč ještě pořádně nezmáčknout koze vemena? A nakonec, je určitě lepší točit pokračování úspěšných dětských bijáků, než Špindlů a podobných výkvětů. Je to pomalu stejné jako školní známkování, dvojka rovná se horší jednička….takže lepším názvem by bylo Ledové království 1-. Všechno tančí po stejných parketách. Elsa má nadpřirozené schopnosti, Anna by se rozdala, Olaf je tam pře humor, Sven s Kristoffem za pindíkový pohled na svět. Svět dětské fantazie, princezny, trollové, sněhuláci, sobové, písničky, happy endy…..ale asi jako téměř každý cítím, že si jednička stála o stupínek výš. ()

gumbo 

všechny recenze uživatele

Bohužel je to o úroveň slabší než jednička. Nějak to nemá atmosféru a náboj. Doporučuji originální jazykovou verzi, protože česká je, hlavně co se úrovně písní, o dost horší. 70% ()

Trešlson 

všechny recenze uživatele

Jestli jedničku zachraňovala Anna, tak tady už se ani to nekoná. Vizuál je to jediné o kus lepší než u prvního filmu, všechno ostatní je minimálně o level dolu (a to bohužel včetně soundtracku). 45% ()

Pat_rick_fan 

všechny recenze uživatele

Hatres gonna hate, Elsa's gonna slay! Prekrásna, naozaj čarovná animácia, emócie (pri Show Yourself som plakal a je mi to úplne jedno) až na kosť. Soundtrack viac komorný ako pred rokmi, menej hitov, viac akustiky (All is found, Kacey Musgraves version TOP, ale nečakane úžasna bola aj The next right thing) a vo výsledku prekrásny darček všetkým fans. Som fakt jediný na svete, ktorý si myslí, že Frozen je v skutočnosti najdospelejší animák? Ešte aj ten Olaf je nakoniec celkom inteligentný troll. ()

helloween93 

všechny recenze uživatele

Podobné jako Zloba 2, dobré, ale asi bych se bez obou sequelů obešel. Frozen II vypráví příběh o původu kouzelné moci Elsy a bohužel příběhu chybí jakékoliv překvapení nwbo zvrat, jaký byl v jedničce. Disney na přelomu listopadu a prosince s Frozen II vydrancoval kina (po kolikáte už v roce 2019?) a připravil si půdu pro start Star Wars 9, kterým to ale stejně nepomohlo. 3* ()

geek.ondra 

všechny recenze uživatele

Dvojce hraje do karet to že kromě pěkných písniček a bezkonkurenční animace má také ucházející atmosféru a příjemný fantasy nádech. Samozřejmě to opět nepřekročí hranici průměru ale tentokrát je to aspoň v pohodě. 5/10 ()

B.Wilde 

všechny recenze uživatele

Nejsem nějaký Frozen fanoušek, ale na dvojku jsem prostě musela zajít. Popravdě, i když pointa byla dost podobná jedničce, tak se mi druhý díl líbil mnohem víc. A přiznám se, kdyby tam nebyl Olaf, tak se mi líbí asi ještě o kousek víc... :) ()

Jakubik 

všechny recenze uživatele

První díl byl v průměru, který tam poslal víceméně příběh a další vadou na kráse byl až přehnaný hype který film doprovázel. Prostě se dělalo z ničeho něco, co vlastně není. Od tohoto dílu uteklo dlouhých 6 let, než vzniknulo tohle pokračování. Všechny malé princezny na celém světě tak měli nakrmit opět studio Disney a výrobce šatů a patřičného merche aby jejich děti mohli studovat a vozit si prdele v naleštěných bouracích. Povedlo se. Budiž jim to přáno pač se dvojka povedla o kilometr více než první díl. Je tu příběh, který je sice děravý jak cedník, pár příběhových přešlapů ale jinak se mi to líbilo. No a dětem? To snad asi nemusím ani psát kolik dárku bude s touto tématikou 😊 ()

HenryIvan 

všechny recenze uživatele

Podarilo sa pokračovanie ?? Meh, čo ja viem ?? Má to stále svoje čaro, no aj tak mi to neprišlo ako niečo výnimočné, ani aspoň také ako jednotka. Piesne neboli nejak skvelé, ale nepovedal by som, že to bolo celé pohroma. Pozerateľné, to hej, ale už stačilo. ()

papaguy 

všechny recenze uživatele

Tenhle animák obsahuje vše, co na animovaných Disneyovkách nenávidím (sotva panenku Barbie vyhodíte oknem, vleze vám kinem nazpět). Ale taky pár záběrů, které stojí za to vidět. Prvky gamefikace ve filmu (runy, plošinovky...) byly fajn. Obsahově těžko zařadit. Pohádkový indiánový sebezpyt bílého muže říznuté vším možným. Dohromady to ale docela funguje. Hlavně pokud jste holčička do 8 let a už vám klasické pohádky lezou krkem. ()

ortoncz 

všechny recenze uživatele

Ledové království II vypadá krásně, písně nejsou špatné a Sven je borec. Bohužel příběh je takový, aby se dětem nemusel složitě vysvětlovat. Pár momentů u kterých se člověk zasměje se najde. Docela dobře to uteče. Bohužel občas tupé dialogy a Olaf, který není až tak ftipný :). Ale solidních 65% bych tomu dal. ()

Antrey 

všechny recenze uživatele

Chápu. Někteří budou na pokračování nejúspěšnější disneyovky nadávat už z principu. Nebudu lhát, i mně jednu chvíli Let It Go začínalo lézt krkem (a práce v multimédiích v době největšího 'boomu' Frozen tomu nepomohla), ale jedničce se nedá upřít, že rozhodně uměla zaujmout. To samé se, dle mého názoru, dá říct i o pokračování, i když v trochu jiném smyslu. Frozen II je dospělejší a hlubší než první díl, ale přesto si dokáže udržet svou kouzelnou líbivost, která uhrane nejednoho dětského diváka. Písničky nejsou ohrané (i když by si více pozornosti zasloužily i jiné kousky, než jen Into the Unknown) a tvůrci evidentně mysleli i na rodiče - a to nejen co se narážek a vtipů týče. Určité momenty filmu zasáhnou dospěláka mnohem víc, než dítě, protože k nim prostě bude mít citově blíž. Děj i postavy se podařilo nenásilně posunout a nenastalo tolik obávané kopírování prvního dílu. Jsem ráda, že Frozen II splnilo moje očekávání a jsem zvědavá, jestli se tvůrci odváží rozšiřovat tenhle svět i nadále (seriálem na Disney+ bych rozhodně nepohrdla). ()

Související novinky

Ledové království dostane spin-off

Ledové království dostane spin-off

07.04.2020

Pohádka Ledové království od studia Disney se dočká vlastního spin-offu. Seriál s názvem At Home With Olaf se zaměří na postavu sněhuláka Olafa, jehož ve filmech dabuje herec Josh Gad. Projekt… (více)

Jumanji a Ledové království 2 vládnou kinům

Jumanji a Ledové království 2 vládnou kinům

16.12.2019

Tento týden vstoupí do kin devátá epizoda Star Wars a box office tabulky opět budou pukat ve švech. Do té doby ale kinům vládnou jiné hity. Jumanji: Další level konečně sesadilo z trůnu Ledové… (více)

Elsa a spol. roztříštili světový rekord

Elsa a spol. roztříštili světový rekord

25.11.2019

(Kruto)vláda Disneyho nemá konce. O víkendu vklouzlo do kin pokračování animáku Ledové království a všichni tak nějak předem tušili, že to bude velké. Dokonce ani šestiletá prodleva mezi oběma díly… (více)

Reklama

Reklama